איך מתקדם המפקד?

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
איך מתקדם המפקד?

מעניין אותי מה קורה במעו"זים אחרים.. מי יודע לספר על המעו"ז שלו?

כמה מילים על המפקד.....

כידוע לרובכם איני חלק מתנועת בית"ר וגם אני לא יודע עד כמה דיברו איתכם על המפקד ומה אתם יודעים, אבל זה באמת הדבר החשוב ביותר לתנועת בית"ר בימים אלו וחשוב להבהיר כמה דברים. אולי זה חופר קצת, אבל זה ממש חשוב... בטח שאלתם את עצמכם איך תנועת בית"ר קיימת : איך היא מקימה מעוזי"ם, משלמת משכורות לרכזים ולעובדים, מרימה אירועים ענקיים(קורסים,מחנות,...), חשמל למעוזי"ם, ארנונה, מים, חוברות הדרכה וכד'....תקציב של תנועת נוער מגיע למאות אלפי ומיליוני שקלים. יש את המתחכמים שאומרים "הכל מהכסף שלנו". אז נכון שכל אחד משלם סכום נכבד בכל האירועים האלה, אבל זה באמת סכום קטן שלא מכסה הרבה. יש כאלה שאומרים "גאידמק" או "תורמים" וזה נכון -תנועת בית"ר אכן מקבלת תרומות, אבל הסכומים הם מאוד קטנים ביחס למה שכולם חושבים. התמיכה המרכזית שמקבלת תנועת בית"ר מגיעה ממשרד החינוך. הוא הגוף המרכזי במדינה שאחראי לתקצוב תנועות הנוער. משרד החינוך מקבל עשרות פניות מכל מיני גופים ותנועות נוער שונות שיכיר בו. מה זה אומר שמשרד החינוך מכיר בך: א. כספית - אתה מקבל סכום כסף משמעותי שמאפשר לך להקים עוד מעוזי"ם, להוזיל פעולות לחניכים, לעשות מפעלים יותר גדולים(הקורסים של בית"ר עד לפני שנתיים היו 14 יום , וגם פעם 21 יום. הסיבה שהם רק 8 יום היא בעיקר תקציבית). ב. הכרה - שמעו"ז כלשהו נכנס לבית ספר לעשות גיוסים, הוא עושה את בזכות ההכרה של משרד החינוך. שעומר נורי ורוני בן שמואל חתמו על שנת שירות הם עשו זאת בזכות ההכרה של משרד החינוך. ללא אותה הכרה אתם לא הייתם עושים גיוסים בבתי ספר, והחבר'ה הנכבדים האלה לא היו חותמים ש"ש. ויש עוד מלא דברים שאנחנו מקבלים בזכות ההכרה בנו. לפני כמה שנים היה בלגאן בתוך בירוקרטיה של מהי תנועת נוער, כיצד מכירים בה, כיצד מחלקים כסף, ואז הגיע מבחן תנועות הנוער, שעל פיו קובעים במשרד החינוך אם לתת הכרה לתנועת נוער או לא. המבחן הוא כזה: א. איכותי- האם תנועת הנוער מחנכת לערכים של מגילת העצמאות (מדינה יהודית, דמוקרטיה, שלטון העם, היסטוריה של העם היהודי). בגלל זה בטח ישאלו אתכם "האם יש לכם מגילת העצמאות במעו"ז" , "האם יש לכם מועצת חניכים" וכד'... . תנועת בית"ר בשנתיים האחרונות עברה את המבחן האיכותי בציונים מאוד גבוהים. ב. כמותי- משרד החינוך דורש שלתנועה יהיה x מדריכים ו-y חניכים. אני לא יודע מה המספר המעודכן ובגלל זה אני משאיר את זה בגדר נעלם, אבל לתנועה שלא יהיה את מספר החניכים הזה - לא תוכר כתנועת נוער. כיצד קובעים כמה מדריכים,חניכים יש בתנועה וכיצד קובעים את הרמה האיכותית? א. ביקורים במעוזי"ם - אני חושב שהשנה אין את זה, אבל בשנים עברו הגיעו נציגים של משרד החינוך ל10מעוזי"ם שונים ברחבי הארץ ובחנו אותם (בין המעוזי"ם שנבחנו היו פתח תקווה, בית שמש , רחובות, ברקן, שקד, ... וכל אחד מכותבי הפורום יוכל לספר לכם כמה הם חופרים) ב. ראיון טלפוני של 10-15 דק' עם כל המדריכים (והשנה הבנתי גם עם מדגם של חניכים) שבו הם בודקים האם אתה מדריך אמיתי. (הם יגידו לך שזה רק לסקר, אבל זה מה שקובע את עתיד התנועה שלך!) ג. מבחני מיצ"ב - משרד החינוך מאוד לא מאמין לך והוא מאמת את הנתונים שלך עם נתונים של המיצ"ב או כל נתון אחר. (למשל - אם בישוב שקד יש 200 בני נוער בגילאים ג'-י"ב , והמעו"ז דיווח על 240 חניכים, אז יכולים לפסול את המעו"ז. אם במעו"ז פתח תקווה יצהירו שיש 350 חניכים ואילו במבחני מיצ"ב יגידו בני הנוער שהם לא יודעים מה זה בית"ר, אז אולי יפסלו את המעו"ז) ____________________________________________ זה היה הקטע החפירתי שמסביר פחות או יותר מהו מפקד, ובהודעה הבאה אני ארחיב קצת על נתונים מהשטח.

