איך מתמודדים?

איך מתמודדים?

אימי נפטרה ממחלה... איך מתמודדים עם זכרונות לא נעימים???? זכרונות שלא נשכחים..... זכרונות מהעבר בעקבות המחלה.... מקווה שהסברתי את עצמי טוב, כי השעה.........

Time To Go

New member
כל אחד מתמודד עם זה באופן אישי

בהתחלה לא יודעים מה נעשה בלי אמא לא יודעים איך נמשיך את החיים ובמיוחד איך נזכור אותה אבל, הזמן עושה את שלו בכל המובנים. לאט לאט תמצאי את עצמך מתמודדת עם הזכרונות הלא נעימים בדרך האישית שלך, מנציחה את הזכרונות הבלתי נשכחים בדרך האישית שלך, ואת הזכרונות מהעבר. לא נראה לי מישהו יכול לבוא ולהגיד לך איך להנציח ואיך להתמודד, רק בך טמונה התשובה הסופית מקווה שעזרתי

בדרכים שונות ...

יש אנשים שהאמונה עוזרת להם. יש אנשים שמאמינים בגורל. יש אנשים שנכנסים לחוויה רוחנית יותר, ומנסים לתקשר עם הנפטר. יש שמתמודדים בצורה פילוסופית [קראת את 'האדם מחפש משמעות' של פרנקל?] יש שפונים לטיפול כלשהו [פסיכולוג, קבוצת תמיכה]. יש גם אנשים שמנסים להדחיק ... שזה בד"כ לא מומלץ לטווח רחוק [אם כי לפעמים מסיבות שונות בטווח הקצר זה חיוני]. במאמרי הפורום יש חלק ממאמר שעוסק בדרכי התמודדות. זהו חלק ג' של המאמר, אבל אני ממליצה לקרוא גם את החלקים הראשונים שלו [נמצאים במאמרים].

והתכוונתי להמשיך ...

אינני יודעת כמה זמן עבר מאז אבדן אימך, וכמובן שגם אינני מכירה אותך אישית, אבל אולי תאמרי את איזה סגנון של התמודדות ניסית כבר, או איזה מדבר אליך יותר?

אממממ........

אימי נפטרה לפני שנתיים וחצי.... ולזכרונות- אני מתכוונת, הזכרונות הקשים.... המראות שהיא היתה בבית חולים... וכל מיני מקרים מפחידים בעקבות המחלה.... כמו למשל: יום לפני שהיא נפטרה, הלכתי לבקר אותה בבי"ח, והיא היתה נראית נורא... לא זזה... עיניים סגורות... היא היתה צהובה... ואני, רק עמדתי בצד, הסתכלתי עליה ובכיתי ובכיתי ובכיתי..... אני ביעוץ פסיכולוגי..... לא יודעת, הזכרונות האלה הורגים אותי....

שלום לך תנו חיוך המקורית...

עם הזמן (הקלישאה המוכרת...), הזכרונות הופכים למשהו אחר ... וגם אם הם נשארים, נוספים להם במשך הזמן גם אחרים ... יפים יותר נעימים ואפילו מצחיקים ... השם שבחרת משדר אופטימיות נפלאה... בטוחה שהטיפול יעשה לך טוב. מחזקת אותך ושולחת

אדומה2

New member
התמודדות

אבא שלי נפטר מסרטן לפני שנה וחודשיים כמעט (אימא נפטרה לפני 3 שנים וחצי- קצת יותר). אני יודעת היטב על איזה זכרונות קשים את מדברת... אלו הם מראות מאוד קשים מאוד שרומסים את הלב עם טרקטור (לפחות אצלי). אני לא חושבת שיש מרשם אחד שאפשר לתת לאנשים שצריכים להתמודד עם הזכרונות האלה ולומר "זה יעזור". אבל מה שעזר לי, היה לתת לזכרונות האלה לעלות ולצוף, לא להוריד אותם בכוח, לא להתעלם מהם. הגיע (ועדיין לפעמים מגיע) זיכרון כזה, הייתי עוצרת רגע, עוצמת עיניים ונותנת לו לעלות. ואז כמובן בכיתי והיה לי מאוד קשה, אבל עם הזמן, ואפילו לא הרגשתי מתי זה קרה, הזכרונות פחות פחות מכים בי, ויש פחות חלומות בנושא.... כתבת שאת בטיפול פסיכולוגי- אני שמחה לשמוע. גם אני בטיפול, ולי זה מאוד עזר. את יכולה לקיים דו שיח של ממש בטיפול עם הזכרונות הללו, עם אימך כפי שאת רואה אותה בתמונות הכואבות, ואולי זה יעזור לך בהתמודדות. יכול להיות גם שכמה טיפים של דמיון מודרך יוכלו לעזור לך. שוב, אני מציעה לך משהו שלי עזר. אני עדיין יכולה לראות בעיניי רוחי את התמונות האחרונות של אבי, נחנק ונשנק עד מותו, כאשר אני ואחי עומדים משני צידיו, מחבקים אותו, אוהבים אותו, נפרדים ממנו ובוכים. זה מאוד קשה ואני יודעת על מה את מדברת, זה גם שוק לראות את האדם שאנחנו כל כך אוהבים ואת ההורה שלנו נראה כך. עדיין כשהתמונות צפות בי אני עוצרת, ונותנת להן לעלות ולגרום לי לתגובות- בדרך כלל של בכי. אבל לאט לאט (ופה הזמן כן חבר שלנו) זה פוחת. מקווה שעזרתי קצת.

למעלה