איך נגמר אימון?

tlingit

New member
איך נגמר אימון?

וליתר דיוק, איך יודעים שנגמר האימון
עם הזמן פיתחתי תחושה שלאימון יש מעגלים כמו שמעגל השיחה בכל פגישה מגיע לסיום משלו כך גם באימון יש מעגלים שמסתיימים ופותחים מעגלים אחרים אם זה נושא שמגיע למיצוי או תובנות שמאפשרות המשך כך גם מגיע הרגע שבו מרגישים שזהו, זה הזמן לסיים את האימון לפעמים המתאמן מרגיש זאת, לפעמים המאמן מה המחשבות שלכם בנושא הזה? איך אתם קובעים את זמן סיום האימון? מי - ב"סטטיסטיקה" הפרטית שלכם - מזהה את הסיום יותר פעמים: המתאמנים או אתם? ואיך אתם מגשרים (אם נוצר פער) בין התחושות בין מי שחש שהגיע זמן סיום לבין מי שעוד לא?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סיום אימון

שאלת הרבה שאלות - הנה כמה מחשבות. רוב הפעמים כאשר אני מתחילה עם לקוח תהליך אימון - אנו קובעים סט ראשוני של 12-16 פגישות. לקראת הסיום אנחנו עוברים על המטרות שקבענו בתחילה, ובדרך כלל שמחים לגלות שהשגנו את רובן (למרות שלא עבדנו עליהן ישירות). בשלב הזה אנו חושבים האם יש עוד מטרות או שכדאי לסיים את התהליך - וקובעים כמה פגישות יהיו עוד עד לסיום. לפעמים קובעים לבחון ביחד אחרי עוד 4 פגישות. יש תהליכים שמוגדרים מראש כלא מוגבלים. ועדיין, אנו בודקים פעם בחודש חודשיים היכן הדברים עומדים, ואילו מטרות עוד רוצים להשיג. תהליך הסיום נעשה במשותף - מבררים ביחד היכן עומדים ומה הצרכים והאילוצים. ולפעמים על ידי הלקוח, שבוחר להפסיק בגלל שאינו פנוי לאימון או בגלל אילוץ תקציבי.

tlingit

New member
../images/Emo13.gif

תיארת תהליך מובנה מאד יפה . מקסים. אפשר להוסיף ולשאול? קרה שאת חשת שהגיע הזמן לסיים את האימון והמתאמן/מתאמנת עוד "לא היו שם"?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שנינו שם ביחד

מעניין, הדבר האחרון שהייתי אומרת על התהליך שאני עושה עם הלקוחות הוא מובנה. אולי הייתי קוראת לזה יותר מסגרת לאימון. השאלה שלך נוגעת להתהליך שנשמע חד צדדי - אני חושבת והמתאמן לא יודע על זה. כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה לא קורה כך אצלי, כי אם אני חושבת על משהו כזה, אני משתפת את המתאמן בשאלה - אילו מטרות השגנו, אילו מטרות יש עוד להשיג, היכן הוא רואה את עצמו ביחס לתחילת הדרך, היכן האתגרים שלו היום. מכאן יכולות לעלות כל מיני תשובות, כולל שנכון יהיה לסיים את האימון.

isaacm

New member
קצת ממקורות אחרים

לאחרונה, באחד מהשיעורים שאני משתתף בהם, שמעתי על סיום של אימון ואני רוצה לחלוק אתכם את הסיפור כי אני חושב שזו צורה מיוחדת לסיים אימון. מדובר באימון קבוצתי. הקבוצה התאמנה (בשינויים קלים על פני התקופה) במשך ארבע שנים. כשהתחילו לתהות על סיום האימון ובחנו את הרעיון שתהליך האימון מיצה את עצמו, הבינו כולם שהם לא מעוניינים כך סתם - להתפזר. הוחלט בקבוצה לעשות מפגש Graduation ושם לסכם ולהשלים את התהליך. אפשר גם כך . . . איציק

למעלה