איך עובדים עם אשה....

איך עובדים עם אשה....

...במקרה הזה מזכירה במקום עבודתי..שהיא שקרנית פתולוגית? שלום לכם, "במקרה" הצטלבה דרכי עם הפורום הזה. לענייננו...אני עובדת בישוב כפרי ..בחברה המונה כ -40 עובדים. המזכירה של החברה הזו, עובדת די כפוף אליי (במקצועי כחשבונאית). אותה אשה - משקרת בכל משפט, ראשון, שני, גם אם יש הוכחות לכך. היא משקרת לכולם, זה טיבעה השני שהפך לראשון. כולם מודעים לכך, המנכ"ל (שהוא ביחסי חברות עם בעלה) מעלים עיין. אך מצורת מבטו לעתים אני יודעת שהוא יודע. איני יודעת אם ניתן לתת כאן דוגמאות. הן פשוט בכל מקום ובכל רגע. לדוגמא: הדאר הגיע-לא הגיע, היא תגיד הדאר לא הגיע. אם לדוגמא אין חלב במקרר, היא תגיד שהסופרמרקט סגור, גם כשכולם יודעים שהוא פתוח עד הערב. כמובן שנתתי כאן דוגמאות שטחיות. הבעייה האמיתית היא בתוך רצף יום העבודה. השקרים נובעים מפיה עד לכדי כך, שהן מפריעות אף לעבודה. לדוגמא: אם נתנו לה רשימת טלפונים לגבייה מול לקוחות, היא תגיד שהיא עשתה אותה, כאשר היא לא ביצעה את המטלה. רציתי להוסיף כי אנו סה"כ 3 נשים בחברה שכולה גברית. מטבע הדברים, הנשים קרובות יותר אחת לשנייה, מה עוד שאנו חיים בישוב כפרי, כך שגידלנו את ילדנו, גייסנו יחד...חגים...וכו'... אנו חוגגות ימי הולדת בעבודה...בקיצור, לא ניתן להימלט ממנה, בשום דרך... אם ארצה או לא ארצה...חיינו כאן הם שתי וערב.. מה עושים? ובכלל איך רומזים - מבצעים משהו מולה אחרי 20 שנים ואף יותר של רצף שקרים אחד גדול? (אני רוצה לציין שאף משפחתה מודעת לכך). לי פשוט נמאס לפעמים אף לחפות עלייה, או לבצע עבודות, שהנ"ל היתה אמורה לעשותן. ו ת ו ד ה ל כ ם מ ר א ש המקסימונת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך שומרים על מה שחשוב?

מעל ליכולתנו לטפל בבעיותיה של הגברת, אולי נוכל לעזור לך להתמודד - האחריות אצלך. מי את רוצה להיות בחברת אישה זו? מהם הערכים שחשובים לך בתוך הסיטואציה הלא נעימה הזו? יושר, התחשבות הם בוודאי ברשימה. מה עוד? כיצד תוכלי לדאוג שהערכים החשובים לך יתקיימו?

אוריק3

New member
אני לא כל כך מסכים לדעתה המלומדת של ענבל

ישנן דרכים להתמודד עם בעיה של שקרנות פתולוגית הבעיה היא שזו לא את אלא היא. האם את יכולה לשוחח איתה או לגרום למנכ"ל לשוחח איתה. נסי אולי להגיע לשיח עם המנכ"ל ושהוא בדרכו כמנהל ימצא את הדרך לגרום לגברת לפנות לטיפול.

אני לא חושבת

שהבנת... אין מצב שהמנכ"ל יגיע איתה לשיחה שכזו. כי א. הוא חבר משפחה. ב. מדובר פה בדפוס של שנים רבות. לא מכאן תבוא הישועה!!!

מי את רוצה להיות?...

כתבו לך את השאלה הזו קודם... את לא יכולה לשנות אחרים.. את יכולה לשנות רק את ההתייחסות שלך מול האירועים... אז מי את רוצה להיות מול האירוע?... התחילי ברישום הערכים החשובים לך במקום העבודה... כעת הסתכלי על רשימת הערכים שאת רוצה שיגדירו אותך בעבודה.. וביחרי את פעולתיך כך שיעמדו בקנה אחד עם הערכים המגדירים שלך.. אפילו אם זה דורש להתעמת... היי מי שאת.. לא מי שאת חושבת שמצפים ממך להיות.. אור ואהבה

isaacm

New member
כמה מתסכל הדבר

לעשות עבודה שאחר היה אמור לעשות. לגלות בסוף היום שלמרות שנדמה היה שהעבודה הושלמה ואפשר ללכת הביתה עם שולחן נקי, מסתבר שיש עוד הרבה מה לעשות. איזה סרט זה! ! ! תגידי, עשרים שנה ! ! ! אתן קרובות משפחה? כלומר, מוזר לי שזה עובר. תני לי קצת כיוון להבין. אם היא לא עושה את העבודה, מי עושה את העבודה? אם היא כזו שקרנית - זה מפריע רק לך? איך זה שאתן כל כך קרובות? משהו לא מסתדר לי פה. תעזרי לי?

יש לי הצעה קצת שונה, שעשוייה לעבוד.

אם המנכ"ל לא יפתר אותה זכותו, ואני מבין את כל עניין הקשרים והכל. למה לא להביא עוד מזכירה, ופשוט לתת לה כמה שיותר מהעבודה החשובה, עד שהשנייה תהפוך ללא רלוונטית. אם המנכ"ל ישאיר אותה - סבבה. אם לא יותר טוב. בהצלחה שפי

למעלה