../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifלמה חשוב להשקיע למפקד!

בוא תשמעו קצת מספרים על המפקד. מה פחות או יותר שווה בית"ר ביחס למפקדים קודמים? לפני 10 שנים בית"ר הייתה תנועת הנוער החמישית בגודלה בארץ ועברה מפקד בלי כל בעיה (עשיתי על זה עבודה באוניברסיטה), אבל מי שמכיר את התנועה יודע שהיא עברה זעזועים רבים והיום היא קרובה מאוד לסף מעבר, אבל עדיין לא עברה אותו. בשנה הקודמת בית"ר עלתה ב-40% מלפני שנתיים וזה עדיין לא הספיק. למעשה היה חסר לבית"ר 10%(!!!) בלבד כדי לעבור. ה-10% הזה אולי היה חסר כי לא היה מספיק חניכים, אבל יותר סביר להניח שהוא לא הושג בגלל שחבר'ה לא השקיעו במפקד, לא התאמצו, לא ענו לטלפונים, לא דיברו עם חניכים וכד'. מספיק שכל מדריך בשנה שעברה היה מביא עוד 2 חניכים ותנועת בית"ר הייתה עוברת את המפקד. מה קורה אם לא עוברים את המפקד? ממש לא נעים. תנועת בית"ר קיבלה 3 הזדמנויות למפקד: לפני שנתיים, לפני שנה, והשנה הזאת. לפני שנתיים גדלנו מאוד. לפני שנה גדלנו עוד יותר, והשנה זו ההזדמנות האחרונה של התנועה. אם לא נעבור את המפקד הזה ההזדמנות הבאה תהייה רק בעוד 3 שנים וחבל. כולם רוצים מעוזי"ם חדשים, טיולים יותר ארוכים, יותר פעולות העשרה, יותר דברים כייפיים- דברים כאלה משיגים רק במפקד. אני לא מאמין שבית"ר תיסגר כי היא תנועה חשובה, אבל מפקד טוב זה ההבדל בין תנועה של 18 מעוזי"ם לתנועה של 50 מעוזי"ם. מה אני צריך לעשות בשביל התנועה כדי שהיא תעבור את המפקד? דבר ראשון צריך לדעת לענות לטלפון שיתקשרו אלייך ולהגיד את כל הפרטים הנכונים עליך ועל המעו"ז שלך. דבר שני צריך לפקוד כמה שיותר אנשים. אנחנו תמיד פוקדים חבר'ה, אבל השבועיים האלה אסור לנוח לרגע. ללכת בין מגרשי משחקים, ללכת בריכוזי חניכים, לדבר עם משפחה ובני דודים, להביא את כולם למעו"ז ולדאוג להשאיר אותם. אני לא יודע אם מותר לי להגיד את זה, אבל משרד החינוך העריך לפי הסקרים שלו שיש למדריך ממוצע 13-16 חניכים בקבוצה שלו. אם היה לנו 15-18 חניכים בקבוצה היינו עוברים את המפקד. לכן תתעסקו יום וליל כדי להגדיל את הקבוצה שלכם. דבר שלישי צריך להכין את החניכים בהתאם שידעו לענות לטלפון ולספר לסוקר שהם חניכים של תנועת בית"ר. אמרת מקודם שהיה חסר לבית"ר 10% בלבד פעם קודמת, מה הסיכוי שנמלא אותם השנה? מאוד גבוהה, אבל זה תלוי רק בכם. תנועת בית"ר פתחה מלא מעוזי"ם חדשים השנה שמראים שמספר החניכים שלה גדל(ענתות,קידר, ראשון לציון שנפתח, גבעת שרת בבית שמש). אבל העניין הוא כזה: הסוקר שיתקשר אליכם או לחניך שלכם יכול לתפוס את כולכם במצב לא נעים. לי אישית קרה שסוקר העיר אותי משינה והתחיל לחפור לי על מגילת העצמאות. השאלה היא מה אתם עושים ומה החניכים שלכם עושים. אם הסוקר יתקשר אליכם בזמן לא נעים ואתם פשוט תגידו לו שאתם לא מדריכים כדי לנפנף אותו אז אין מצב שנעבור. אם הסוקר יתקשר אליכם בזמן לא נעים או שתגידו לו שיתקשר שוב יותר מאוחר, או שתענו בשיא הרצינות לכל השאלות שלו. זה פשוט מצפון של כל אחד מכם לעשות את מה שהוא יכול בשביל בית"ר. אם יש למישהו עוד שאלות הוא מוזמן לפנות אליי בפרטי (אבל לדעתי בנושא כל כך חשוב הוא יכול להעלות את זה כאן). גיוסים !!!!! עוד חניך אחד לכל מדריך ואנחנו עוברים בגדול. כמה חניכים לכל אחד ואנחנו שוחטים את כולם. טלפונים והכנת חניכים!! אם אתם מביאים 20 חניכים , אבל אתם לא עונים לטלפון הם לא נספרים. אם אחד מהחניכים שלכם אומר שהוא לא יודע מה רוצים ממנו - לא סופרים את מה שעשיתם. בהצלחה לכולם!!

