איך מתנתקים ?

איך מתנתקים ?

בס"ד מה עושים כאשר יש שידוך שצד אחד בטוח שזה זה וצד אחר לא רוצה ? אחד לא מוותר . והשני לא מעוניין ? איך מנתקים ?!בלי לפגוע באף אחד ? .. תודה . תברכו בזיווג הגון .

2ת Wל ר2

New member
צריך לדעת ולהבין שאם הבחור/ הבחורה לא

מעוניינים להמשיך זהו משמים. לפעמים צד א' בטוח שזה זה ואז הקב"ה מזמן שצד ב' יענה תשובה שלילית. לא נעים להיות זה שאומרים לו לא, אבל צריך לזכור ולהאמין שזה מהקב"ה וזה פשוט לא הזיווג שלנו.. זה בעצם לטובתנו, (ימנע גירושין בעתיד וכו'..) בהצלחה!

קליט

New member
תגידי לאמא או לאבא - שאת לא מעונינת

וזה לא יעזור להם שום דבר . יתכן ואם הבחור יגיע אז תדברי איתו . אבל לאירוסין/חתונה את לא מגיעה ! . חבל לכם על המאמץ ! . תשלחי מסר לבחור שיניח לך, ואם צריך תוסיפו לו ש אם הוא יוצר אתך קשר - את ישר פונה למשטרה שהוא מטריד אותך . כשאת במאבק -את חושבת מחשבות ענייניות, ואל תחשבי מחשבות ריגשיות , את מביטה על עצמך כאילו מהצד , ואת שמה לב לתגובות המעניינות של ההורים . . כך יהיה לך הרבה יותר קל . >העיקר שהבחור יבין שאת לא מעונינת, ואין סיכוי . בהצלחה !!!

קליט

New member
אם שדכנית/מישהו הציע את זה

אז את אומרת ש`אנחנו לא מתאימים, אני לא מעונינת` ואת לא חייבת לפרט למה . (ויש כאלה שנוהגים לומר ש`אנחנו באמצע הצעה אחרת` כדי לא להגיד `לא` וכדומה..) ונגמר הענין . במקרה שיש לו את המס` שלך ואתם נפגשים וכו`, או במקרה שהמשפחה לוחצת - זה קשה . אם את משוכנעת שהוא לא בשבילך אז ההתמודדות שלך תהיה קלה יחסית . זה כמו שאני אשגע אותך שתתני לי במתנה אלף שקל - מה תגיבי ? . . .

קליט

New member
מתי שאת תהיי משוכנעת שזה לא זה

תדעי להגיד למי מההורים : אני לא רוצה אותו ! . נכון, אולי אני אצא איתו לפעמים, כשהוא יגיע לכאן אדבר איתו ואחייך אליו . אבל תהיו בטוחים בדבר 1 . לחתונה הזאת אני לא מגיעה ! . נקודה . ואל תתווכחי בענין . תגידי שוב בנימוס : לא - תודה :)

לחתונה הזאת אני לא מגיעה !

בס"ד ורק להבין שאני מוותר פה על חיים נוחים מאד . בשביל בית עם יראת שמים ! ואני מקווה שבורא עולם יהיה בעזרי .. תודה רבה !תברכו .

קליט

New member
מצוין . תלמדי את הספר "כצאת השמש בגבורתו"

של הרב קובלסקי על מידת הסבלנות . תסבירי להורים שלך שבחרת בדרך חדשה, את לא קיצונית, אבל יש לך עקרונות חשובים . טוב לך היום, ואת שלימה עם הצעד שעשית . ואת מקוה שלא ירחק היום וגם אתם תבינו שאין טעם לריב סתם . תספרי להם סיפורי צדיקים ודברי תורה שלמדת ביהדות, לא הטפה, אלא שיבינו את האור והחכמה שגילית ביהדות ובתורת ה`

למעלה