במקום לברוח
אני הולכת במודע לקבל עזרה מהאוכל. אוכל מרגיע רגשות. זה ידוע לי, אז אני משתמשת בידע הזה בצורה מבוקרת, כדי לווסת רגשות עזים מידי. ואז נשאר לי כוח להחליט אילו רגשות פחות עזים, ואיך אני מוותרת על להשתמש בהרגעתם ע"י אוכל, ומחליטה להתגבר עליהם במאמץ נפשי. כי כשהמשימה שלפני (להתגבר על רגשות) היא בעוצמה סבירה, יהיה לי כוח לעמוד בה. ואילו כשהמשימה שלפני היא טוטאלית - להפסיק טוטאלית לברוח לאוכל כדרך להתמודד עם כל הרגשות כולם - בוודאי שאיכשל בה ולא אצליח. וממילא לא אדע להפריד בין הרגשות, ולבחור עם אילו אני מתמודדת בלי אוכל, ועם אילו אני נעזרת באוכל. אני סבלתי בצעירותי מאנורקסיה ובולמיה - התנהגות אובססיבית קשה של אכילה והתרוקנות (או צום) עקב רגשות עזים וקשים ועמוקים. המערבולת הרגשית היתה עוצמתית, ואי אפשר היה למצוא את הכוח לארגן אותה ולווסת אותה. בתהליך רוחני ואישי ארוך, למדתי להבין את חוסר האונים הרגשי שלי, למדתי לסמוך על עצמי ועל עזרתו של רבש"ע, ולהסכים להשמין בתהליך ההבראה מהאובססיה, כדי להתגבר על הדפוס המאמלל. ההסכמה לאכול, היתה הפנמה של ההבנה שאין לי שליטה על חיי, ואינני יכולה לשלוט על משקלי ע"י הקאות, כי זה גורר אותי לאומללות שאינני רוצה בה. לאחר שנים רבות, הייתי צריכה להתמודד עם ההשמנה. למדתי לשנות רגשות כלפי מאכלים שומניים כגון עוגות קרם. למדתי שהם לא טעימים לי, כי אני לא מעוניינת בטעם המגעיל שיש לאחר האכילה. הטעם טעים רק בתחילת האכילה, אבל לא בסופה. ולמדתי לוותר מראש על מה שאח"כ עושה הרגשה רעה של בחילה. כך ויתרתי על אכילתם. טכניקה זו הצליחה לגבי מאכלים מסוימים, אבל לא הצליחה לגבי מאכלים אחרים. מאכלים אלו הסכמתי להמשיך לאכול, במידה מופחתת, מתוך מודעות מתמדת לנזקם הבריאותי. בחשיבה אני כל הזמן אומרת אמירות לרצון לאכול כדי להשתיק רגשות - שאני לא באמת רוצה לאכול, אלא באמת רוצה להרגיש כבוד עצמי ולוותר על אכילה שאינני בוחרת בה. זה עוזר לי לוותר הרבה פעמים על חשק לאכול. אבל כאשר הרגשות קשים ומיוסרים, אני מאמינה שכרגע יש להקל עליהם ע"י אכילה כפייתית. והרשות הזו עוזרת לי להפריד את הרגשות הפחות עזים, שבהם אני יכולה לומר לעצמי שהם אינם צריכים עזרה של אוכל, כי אני לא באמת רוצה לאכול בגללם.