איך מתמודדים?

shiray

New member
בתור חיילת טרייה,

אני עדיין נמצאת בשלב הזה שמדי פעם יש קול קצת חנוק, רגעים שבהם קצת קשה (כי לוקח זמן עד שהעבודה המעניינת מגיעה, ובנתיים עוסקים בדברים די משעממים, ובגלל שלמרות שכולן נורא נחמדות אליי אני מרגישה כאילו אני נצמדת לחלק מהן...), אני שלמה לגמרי עם זה שהחלטתי להתגייס. ושלא תחשבי שאני מהאלה שהיה להן קל עם זה- אני מאלה שאם לא היה פה צבא חובה הייתי מעדיפה ללמוד בקולג' וזהו, בלי צבא ובלי דברים שיעצרו לי את החיים לשנתיים. האמת שאתמול גם נתנו לי במסגרת התפקיד לראות סרט (אני לא אפרט איזה ומאיזו סיבה כי אסור לי), והיה שם סרבן אחד, וכל הזמן חשבתי שאני כן מסכימה עם חלק מהדברים שהוא אומר, אבל אני לא מרגישה שאני בשום אופן פועלת בניגוד למה שאני מאמינה בו (למרות ששקלתי לערוק ביום שקיבלנו את הנשק) ואני מרגישה שאני באמת תורמת ועוזרת. חוץ מזה שעכשיו בערך חצי מהזכרונות שלי בפלאפון מוקדשים לבנות שהכרתי מהקורס ומהיחידה, שהן פשוט מדהימות! אני לא מאמינה שהייתי מכירה עשירית מהן לולא הצבא, ורק על זה אני מודה לצבא.

mailo1

New member
תשובה

לדעתי צבא רצוי לעבור בטווח הקרוב אנשים מספרים כמה זה סיוט שמה ומעבידים אותם שמה אבל מצד שני אפשר לאסוף (קשה אבל אפשר כי לרוב אנשים רושמים בפורום כדי להתלונן ועל בעיות) את הדברים הטובים מהצבא וזה שמכירים אנשים חדשים, נהיים עצמאיים יותר, מקבלות הכשרות למניהם יכולות לעזור לך אחר כך בחיים האזרחיים או שסתם להעשיר את הידע הכללי..... בטווח הרחוק את שומעת מאנשים יותר דברים טובים הם מתייחסים לצבא בנוסטלגיה פתאום הם לא זוכרים את הדברים הרעים או שהדברים הרעים פתאום הופכים לטובים... תראי הרבה מהחוויות של אנשים לגבי הצבא תלויות מאוד גם בגישה שלהם לגבי הצבא אם אנשים באים לצבא בגישה שלילית וגישה שזה הולך להיות הדבר הכי קשה שהם הולכים לעשות בחיים אז זה ככה וכל דבר הוא נורא מסובך עבורם...מנגד יש אנשים שבאים בגישה חיובית ומתמקדים במה שהצבא תורם להם והם מנסים לקחת את הכל יותר בקלות ואז הדברים שונים גמרי התגובות מאותם אנשים יותר קלילות והם גם יותר נהנים מהשירות! תראי זה החלטה שלך אם לשרת בצבא או לא (אני מדברת עליך ספציפי עכשיו אחרי שהוצאת את הפטור) תמיד יש אנשים שיגידו דברים שלילים על הצבא אבל הכל בסוף תלוי בך, באיזה גישה את מתכוונת לנקוט בצבא.... בנוסף קחי בחשבון שהצבא זה משהו טוב לכתוב ברזומה, כלומר הרבה פעמים זה יכול להוסיף לך בקורות חיים לפחות בהתחלה שלא רשום לך כלום שמה טוף בכל מקרה בכל מה שחליטי שיהיה לך המון בהצלחה!!

למעלה