איך מתרחקים?

איך מתרחקים?

יש מי שאני מרגישה שאינם ראויים להיות חבריי. אני ממש לא הטיפוס של להגיד/ להטיח/ להסביר בפנים. אז אני רוצה להתרחק, לא טוטאלית, שיהיה את הדיסטנס הזה אבל שנישאר בקשר טוב. איך אוכל לעשות זאת מבלי שזה יסתבך בדרך?

ה מוזה

New member
חחח,כן עכשיו גם הבנתי

מסכימה,גם לי הדבר הראשון שהיה כדבר והיפוכו הוא הרצון לדיסטנס וקשר טוב

למי שלא מבין

..אני בעצם התכוונתי להגיד שנסיים את הדברים יפה, ושלא תהיה עוינות בינינו כל פעם שניפגש

ה מוזה

New member
הבנתי

לא רק הבנתי גם הייתי פעם במקום הזה שלא יודע להגיד "לא" וסופג בשקט ששם במקום הראשון את הרגשות של אחרים לפני הרגשות שלי ,שמכבד יותר את הרצון של אחרים לפני הרצון שלי שמפחד לפגוע ברגשות אחרים אבל פוגע ברגשותיי שלי לומדים,לאהוב את עצמנו ואז מעניקים לנו את החברים,המקומות,הדברים שעושים לנו טוב מבלי להכנס לעימותים עם מה שעשה לנו לא טוב ,פשוט משחררים אותו את לא חייבת להכנס לעימות או למריבה פשוט ללמוד להגיד "לא" כשלא מתאים לך וללמוד לכבד את הרגש שלך ,כשתכבדי את הרגש שלך יעשו כך גם אחרים ובאופן מעשי זה אומר פשוט לומר להם את מה שאת מרגישה לא מתוך להטיח בהם אשמה אלא ממקום שמכבד את עצמך ,למה את כ"כ מפחדת להתרחק ממה שעושה לך רע רק כי זה יהיה "לא נעים"?

לא, לא הבנת.

זה לא בא ממקום של פחד או של לא נעים. כבר היה לי מקרה דומה ובחרתי לבוא ולהגיד את הדברים. אז אמרתי ושאלתי מדוע הגענו למצב הזה. ואז מה? אחד מהשניים; או שהתשובה היתה בכלל לא לשאלה ששאלתי, תוך כדי הוספה של פרטים שלא קשורים בכלל לנושא השיחה, בקיצור סטיה מכוונת מהפואנטה. או כעס על שבכלל שאלתי במעין הטחה צינית כזאת; ``נו בטח! אני הרי זו שפוגעת כל הזמן!`` הלוואי ויכלתי לקום ולהגיד ביי אבל אני נפגשת עם האנשים הללו על בסיס יומיומי, יותר מזה, הם גרים איתי באותה פנימיה. ואם הנושא יפתח יש מי שידאג לערב בזה עוד אנשים ואזמה?

o n m y w a y

New member
ואולי יש עוד?

אני חושב שיש דרך מסויימת לומר דברים בצורה כזו שהצד השני לא יכול להשאר אדיש כלפייה. אני מדבר על שיתוף מהלב. מדוע למשל את צריכה לשאול שאלה איך הגענו למצב הזה? את לא יודעת? לא בררת עם עצמך? מדוע למשל לא לומר לאדם (ןלא לשאול) איך זה גורם לך להרגיש? ואם יש סטייה מהנושא אז למקד אותו בחזרה, כי חשוב לך להבהיר את הרגש שלך את העובדה שזה פוגע בך. לרובנו לא מתאים לשמוע את האמת זה פשוט לא נעים אך אם האדם שפגענו בו לא מטיח בנו את האשמה אלא גורם לנו להבין שהוא פשוט פגוע מדרך הפעולה שלנו, מי מאתנו יכול לעמוד בפני זה? עד לאן נתחמק? אם התשובה היא כעס היא בדרך כלל נובעת ממצוקה של האדם האחר, צריך להסביר בסבלנות שלא ברגש שלו מדובר אלא בשלך. לפי מיטב נסיוני, כשיש לנו בעיה שחוזרת על עצמה בחיים, ואנו מנסים להתמודד איתה בפעמים הראשונות זה לא בדיוק הולך, למעשה רוב הפעמים התוצאה תהיה הפוכה כך שאת תאמרי לעצמך "ידעתי שלא הייתי צריכה לדבר"... אבל זה מה שבדיוק עלייך לעשות, ללמוד איך לדבר נכון, איך להגיע ללב של האדם השני, לעמוד על שלך מתוך תחושת בטחון ותחושת מגיע לי לקבל. הצורך להוציא את האנשים הללו מהחיים שלך הוא הפתרון הקל. ואת יודעת מה? גם אם תאמרי את הכל נכון,ותעמדי על שלך, והאנשים ישימו עלייך פס לפחות את תהיי גאה בעצמך שהצלחת שלא ויתרת, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש מפני שמדובר באנשים שקרובים אלייך. בהצלחה.

