כמה מילים על המפקד.....
כידוע לרובכם איני חלק מתנועת בית"ר וגם אני לא יודע עד כמה דיברו איתכם על המפקד ומה אתם יודעים, אבל זה באמת הדבר החשוב ביותר לתנועת בית"ר בימים אלו וחשוב להבהיר כמה דברים. אולי זה חופר קצת, אבל זה ממש חשוב... בטח שאלתם את עצמכם איך תנועת בית"ר קיימת : איך היא מקימה מעוזי"ם, משלמת משכורות לרכזים ולעובדים, מרימה אירועים ענקיים(קורסים,מחנות,...), חשמל למעוזי"ם, ארנונה, מים, חוברות הדרכה וכד'....תקציב של תנועת נוער מגיע למאות אלפי ומיליוני שקלים. יש את המתחכמים שאומרים "הכל מהכסף שלנו". אז נכון שכל אחד משלם סכום נכבד בכל האירועים האלה, אבל זה באמת סכום קטן שלא מכסה הרבה. יש כאלה שאומרים "גאידמק" או "תורמים" וזה נכון -תנועת בית"ר אכן מקבלת תרומות, אבל הסכומים הם מאוד קטנים ביחס למה שכולם חושבים. התמיכה המרכזית שמקבלת תנועת בית"ר מגיעה ממשרד החינוך. הוא הגוף המרכזי במדינה שאחראי לתקצוב תנועות הנוער. משרד החינוך מקבל עשרות פניות מכל מיני גופים ותנועות נוער שונות שיכיר בו. מה זה אומר שמשרד החינוך מכיר בך: א. כספית - אתה מקבל סכום כסף משמעותי שמאפשר לך להקים עוד מעוזי"ם, להוזיל פעולות לחניכים, לעשות מפעלים יותר גדולים(הקורסים של בית"ר עד לפני שנתיים היו 14 יום , וגם פעם 21 יום. הסיבה שהם רק 8 יום היא בעיקר תקציבית). ב. הכרה - שמעו"ז כלשהו נכנס לבית ספר לעשות גיוסים, הוא עושה את בזכות ההכרה של משרד החינוך. שעומר נורי ורוני בן שמואל חתמו על שנת שירות הם עשו זאת בזכות ההכרה של משרד החינוך. ללא אותה הכרה אתם לא הייתם עושים גיוסים בבתי ספר, והחבר'ה הנכבדים האלה לא היו חותמים ש"ש. ויש עוד מלא דברים שאנחנו מקבלים בזכות ההכרה בנו. לפני כמה שנים היה בלגאן בתוך בירוקרטיה של מהי תנועת נוער, כיצד מכירים בה, כיצד מחלקים כסף, ואז הגיע מבחן תנועות הנוער, שעל פיו קובעים במשרד החינוך אם לתת הכרה לתנועת נוער או לא. המבחן הוא כזה: א. איכותי- האם תנועת הנוער מחנכת לערכים של מגילת העצמאות (מדינה יהודית, דמוקרטיה, שלטון העם, היסטוריה של העם היהודי). בגלל זה בטח ישאלו אתכם "האם יש לכם מגילת העצמאות במעו"ז" , "האם יש לכם מועצת חניכים" וכד'... . תנועת בית"ר בשנתיים האחרונות עברה את המבחן האיכותי בציונים מאוד גבוהים. ב. כמותי- משרד החינוך דורש שלתנועה יהיה x מדריכים ו-y חניכים. אני לא יודע מה המספר המעודכן ובגלל זה אני משאיר את זה בגדר נעלם, אבל לתנועה שלא יהיה את מספר החניכים הזה - לא תוכר כתנועת נוער. כיצד קובעים כמה מדריכים,חניכים יש בתנועה וכיצד קובעים את הרמה האיכותית? א. ביקורים במעוזי"ם - אני חושב שהשנה אין את זה, אבל בשנים עברו הגיעו נציגים של משרד החינוך ל10מעוזי"ם שונים ברחבי הארץ ובחנו אותם (בין המעוזי"ם שנבחנו היו פתח תקווה, בית שמש , רחובות, ברקן, שקד, ... וכל אחד מכותבי הפורום יוכל לספר לכם כמה הם חופרים) ב. ראיון טלפוני של 10-15 דק' עם כל המדריכים (והשנה הבנתי גם עם מדגם של חניכים) שבו הם בודקים האם אתה מדריך אמיתי. (הם יגידו לך שזה רק לסקר, אבל זה מה שקובע את עתיד התנועה שלך!) ג. מבחני מיצ"ב - משרד החינוך מאוד לא מאמין לך והוא מאמת את הנתונים שלך עם נתונים של המיצ"ב או כל נתון אחר. (למשל - אם בישוב שקד יש 200 בני נוער בגילאים ג'-י"ב , והמעו"ז דיווח על 240 חניכים, אז יכולים לפסול את המעו"ז. אם במעו"ז פתח תקווה יצהירו שיש 350 חניכים ואילו במבחני מיצ"ב יגידו בני הנוער שהם לא יודעים מה זה בית"ר, אז אולי יפסלו את המעו"ז) ____________________________________________ זה היה הקטע החפירתי שמסביר פחות או יותר מהו מפקד, ובהודעה הבאה אני ארחיב קצת על נתונים מהשטח.