איך נקרא למקום המפגש?

איך נקרא למקום המפגש?

לקראת המיני מועצה, שעוסקת בסמלים, עלתה במוחי השאלה איך אנו קוראים למקום הפעילות? לצופים יש שבט, לנוע"ל יש קנים, לבני עקיבא יש סניף, לבית"ר יש מעוז, למכבי יש סניף, איך קוראים למקום שלנו? כשהעלתי את השאלה בישיבת הרכזים עלו שני שמות: אני הצעתי "קהילה" (מתוך היותנו קהילה צעירה), שרון הציעה עדה (כמו במחנה חווי"ה). מה דעתכם? נשמח לשמוע רעיונות נוספים ואולי אפילו נעלה אותם להצבעה (רמז...רמז...מזכירות צעירה שלנו).

אצלנו בישוב

נפגשים במועדון נוער ואני לא מוצא סיבה למה לשנות את השם? בכל אופן ההצעה שלי היא שכל קהילה/עדה תבחר לעצמה שם!

תאי די

New member
אני לא חושבת....

אני לא חושבת שזה רעיון טוב....אנחנו תנועה אחת, אנחנו נפגשים, זה מגוחך לגמרי שכל קהילה תבחר שם משלה....איפה הביחד התנועתי אם כל אחד עושה מה שבראש שלו?

אבל אני חושב שאנחנו משתמשים במילה

סניפים, לא? תמיד אמרתי סניף/קהילה ת"א ירושלים, מודיעין, זיכרון יעקוב

אז זהו שלא

עומרי הביא את הדוגמא אצלו בישוב - מועדון נוער (למרות של"הר-חלוץ" יש נסיבות מקילות). ב"כל הנשמה" במידעון האחרון רויטל קראה למקום המפגש "שבט" - מזכרת מהיותנו צופי תל"ם. ועם להדגיש שוב את דברי תאי - אנחנו תנועה אחת וחשוב שכולנו נקרא למקום המפגש באותו השם. בתחילת השנה לנוע"ל היתה סיסמא: "כן אני בקן" - המקום מפגש הוא חלק מהסמל שלנו. לכן חשוב שמחר במיני מועצה נבחר גם את השם.

ישוב קטן

אין ב"הר חלוץ" עוד תנועות נוער או עוד אטרקציות בישוב עצמו כך שברור למה אתה מתכוון כשאתה אומר למועדון הנוער.

Yoavsb

New member
אין אטרקציות?

לידיעתך, בהר חלוץ פועלת משחקיה שוקקת חיים (שכרגע סגורה כי משהו גנב מקל ביליאדד), מגרש כדורסל ואפילו בייסבול (שעכשיו משתמשים בו כחוות סוסים. ואגב, הר חלוץ זה לא מושג, אז אתה לא צריך להשתמש בגרשיים.

יואב עדיף שדברים שאתה לא יודע פשוט

תשתוק!!! המקל לא נגנב, הוא נשבר!!! המגרש בייסבול כבר לא משמש כחוות סוסים כי פינו אותם!

הרשה לי לנסח מחדש את דבריי

הכוונה היא שיש תנועת נוער אחת, מועדון נוער אחד, ברור למה מתכוונים כשאומרים "בואו למועדון"

royelmo

New member
מאז ומתמיד

אני זוכר, שאחרי שיצאנו מהצופים, המשכנו לקרוא לנוער תל"ם ירושלים "שבט" ממש עד היום, וגם הקיבוצים יהל ולוטן ידועים בשמם כ"שבט ערבה". שבט - השם הכי מתאים.

תאי די

New member
גם אני מסכימה

כמו שרועי אמר בלוטן ויהל אנחנו קוראים לזה שבט ובאמת שזה נראה לי השם הכי מתאים. אני לא אהיה מחר במיני מועצה אבל מה שיבחר, באמת חשוב שזה יהיה שם כולל לכולם כי אני לא חושבת שיש "סיבות מקילות". גם ב"שבט" ערבה אנחנו עושים את הפעולות בכוללת (מקום המפגש והפעילות של הילדים אחרי בי"ס) אבל בזמן פעילות אנחנו בכל זאת קוראים לזה שבט. לדעתי, השם מייצג את העשייה ואת הדבר ולאו דווקא את המקום הפיסי שבו מתקיימת הפעולה. אני מאחלת לכל מי שיהיה מחר במיני מועצה עשייה פורייה.

