איך מתקדמים בשפת C?

ineed2win

New member
איך מתקדמים בשפת C?

למדתי שפת C עם הספר של ליכטמן ורש... לאן ממשיכים מכאן? אני רוצה ללמוד תכנות מתקדם יותר בשפת C.... האם אני יכול להתקין UNIX בבית?

pertal

New member
ליכטמן ורש זה הספר השחור? אז

אם למדת ממנו (והבנת) אז כנראה שאתה יודע c ברמה טובה. תנסה לכתוב פרוייקטים קטנים שמדגימים את מה שלמדת. אתה יכול להתקין unix , או לפחות מערכות שמבוססות עליה בבית. נסה להתקין לינוקס (www.linuxiso.org) ותוכל גם להתחיל ללמוד לתכנת למערכת יוניקס עצמה (בשפת c תוך שימוש מן הסתם במה שלמדת כבר)

תגדיר "מתקדמים"

האם כוונתך ללמוד יותר לעומק את נושא התכנות (מתודולוגיות, כתיבת פרוייקטים גדולים, "הנדסת תוכנה") או יותר לרכוש רהיטות בשפה. בשביל רהיטות צריך לכתוב קוד ולקרוא קוד של אחרים (אפשר ללמוד המון מקריאת קוד קיים). אני הייתי ממליץ לך להתקדם ל ++C, לא בגלל שאני חסיד שוטה או כי אני רוצה לפתוח במלחמת שפות אלא כי אם תלמד היטב ומספר טוב (למשל הספרים של bruce Eckel), גם תדע ++C אבל מובטח לך שתדע C הרבה יותר טוב ממה שידעת קודם. תוכל לעמוד על ההבדלים, על החסרונות של C ש++C מנסה לתקן, תכנות "בגדול" ועוד ועוד אתה לא חייב UNIX לצורך זה. אפשר ללמוד C ו++C גם ללא מערכת UNIX (למרות שמקורן שם). בהחלט אפשר להתקין מערכת UNIX בבית. על זה תוכל לקבל יותר תשובות בפורום לינוקס (למרות שזה לא הדמוי-יוניקס היחיד) בהצלחה

למעלה