איך מתרכזים?

העיוור

New member
איך מתרכזים?

יש ספר בשם "זרימה", שבו המחבר טוען שמה שמביא אושר, לדעתו, זה ריכוז עילאי בפעולה שאתה מבצע ברגע מסוים - בין אם אתה שומע מוסיקה, הולך ברחוב, מדבר עם חבר או מכסח דשא.
מדי פעם אני מצליח להגיע לריכוז בפעולות שאני עושה, אבל המון המון פעמים אני עושה דבר אחד וחושב על דברים אחרים לגמרי - המשימות של מחר, העתיד הזוהר של עוד שלוש או ארבע שנים, התקרית שהייתה לי אתמול בערב, מה שההוא חושב עליי ומה שההיא אמרה עליי ובקיצור, אלף ואחד דברים חוץ מהפעולה הנוכחית.
מה עושים עם המחשבות האלה, שמתגנבות ומפריעות להתרכזות? יש דרך "לרכך" אותן קצת ולהגיד להן "בואו אחר כך, אני עסוק עכשיו", או שעדיף לתת להן להתגנב, כי זה מה שיש?

אשמח לטיפים ורעיונות. תודה!

nlobak

New member
זרימה ומחשבות

"זרימה" לעתים קוראת כשאתה מבצע משהו שאתה אוהב, שהוא טבעי עבורך, שאתה טוב בו - ואז גם באופן טבעי לא יופיעו מחשבות אחרות, ויהיה קל וכיף להתמקד ברגע.

המחשבות בדר"כ מופיעות כשעוסקים במשהו שהוא פחות "אנחנו", שעושים אותו כי "צריך" ולא כי רוצים.
אז קודם כל - זה לא תמיד דבר רע אותן מחשבות - זה בסדר שהן יופיעו, ואם הן לא מפריעות - אפשר להמשיך איתן, הרי זה בסה"כ מנגנון של המוח שלפעמים עוזר לנו לבצע משימות פחות מהנות ביותר הנאה כי במקביל אנחנו עושים עוד משהו - חושבים. אז אם זה לא מפריע, למה לא?

אם רוצים בכל זאת להתמקד ברגע - חשוב לא לנסות להדחיק את המחשבות שצצות כי יש לזה אפקט הפוך - הרבה אנרגיה תלך להדחקה שבעצם תגרום לנו עוד יותר להתרכז באותן מחשבות. אלא פשוט כמו שעושים במדיטציה - לראות את המחשבה עוברת בראש כמן צופה מהצד, לקבל אותה, לא להתנגד לה, ולהמשיך בעשייה. אם המחשבה ממשיכה לצוץ - יש טכניקה שבדר"כ עובדת נהדר והיא - לרשום את המחשבה על דף - כך המוח יוכל להירגע שלא נשכח ממנה, והוא לא חייב להיזכר בה שוב.

לרשום מחשבות - בהחלט

עצה מעולה, ולמעשה כדאי לבנות מערכת ניהול זמן שלמה, כך שכל המשימות והנושאים בחייך יהיו "מטופלים" בצורה אמינה, בלי שהמוח שלך יצטרך כל הזמן לדאוג לזה.

getting things done הוא ספר שמתאר שיטת ניהול זמן מעולה כזו.

מצטרפת גם להצעה של מדיטציה או התמקדות - זה יעזור להיות רגוע ומרוכז באופן עמוק.

בהצלחה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שאלה מצויינת

אם היתה תשובה קלה, כנראה שלא היו בעלי קשיי קשב וריכוז...
לכולם המחשבות נודדות ותועות חלק מהזמן. המצב של זרימה אף פעם אינו מצב תמידי, אלא פרק זמן שבו אתה מאוד מרוכז בדבר שמאוד מעניין אותך. זה נעים, אבל בלתי אפשרי כל הזמן, יש גם חשבונות לשלם, קניות בסופר לעשות, לדבר עם נציגי החברות הסלולריות...
אם רוצים לנהל יותר את המחשבות - מדיטציה מאוד עוזרת. במדיטציה, כפי שאמר קודמי, לומדים להתמקד לא במלחמה במחשבות אלא בקבלה שלהן ולתת להן לעבור.
ובעיני זרימה היא לא הפיתרון לאושר. זרימה נותנת פרק זמן של הנאה, אבל חשוב גם עשייה בתחומים שגורמים לך משמעות. ולאפשר לעצמך לא להיות במחשבות שגורמות סבל - כאשר האפשרות האחרת לא חייבת להיות זרימה, אלא דווקא קבלה. אבל זה דיון נפרד וגם שייך לתחום המדיטציה

קיבלת עצות מצוינות

נותר לי רק לחזק עמדות
הייתי מציע לך לעשות בעיקר מדיטציה. יכולת הריכוז והשקט הפנימי שלך ישתפרו פלאים

למעלה