איך מתמודדים?

איך מתמודדים?

אני בת 18 וחודש, אחרי י"ב ולפני צבא.. הוצאתילפני שנה וחצי פטור דתי מצה"ל, ואני לא דתייה. בגלל לחץ של ההורים וכו'.. לפני כמה ימים החלטתי להתגייס בסופו של דבר, אני מרגישה שאם אני לא אתגייס אני אתחרט ולא אדע מה היה יכול להיות איתי בצבא. מצד אחד אני קוראת פה בפורום וכבר לא בא לי להתגייס, אני מפחדת. אני מפחדת שלא יכבדו אותי, שאני אהיה רחוקה מאוד מהבית, שאני אבכה ויצטער על היום הארור שבו ביטלתי את הפטור. ומצד שני אני מלאת ציפיות שאני אעבור חוויה, שאני אכיר אנשים חדשים, שאני אקבל עצמאות וביטחון. אני נורא רוצה להתגייס, ולהפסיק עם השקר הזה של הדתייה ומצד שני אני נורא מפחדת כי אני קוראת פה דברים כאלה נוראיים ו50% מהאנשים אומרים לי להתגייס זו חוויה וכו' ו50% אחרים אומרים לי שזו טעות. איך אני מתמודדת עם אותם המחשבות שמציפות אותי כבר שבוע?

Dawson girl

New member
היי ../images/Emo13.gif

קודם כל אני אקדים ואומר שהייתי במצב די דומה.. אני קיבלתי פטור בריאותי ובחרתי להתנדב. אני מתגייסת עוד 3 חודשים
לפי מה שאמרת נראה שאת דווקא רוצה להתגייס, אבל פוחדת מכל הדברים שאומרים בפורום וזה.. תראי, צבא זה לא קייטנה.. זה ברור.. לכולם קשה במידה זו או אחרת להסתגל למסגרת הזו וברור שהיא שונה מכל מה שהיה עד עכשיו.. אבל כן, זו באמת חוויה.. וכמו שמישהי חכמה אמרה לי פעם,
זה תלוי רק בך איך את מקבלת את המצב החדש ואיך את מתמודדת איתו. זה שאחרים אומרים לך זה יופי, אבל זה הבדלים של גישה ואופי.. לדעתי כדאי לך להתגייס.. אני רואה שאת רוצה את זה. אז.. תחליטי, ושיהיה בהצלחה

ShukyD

New member
לא יודע מה להגיד לך

אבל גם אמא שלי הוציאה פטור הם היו דתיים ואף אחת מהאחיות שלה לא התגייסה ואז היא פשוט החליטה להתגייס והיא אומרת שזה הדבר הכי טוב שקרה לה בחיים כמובן שכל אחד אוכל את זה אחרת היה לה טוב שם היא נשארה עוד 20 שנה בקבע אחרי זה אבל עדיין כל אחד ואיך שהוא מקבל אתזה אם את רוצה, תתגייסי

שמעי :)

זאת דילמה קשה .... גם אני כל הזמן חושש מהקטע הזה של להתגייס ככה ... וכל פעם אני שומע סיפורים מאנשים שהיו בצבא :O שהם אכלו חרא.. והרבה עפר וחול וכו וכו :) אבל בסך הכול.. הם נהנו לגמרי... ז"א גם אחרי שהם עברו חרא.. זאת הייתה תקופה טובה מאוד בשבילם... גם אבא שלי תמיד אומר לי "יהיה לך קשה... לא יהיה לך קל.. אבל בסופו של דבר זאת חוויה שלא תשכח אותה כל החיים.." ואני חושב שהוא צודק.. לכן. אני חושב שאת צריכה לחשוב חיובי בקשר לגיוס להתגייס.. ולקוות לטוב :)

keren007

New member
שמעי..

אני למדתי לא לקבל עצות של אנשים בנוגע לצבא. למה? כי כשזה נוגע לצבא כל אחד יגיד לך מה הוא היה עושה ומה היה טוב בשבילו. אותו דבר לגבי הצבא.. יש כאלה שחושבים שזה ביזבוז זמן רציני ויש כאלה שממש נהנים מזה. לדעתי תשאלי אנשים שאחרי צבא.. אני לא מאמינה שתמצאי אנשים שיגידו שהם היו מוחקים את השנתיים האלה ולא עושים צבא. אני מאמינה גם שעצם זה שאנחנו עושים צבא מייחד אותנו בתור עם, זה משהו שכל אחד עובר במשך שנתיים-שלוש מהחיים שלו וזה לדעתי משהו שאסור לפספס- כל עוד יש לך את ההזדמנות... בקיצור, תעשי את החושבים שלך. אם תלכי, במקרה הכי גרוע לא יהיה לך כ"כ טוב, אבל זה עוד יותר גרוע לחיות בחרטות על זה שלא ניסית ולתהות מה היה אם.

ShukyD

New member
שמענו, נשמע, ישמע, תשמע

ישמעו שומעים אדושיים אלוקינו הויויויויוי שמעעעעעעעעעעעעעעע ישראללללללללללללל

shira245

New member
היי:]

קודם כל,החששות והפחדים שלך לגיטמיים.ואני בטוחה שחצי מהאנשים פה לפחות,חולקים את אותם חששות..
לגבי האנשים,גם אם תשאלי עוד 1000 אנשים ,עדיין לא תהיה לך תשובה לאם את צריכה להתגייס או לא כי כל אחד מסתכל על זה מהנקודת מבט שלו וכל אחד חווה דברים אחרים וחווה אותך בדרך שונה. ואיך להתמודד? אם את באמת רוצה להפסיק עם השקר,תצרי קשר עם הלשכ"ג ותגידי להם שאת כן רוצה להתגייס..את לא יכולה לדעת אם תהני בשנתיים האלה או תסבלי אבל תתני לזה ניסיון..תתני לעצמך לקבוע אם ההחלטה שלך הייתה נכונה או לא.. בהצלחה

RONI 87

New member
היי:)

תראי, בסופו של דבר מן הסתם זאת החלטה שלך.. אבל אני מצטרפת למה שנאמר מעליי - אני חושבת שהשנתיים האלה יתנו לך יותר ממה שאת מתארת לעצמך - חברים, ניסיון עבודה כלשהו (אולי) והכי חשוב - התבגרות. אז תעשי את השיקולים שלך, אבל אני חושבת שאם את יושבת לעשות רשימה של פלוסים ומינוסים לגבי השירות בצה"ל, הפלוסים מנצחים, ובגדול.

111שיר

New member
תתגייסי

ההחלטה קשה מפני שזו מבחינתך בחירה. אני אפילו לא חושבת על זה. מבחינתי זו חובה. וכך זה אמור להיות גם לך. לדעתי תתגייסי. מקסימום לא יהיה טוב, זה רק שנתיים, תעברי את זה כמו כולם. לדעתי יש בזה משהו מעודד שכולם עוברים את זה גם. תכירי שם אנשים שאולי יהיו חברים לנפש לעתיד. תלמדי מזה בכל מקרה לחיים.

למעלה