איך סוגרים את...

• פותח הנושא adyp
  • פורסם בתאריך

adyp

New member
איך סוגרים את...

איך סוגרים את פורט 139 הוא פתוח אצלי ואני פוחד שיכנסו לי למחשב...

uzi2

Active member
כתבתי מכתב

כתבתי מכתב נפרד בפורום הזה שבו אני מסביר כיצד מכבים את שרות ה- NBT ב- Win98/ME (ואם אני זוכר נכון אז יש לך את אחת ממערכות ההפעלה הללו). שרות ה- NBT הוא השרות שפותח את הפורט הנ"ל. אם תסגרי את השרות אז הוא לא יפתח את הפורט הנ"ל והפורט ישאר סגור. הדרך הישירה לסגור את הפורט היא ע"י כיבוי השרות, אני מודה שההנחיות לכיבוי השרות אינן פשוטות ליישום (כיוון שיש בהן הרבה שלבים). לכן יש גם דרך עקיפה שלחלק מאיתנו היא תהיה יותר פשוטה, וזה להשתמש בפיירוול. אם יש מודם של אלקטל, אז (למיטב ידיעתי) אפשר לחסום פשוט בפיירוול שמגיע בתוך המודם. דורש קצת התעמקות, אבל היתרון הוא שהפיירוול הזה בהיותו חיצוני לא לוקח שום משאבי מחשב. אפשר להשתמש בפיירוול הפנימי של ה- XP, (ה- ICF) שיש לו יתרונות וחסרונות על פני הפיירוולים האישיים. ואפשר להתקין פיירוול אישי כגון Sygate או Kerio. שניהם מצויינים ושניהם חינמיים לשימוש ביתי. למרות שאישית אני מעדיף את Kerio, הנטייה שלי כיום היא להמליץ למרבית האנשים על Sygate. במידה ואת סוגרת את הפורטים בעזרת פיירוול, חשוב לסגור אותם גם ב- TCP וגם ב- UDP (קראי את ההסבר של הפיירוול במידה ואת בחרת להשתמש בפיירוול). כמו-כן רצוי לסגור את הפורטים 137-139 ולא רק את 139 (למרות שיתכן שראית שרק פורט 139 סגור). עדיין למרות שפיירוול עושה את העבודה, עדיף ששרות ה- NBT שפותח את הפורט הנ"ל לא ירוץ כל הזמן במחשב ברקע, מאשר שהשרות ירוץ כל הזמן ברקע ושבמקביל הפיירוול כל הזמן יחסום נסיונות להשתמש בשרות.

למעלה