המרווח מיועד לאיורור הגג, איטום שלו יעלה את החום בקיץ לבלתי נסבל כולל עלויות מיזוג רבות,
אם קצה הגג בגובה סולם אפשר בקלות לסגור מלמטה עם לוח עץ שמחובר רק לארגז הרוח,
אם זו קומה גבוה יותר נצל את ההזדמנות להחליף את כל הארגז המתפורר באלומיניום
סתימת החורים עם נייר? אפשר הדביק רשת לולים רק לגזור ולחבר עם דיבלים.
רצוי לזרוק שמיכות תרמיות על הגג. פעם ציפיתי כל שמיכה שעשוייה צמר סלעים (סיבי זכוכית או מחצב) בנייר אלומיניום של מטבח.
מאז בקיץ קריר יותר בחדרים ופחות רעש. אצלי זו תקרת רביץ משנות החמישים ורק הגג הוחלף לרעפי חרס.
באותה נשימה גם להזמין טייחים שיצפו את הקיר בטיח כל שהוא.
ארגז רוח כשמו, נועד לשמור על הרעפים שלא יתרוממו מהרוח. האויר החם שמתחת רעפים נשאר כלוא ומתנדף מעט ברווחים שבין כל רעף ורעף. יש מאורר מפח מגולוון שמסתובב מעצמו ובעלי חיים לא נכנסים מהארובה הזו.
אם יש עץ סמוך לגג חולדות מטפסות ויחדרו דרך החריץ לחלל שמתחת הרעפים.
*הנייר כבר הושם שם:לא נראה לי שהניירעיתון הזה ימשוך מזיקים כי יש שמש ישירה:אין טחב לחות וכיו"ב .השאלה(מה שלא נראה לי סביר) ברמת הסבירות אם הנייר עלול למשוך מזיקים?
*רשת לולים באיזה אופן לחבר עם דיבלים:לחבר אנכית לקיר או אנכית לארגז רוח?
*איך ציפית צמר סלעים באלומניום של מטבח:זה מצריך לחלק את הצמרסלעים לחתיכות צרות?* לגבי הטייחים בזמנו נגמר להם החומר או שהלכו לעבודה אחרת שמבחינתם היתה להם דחופה יותר ולא חזרו(כבר לא זוכר מאיזה סיבה לא הסתיים)רוב הקיר מטוייח חסר 70 סנטים של טיח ויש עוד קיר שלא מטוייח.אכן ב2 הקירות שמטויחים זה אטום לגמרי.חחח טאצ'ווד אין בעיה של חום:תקרה גבוהה עשויה רשת אקפנדר עם טיח.אין עצים סמוכים לגג
גוזרים את הרשת. קודחים 3 או 4 חורים ודופקים דיבלים. מניחים הרשת על החור ומבריגים ברגי עץ שעליהם דיסקות שיתפוס ויהדק את הרשת.
הפוך. לא גוזרים את הצמר אלא יותר נייר לכסות את המשטח. הנחתי קטע של צמר סלעים. הנחתי עליו את הנייר אלומיניום ב2 חלקים לאורך ועטפתי גם מלמטה. הצד המבריק כלפי חוץ. לא צריך דבק. אחר כך קל יותר להעלות לתוך הגג ומניחים בין הלוחות עץ של התקרה. היתרון שהחלק המבריק משמש כמו מראה ומחזיר קרינת חום שזה אינפרא אדום. משפר את הבידוד שזה האויר הכלוא בתוך הצמר סלעים. עלות הנייר מצחיקה. במקומות שהגג קרוב לתקרה הנחתי נייר על הרביץ עם מטאטא, עליו את השמיכה של הצמר סלעים ומעל עוד שכבת נייר אלומיניום. רק זוכר שהסיבים נדבקו לעור וגרדו לי מאד.
רשת אקספנדר - אני קורא לזה תקרת רביץ.
להכניס את הרשת לרווח או "לקבצ'ץ' את הרשת לתוך
הרווח או שלקפל את הרשת ל90 מעלות בין הקיר לארגז רוח בערך כמו בתמונה
שצירפתי ?..לא הבנתי איך הרשת לולים אמורה להיות מיושמת
עם הרשת, התכוונתי לכסות את החורים שסתמת עם נייר. חשבתי שהם לאיורור. אם לרווח, רשת לא מתאימה. סליחה.
את הרווח הכי טוב עם שפופרת מסטיק אקרילי.
ואת הנייר יכרסמו צרעות או דבורים כדי ללעוס ולבנות חלה להטלת הדור הבא. יש גם "דג הכסף" שחי במקומות יבשים ומכרסם נייר.