אבל עד כמה אפשר?

שתמיד אני זו שתיגש, אני זו שתנסה להתגמש, אני זו שתנסה הכל ואילו הם ישבו בשקט ויחכו לצד הבא שלי.. אז הפעם אני רוצה לשבת לי בניחותא ולא לקחת אחריות. לא תמיד ניסיון של שיתוף ודיבור, גם הכי כנה שיש מלמד את האדם לקח.

o n m y w a y

New member
ואולי...

אם היית הטיפוס של להגיד, להטיח, להסביר בפנים ,לשתף, לדבר, ולגעת מבפנים אז רמת הקרבה שלך עם אנשים הייתה מאפשרת להם לחוש יותר קרובים אלייך, אולי הם יכלו להרשות לעצמם לדאוג לך כשנעלמת ככה ללא סיבה(קראתי את ההודעה בפורום אחר) איך החברים שלך אמורים לדעת משהו אמיתי לגבייך אם רמת השיתוף שלך באמת עצמה היא כלכך נמוכה שאת אפילו לא יכולה לומר להם שאת פגועה? שזה כואב לך שהם לא התעניינו? ואולי אם תשתפי אפילו אחד מהם בתחושות שלך תגלי לפתע עד כמה את יקרה להם, או חשובה. בקיצור, לא נראה לי שאת יכולה לבקש מאנשים משהו שאת בעצמך לא נותנת: קירבה על בסיסה של האמת כך כמו שהיא פשוטה. האם את מבינה שאת פגועה? למה לך לוותר עליהם בכזאת קלות? אני מבטיח לך שאם תדברי עמם את תופתעי לטובה מהרבה בחינות.

המם לא..

אני פשוט לא רוצה להיות פרייארית. האנשים האלה, כשהם צריכים אותי, הם באים אלי לעצה עם הדברים הכי אינטימיים שלהם, כשקשה להם, כשהם מבולבלים.. מה פתאום כשטוב להם, וכשלא צריך אותי למי אכפת בכלל רק להרים טלפון? רק מתוך הערכה בסיסית לקשר ולי. אנחנו תמיד מבלים יחד, גרים יחד, מרגישים קרובים ואוהבים (כנראה שמצידם לא ממש) וזה נקרא חברות! פעמים קודמות יצא שניסיתי לדבר על דברים מהסוג, אבל הנה, עובדה שזה חוזר על עצמו שוב ושוב. אז בשביל מה לדבר עוד פעם? כמה הזדמנויות אני כבר יכולה לתת.

o n m y w a y

New member
ואולי ( פעם שלישית )?

האנשים הללו שנשמע שאתם מאד קרובים דווקא, פשוט אינם מודעים לצורך שלך? לא יודעים עד כמה זה חשוב לך?(ומסתבר שזה מאד חשוב). לא כולם חיים בתוכנו ולא לכולם יש את אותם הערכים לגבי איך אני מביע דאגה ואהבה לאדם שחשוב לי. לכל אחד הדרך שלו, אך אני בטוח שאם תבהירי להם זאת הבהרה אמיתית, אין סיכוי שהם לא יתחשבו בך. חוץ מזה לאן יש לך ללכת אם את סגורה איתם בפנימייה 24 שעות? אלו האנשים שאת אוהבת כלכך, רק מה לעשות הם פגעו בך, אז תתקני את את הדרוש תיקון.

ססילי

New member
בלי להתיחס לשאלה אליה התייחסו קודמי

'האם' מה שכדאי לעשות הוא להתרחק, אענה על שאלתך המפורשת: זה קרה לי בעבר עם חברה שעבדה איתי. היינו קרובות מאד זמן מה, ואז קרה משהו שהיה לי קשה לחיות איתו ולהמשיך להיות איתה בקשר כה קרוב. מצד שני, לא רציתי לוותר עליה לגמרי, וגם ידעתי שאין לי מספיק פרספקטיוה כדי להחליט לעצמי אם היא עשתה משהו לא בסדר, או שהבעיה היא רק ברגישות שלי. בכל מקרה, ללא כל הצהרות בומבסטיות או 'ברורים' (שבמקרה הספציפי ההוא היו עלולות להיות להם השלכות מרחיקות לכת) התרחקתי. סיפרתי לה פחות דברים אישיים, נפגשתי איתה פחות מחוץ לשעות העבודה, יזמתי פחות. פשוט התנהגתי אליה כמו אל חברה רחוקה יותר, בלי לריב ובאופן לא מוצהר, וכך היא הפכה להיות. עם הזמן הדברים עברו והשתנו, ואנחנו עדיין חברות (עברו כבר כמה שנים). מאז החברות עברה מורדות ועליות, אבל השינוי שעשיתי אז באופן מכוון (בשונה ממה שאני עושה בד"כ) 'עשה את שלו' ופתר את הבעיה באותה תקופה.

למעלה