איך נגמלים מלחם?

jesie12

New member
איך נגמלים מלחם?

תמיד אהבתי לחם, בגיזרת הפחמימות ויתרתי על הכל, פסטות, אורז, תפוחי אדמה לא על לחם. לחם (סנדביצ'ים) מהווה את רוב התפריט שלי במשך השבוע כשהילדים לא נמצאים ארוחת הבוקר ף לחמניה ע משהו וקפה צהריים: סנדביץ' עם קציצה או חזה עוף ערב שוב פיתה עם משהו וקפה אני מכורה ללחם , לא יכולה בלעדיו הבוקר החלטתי "לא עוד לחם" הירידה די נעצרה, יש ימים שאני מרגישה כמו בלון נפוח ויש ימים שאני קלה יותר להזכירכם אני אחרי ירידה גדולה של כמעט 50 קילו די מצליחה לשמור על הקיים רק שהייתי שמחה ל ירידה נוספת של עוד 5 קילו בערך חייבת לציין שהתחלתי את היום בלי לחם ואני מחורפנת, כבר דחפתי לפה 3 וופלים מצופים , אני פשוט לא מצליחה לשבוע בלי לחם. מה עושים?

liorat1

New member
אולי לא חייבים להגמל

הי עשיתי בחיי שתי דיאטות שהצליחו לי , עשיתי אותן לסירוגין ואני ממש שומרת על המשקל כבר כמה שנים. אחת מהן היתה עם הספר של אולגה רז לאכול לחם ולרזות והשנייה היתה דרך המלך של מרכז רפואי מאיר בשנייה אוכלים פחמימות רק בארוחה אחת (בדרך כלל בערב) ובראשונה אוכלים כריכים מלחם קל. השילוב - תלוי בתקופה בחיים , עוזר לי כאמור לשמור על התוצאות לאורך שנים בהצלחה ליאורה

גם אני מאד אוהבת לחם וכל מה שקשור... פשוט

מחליטים שמוותרים וזהו. 50 קילו??? WOW כל הכבוד לך!!! בהתחלה אכלתי פריכיות אורז אבל אז אמא שלי אמרה שהערך הגליקמי שלהם גבוה ועברתי לפתית שיפון (ניסיתי חיטה מלאה אבל זה מאד נדבק כזה ולא נעים) זה די עושה את העבודה ופרוסה פעם בשבוע מספקת את הרצון ללחם.

למה להיגמל מלחם?

אולי תעברי ללחם בריא מקמח שיפון למשל? אני אוכלת כבר כמה שנים רק לחם שיאור מקמח שיפון והוא מעולה לי. גם ממלא ומשביע, גם משביע את הצורך בפחמימות, גם בריא ביותר, גם מדד גלקימי נמוך יותר והגוף מעכל אותו טוב יותר. וופלים זה הרבה הרבה יותר גרוע מלחם. יש תקופות שעוצרים, את יודעת. לא שווה לעשות מהלך דראסטי, שיגרום לך לתסכול וקושי, כל היום תסתובבי עם תחושות של חוסר וחשקים לא מסופקים ובסוף תאכלי אוכל גרוע ולא בריא...

יעל י

New member
גם אני בדעה של לא להיגמל...

אפילו חולי צליאק אוכלים לחם ללא גלוטן. אולי באמת תנסי את הלחם שמתאים לצליאק.

אורית685

New member
היי,מה נשמע?

באמת למה להיגמל? לדעתי רק להוריד כמויות, כי את אוכלת הרבה לחם (יחסית ,כן?..) מהניסיון שלי - קיצוץ משמעותי בפחמימות עוזר מאוד לרדת במשקל, ובטח לא מזיק. כשאני בתקופה לא טובה, אני עושה שבוע של "תפריט מואץ" - בערך 2 נק' פחמימות ליום (שזה נגיד 4 פרוסות לחמקל) וזה ממש עוזר. בכלל אני מנסה לאכול כמה שפחות פחמימות.כמוך-כמעט לא אוכלת אורז ופסטות וכו'. מה שכן אוכלת זה הפריכונים עם דבש, ולפני שבוע גיליתי את הטוסטעים (של אוסם נדמה לי), מן טוסטים קטנים כאלה. לי ממש טעים ולא הרבה נק'. אולי תנסי להתחיל עם ארוחה אחת ביום בלי לחם? ארוחה שאת אוכלת בבית,ולא בעבודה. אם זה יצליח-תוכלי להמשיך לקצץ . לאט לאט. בהצלחה !

EFRATY10

New member
אני אוכלת כל יום לחמניה רגילה,ולפעמים גם 2

לחמניות. לא חושבת שצריך לוותר ולהתנזר,אלא לאכול בכמות הנכונה.

jesie12

New member
ביומיים האחרונים הסתבר לי

אני לא בנוייה לזה היעדר פחמימות הטריף אותי הסתובבתי מורעבת, הארוחות לא השביעו אותי, ירקות ועוף בארוחה לא הספיקו לי , שלא נדבר על הבוקר, יוגורט עם גרנולה או דגנים מעולם לא השביעו אותי , הרגשתי ריקה ומורעבת בערב אכלתי סלט עם ביצה קשה ולפעמים גם טונה במים, מצאתי את עצמי פותחת וסוגרת את דלת המקרר בצורה אובססיבית חוטפת שומר ומכרסמת בצורתו הטבעית. - פשוט רעבה! NO MORE!!!! לא מתאים, לא נראה לי מתאים לא אחד. ד"א כשאני מזכירה לחם זה תמיד קל ומלא.....

למעלה