who is this

New member
אם לא עוברים את המפקד

פשוט לא מקבלים תמיכה ממשרד החינוך, כלומר משרד החינוך לא מכיר בבית"ר, וןזה אומר שאין תקצוב, וגם יכול להיות בעיות עם ראשי ערים כי אין תמיכה ובמקום תנועת נוער אנחנו הופכים לארגון נוער.. והמשמעות של זה שבית"ר כמו שאנחנו מכירים אותה לא תהיה, היא תהיה, אני לא מאמין שהיא תתפרק אבל זו תהיה תקופה קשה ובמיוחד שאנחנו עכשיו בתקופה של צמיחה אדירה ונפתחים מעו"זים חדשים.. והשאלון הוא קצת מעצבן ומציק, ואגב, הם יכולים להתקשר עד 12 פעמים, כה שאם לא נוח לכם לדבר ברגע מסוין תבקשו שיתקשרו יותר מאוחר. אבל אל תגידו שאתם לא מדריכים.

../images/Emo27.gifכיצד נעזרים בפורום לעבור את המפקד ?

א. שאלות יש לכם שאלות ? שמעתם על שמועות ואין לכם עם מי לאמת אותם ? נזכרתם במשהו והרכז שלכם לא זמין ? זה הזמן להעלות שאלות פה ואנחנו נענה לכם. מדריכים ורכזים חדשים- יש כאן חבר'ה עם ניסיון בתחומים של מפקדים. שווה להעזר בהם כדי להפיג חששות ולהבהיר נקודות ב. העברת מידע דברים משתנים תוך כדי מפקד. ואני אתן לכם מספר דוגמאות: *ע"פ החוקים צריך להגיע למדריכים ולחניכים מכתב טרם הראיון הטלפוני כדי להכין אותם. שנה שעברה לא הגיע מכתב לכולם ולמרות זאת התקשרו לכולם. זה דברים שלא כולם יודעים עליהם ואנשים יכולים להיות מופתעים *סוקר של משרד החינוך התקשר להדר למשל ושאל אותה שאלה "חדשה" שלא הופיע במה שהכינו אתכם - חשוב להודיע את זה לחבר'ה האחרים שידעו כיצד לענות. למשל משרד החינוך שאל האם קיימת מועצת חניכים במעו"ז מסוים: הרבה אמרו שאין ולא כי באמת אין, אלא כי לא הכינו אותם לזה והם לא יודעים מה זה. אם מישהו התקשר אליכם,הודיע לכם , חידש לכם או כל דבר -תודיעו לנו!! העברת רעיונות כל מעו"ז עושה מלא דברים ובגדול חשוב להעביר רעיונות אחד לשני, אבל בזמן מפקד זה קריטי לאללה. אם מעו"ז בית שמש מתקשה בגיוסים ומעו"ז פתח תקווה עושה גיוסים במקומות לא צפויים, אז אם פתח תקווה ידווחו הם ייתנו רעיונות לבית שמש. (ינה יכולה לספר לכם אולי על ההפנינג טלפונים שלה....). אם מישהו התכונן בצורה מסוימת וחושב שזה יכול לעזור - שיעלה את זה לכאן. ומשהו אישי קצת- אני יודע שיש חבר'ה שנפגעו פה ושם מהפורום ונשבעו שלא יכתבו בו לעולם או כל דבר אחר. אני חושב שהמפקד הוא כל כך גורלי לבית"ר שהוא מעל לכל ויכוח רציני או קטנוני גדול או קטן ככל שיהיה. אני לא מבקש מאנשים לכתוב כאן בשרשורשיר או לענות על שאלונים, אבל לגבי המפקד תשתפו אותנו כי זה חשוב לכולנו

אני לא בקיא בכל מעו"ז ומעו"ז.

אני זוכר שאצלי היה מועצת חניכים. מאוד יכול להיות שאולי אין לכל מעו"ז, אבל יש בתכנית השנתית שלו להקים אותה במהלך השנה. תפני את השאלה הזאת לרכז שכבה/ מעו"ז שלך.

CHEN106

New member
בראשון

אתמול רצתה עוד מישהי להיצטרף אלינו וגם להגיע לשפיים (ראתה באינטרנט) אבל אני לא יודע מה נסגר איתה בדיוק...היא לא החליטה מה היא עושה עם עצמה אם משלמת או לא לשפיים ולא חזרה אלי בסוף...אני אחזור אליה כבר ביום ראשון. בכל אופן אני נמצא שם כמדריך כרגע ויש לי עוד שתי חניכות.

למעלה