איך מתקינים לינוקס???

• פותח הנושא mmm
  • פורסם בתאריך

mmm

New member
איך מתקינים לינוקס???

תוכלו להשיג אותי בicq מס` 99636024 - מצב המחשב שלי קצת רגיש ואינני מצליח להתקין את התוכנה

N0

New member
תצטרך לפרט יותר

בינתיים תבדוק את האתרים הבאים www.linux.org.il linuxclub.il.eu.org

mmm

New member
הינה הפירוט על הבעיה שלי להתקין לינוקס

יש לי 800 מגה הרץ ולו דיסק אחד של 20 ג`יגה- שמחולק לprimery ו EXTENDED הבעיה היא- איך להתקין לינוקס כאשר היא דורשת מחיצה נפרדת- ניסיתי את זה ואת זה- DISK DRUID נראית התוכנה הטובה ביותר לעשות את המשימה- אבל איך אוכל לעשות זאת כאשר איןלי מחיצה נוספת- דרך אגב יש לי 8 גי`גה פנויים ואני רוצה לשמור על מערכת ההפעלה WINDOWS- מה אוכל לעשות- מממממממ.....

N0

New member
אוקיי ככה...

תראה לי הארד דיסק היה מחולק כבר לכמה מחיצות וגם ככה פירמטטי אותו עשרות פעמים מאז שהתקנתי לינוקס בפעם הראשונה אז אני לא בדיוק יודע בקשר למחיצה שקיימת (כי ממנה תיצור מחיצה ללינוקס ) אבל המחיצה הראשית צריכה להישאר כמו שהיא בלי בעיות... (אז עדיף זמנית להעביר דברים מהמישנית לראשית ) אוקי לפי מה שהבנתי אתה פשוט לא מבין איך להשתמש בדיסק דרואיד זה די פשוט האמתי כך את המחיצה הנוספת שקיימת ותמחוק אותה ותיצור במקומה שלוש מחיצות חדשות אחת ללינוקס SWAP שצריך להיות בסביבות ה 128 מגה עם מחשב כמו שלך הייתי עושה את זה אפילו 256 (זה תחליף למגה ראם במקרה שהוא מתמלא ) מחיצה שניה זה המחיצה הראשית של לינוקס (מין כונן C ) אתה לא צריך בשבילה יותר מג`יגה אבל מומלץ 2 ג`יגה (ואם נראה לך שיש לך מספיק מקום אפשר לתת ל 4 ג`יגה או ליצור עוד מחיצת לינוקס של 2 ג`יגה ) עכשיו למחיצה הראשית ההפניה אליה חייבת להיות / אם אתה יוצר עוד מחיצה אתה יכול לקרוא לה איך שאתה רוצה... ואח``כ תיצור עוד מחיצה לדוס שכוללת בתוכה את כל המקום שנשאר (יש אופציה לדיסק דרואיד). (זהו סיימת עם דיסק דרואיד ) תגיד לו לפרמט רק את הכונן של הSWAP והלינוקס הראשי (לא כונני דוס) עכשיו אל תשכח חשוב ליצור דיסק הפעלה במידה ותתקין שוב חלונות הוא לא יתן לך להגיע ללינוקס בלעדיו. ורק שאלה יש לך ספר או משהו מודפס ללמוד ממנו ?

mmm

New member
בעיה לי יש- הארד דיסקי הינו...

הארד דיסקי מחולק כבר למחיצות לוגיות- 4 מחיצות כל אחת 4 ג`יגה- האם אני צריך לפנות את ה-EXTENDED ממחיצות לוגיות- את כל החומר להעביר לראשית- ואז כאשר איו מחיצות לוגיות להתקין על הEXTENDED את הלינוקס- דרך אגב האם WINDOWS נשארת בלי צורך להתקין אותה מחדש?- אני ``קצת ... הרבה..`` לא מתמצא בנושא של הקנת לינוקס.... אז....

N0

New member
מצויין...

תראה ככה חשבתי שיש לך רק שתי מחיצות אבל אם יש לך יותר זה הרבה יותר טוב 4 גיגה אמרת עוד יותר טוב בדיוק הגודל שדיברתי עליו רוקן לך מחיצה אחת (אני אישית מעדיף את האחרונה ) אז בדיסק דרואיד תמחוק אותה (אתה חייב לפנות מקום למחיצות החדשות ) ואז תיצור מחיצה אחת שתיהיה SWAP בין 128 - 256 מגה ועוד מחיצה שתיהיה שייכת ללינוקס ותתפוס את כל המקום שנותר . המחיצות שלא נגעת בהן צריכות להישאר כמו שהן (רק תזכור שבמידה וההתקנה שואלת אותך מה לפרמט לא לסמן את המחיצות של דוס ) ועכשיו עוד פעם שאלה חשובה לפני שאתה מתקין יש לך ספר הדרכה או משהו מודפס ? N0

mmm

New member
הדיסק דרואיד לא מזהה את הלוגיות....

הדיסק דרואיד מזהה את הEXTENDED כמחיצה אחת של 15 גי`גה ולא את הדיסקים הלוגיים- ניסיתי לבטל בFDISK של WINDOWS את המחיצה הלוגית הרביעית- והדיסק דרואיד עדיין לא זיהה את מקום פנוי, דרך אגב יש לי חומר כתוב... דרך אגב תודה על העזרה.

mmm

New member
עוד בעיה...

ניסיתי לעשות SWAP על ה-EXTENDED אבל לאחר שיצרתי את מחיצת ROOT /... הדיסק דרואיד נתן הודעה של NO PRIMERY... ולא אישר את ספרית הBOOT . מוזר???

למעלה