מדוע שבט?

"שבט" הוא מזכרת מתקופתנו בצופים. העובדה שכולם רגילים לזה לא הופך את זה לטוב ביותר. אחת המחשבות על בחירת סמל חדש הוא בגלל שאנחנו מנסים לבנות עצמנו מחדש ולדעתי בחירה מחודשת של מקום המפגש היא חשובה מאוד. לדעתי חשוב להצביע על זה במועצה כי השם שלנו ושל מקום המפגש הוא חלק מהסמל שלנו, מהדברים אותם אנו יכולים לזהות עם נוער תלם.

תאי די

New member
מה כל הזמן לשנות?

אני מסכימה איתך שהשם של מקום הפעילות מאוד מגדיר את מי אנחנו והשם הזה בהחלט מייצג משהו אבל מה שאני לא מבינה זה הצורך התמידי הזה לשנות דברים רק כי הם מזכירים לנו את מה שהיינו פעם (ואני לא מדברת רק על השם של מקום הפעילות). אני לא חושבת שאנחנו צריכים למחוק כל זכר לתהליכים שעברנו בנוער תל"ם, התנועות שהיינו שייכים אליהן, השמות שהיו לנו ודרכי הפעולה אולי השתנו אבל הם הדברים שהובילו אותנו לאן שאנחנו היום. למה בנוער תל"מ אנחנו כל הזמן מנסים להמציא את הגלגל? גם שמעתי ששוב משנים את המתכונת של חווי"ה - חשבתי שקיבלנו את כל ההחלטות שקיבלנו בשנה שעברה כדי שלא נצטרך להמציא את המחנה כל פעם מחדש....

רס"ן שמועתי... (או הודעה חשובה !)

הי כולם, אני אמנם מגיבה להודעה של תאי אבל המסר הזה הוא בהחלט לכולכם: המתכונת של מחנה הקיץ חווי"ה (ע"ש רכלר) אכן נקבעה בשנה שעברה. מחנה הקיץ השנה יערך באותה המתכונת בדיוק. אם זאת, לאור פידבקים שקיבלנו (משובי החניכים, צוות ההדרכה, ראשי העדה והצוות המקצועי) יערכו שינויים קלים מאוד, לדוגמא: החניכים של המחנה הארוך (ו - ט) טענו שהשבוע הראשון היה מאוד רגוע יחסית ואילו השבוע השני היה עמוס מדי (יום כיף, מלחמת צבעים וכו') לכן, חשבנו לשנות קצת את רצף המחנה . . .בקיצור שינויים קוסמטיים. לידיעתכם, ביום ראשון, 20/4/03 יתקיים יום צוות מחנה חווי"ה ככל הנראה בירושלים. ביום הזה יוצגו מטרות המחנה, מבנה המחנה, תכניו, ראשי העדות וצוותי ההדרכה. אנא רישמו לפניכם את התאריך וודאו כי אתם שם. כמו כן, אני מזכירה לכולכם, למלא את השאלון למדריכים ולהעבירו למשרדינו בהקדם (ביקשנו למלאו עד 1/4/03). מדריכים שלא קיבלו שאלון מתבקשים ליצור איתנו קשר בדחיפות !!!! מס' הטלפון שלנו במשרד הוא: 6203521 - 02

royelmo

New member
ודרך אגב...(!)

לא צריכים להעלות כל דבר קטן בתנועה הזו להצבעה! ואם כן, אז שיעלו ה-כ-ל להצבעה, במיוחד ענייני תפקידים בנוער תל"ם. והמבינים, בהחלט מבינים למה אני מתכוון...!

למעלה