איך נפלה מרצ

כדאי לפתח דיון אמיתי במפלגה

בשאלה- האם אנו תומכים בהיפרדות חד-צדדית וחזרה למו"מ, או חזרה מיידית למו"מ ורק בכישלון הליכה למהלך חד-צדדי ... מה דעתכם? אני מתומכי הנסיגה החד-צדדית בחיזוק כוחות בינלאומיים כצעד מקדים למו"מ, ולא הפוך. ישראל צריכה לבוא עם קלף ברור למו"מ- ירושלים, הפליטים, כביש מחבר בין עזה לשומרון, צבא פלשתיני, וכו'. כל עוד ישראל נאבקת על עצם הרעיון של ויתור על שטחים, אנחנו רק מתרחקים מהכרעה מדינית. הויכוח האמיתי בתחום המדיני הוא לא השטחים, אלא ארבע הבעיות הנ"ל. רוב הציבור הישראלי מאמין בהיפרדות חד-צדדית. הוא הלך שמאלה בעמדותיו, אבל הצביע ימינה מבחינה אלקטורלית.

TheSimon

New member
השאלה היא מה יעבוד

האם הפלסטנאים מבינים רק כוח או שאפשר גם לבדר איתם? (זו לא שאלה רטוירית) אם אפשר לנהל איתם מו"מ (ויהיו תוצאות) אני חושה שהשמאל היה מתחזק, אבל בנטיים כל מה שקורה זה שאנחנו מנהלים מו"מ ולמחרת (או עוד באותו יום)יש פיגוע. שמעתם? גם היום עצרו איזה מחבל מתאבד.

אז ככה

על העצומה של המועצה לשלום ובטחון חתמו קרוב למיליון ישראלים. בכל הסקרים שנערכו בחודשים מאי ויוני נמצא שמעל 50% מהציבור יתמוך במהלך חד צדדי שיכלול פינוי התנחלויות.

avvv

New member
לא לנסיגה תחילה

סליחה אם אני נשמע כמו ימני, אבל לדעתי אין לסגת תחת האיום של טרור. נסיגה אם זנב בין הרגליים יכולה להביא לתוצאות הרות אסון ולחיזוק הטרור. זיכרו שאנו מדברים פה על הפלשתינאים, ולא החיזבאללה שהיו הרבה יותר רציונליים והתעסקו הרבה פחות בפגיעה באזרחים. לדעתי, סיכום המהלכים החד צדדיים הוא הקפאת הבנייה בהתנחלויות ופינוי מאחזים בלתי חוקיים. אז צריך לבוא כוח בינ"ל, ושלא יהיו או"מניקים פחדנים עם קסדות כחולות שלא עושים כלום כמו בלבנון. בינ"ל = אמריקה או נאטו. מצד אחד יחליפו את צה"ל אנשים שאין להם שום דבר נגד הפלשתינאים ולפלשתינאים אין איבה עמוקה נגדם, ומצד שני יהיה פה כוח שגם לחמסניק המסור ביותר אולי לא יהיה את האומץ להתקיף אותו.

למעלה