איך מתמודדים?

חרדי 110

New member
איך מתמודדים?

אני לא מצליח להתמודד, יש לי משיכה גם לבנות המין השני, אבל יש לי משיכה עזה מאוד לגברים,
בדרך כלל יש לי קשר ממושך עם מישהו, שהקשר הזה הוא ללא גבולות, וכשהקשר מסתיים, אני מנסה
להתנזר, ולקבל על עצמי לא להיכשל, אבל זה חזק ממני. מהזמן הקצר שאני פה אני מבין שיש פה הרבה
שמצליחים להתמודד, איך אתם עושים את זה?

משיכה עזה לגבר היא לא דבר רע

אם תקבל עובדה זאת, ההתמודדות תהיה קלה יותר. לאהוב גבר אין פרושו "להיכשל". אתה לא נאבק פה עם השטן.
מכיוון שהקמת משפחה גדולה וחמה, אתה חייב לגדל את הילדים הקטנים עד גיל 18. אבל...אתה חייב לעצמך גם לגדל את עצמך. גם לך מגיע.

חרדי 110

New member
זו לא הבעיה

הבעיה היא הנושא ההלכתי, שאוסר משכב זכור, ובזה אני לא מצליח
להתעמת עם היצה"ר, וכשיש לי קשר עם מישהו, זה עד הסוף.

avitano

New member
הבעיה היא רק משכב זכור מבחינתך?

שקר ובגידה הם לגטימיים?

חרדי 110

New member
לא אמרתי

שזה לגיטימי, אבל האיסור דאורייתא, עם חיוב כרת, קצת יותר מטריד.
לגבי השקר והבגידה, האם עדיף שאני אתוודה בפני זוגתי, שאני מאוד אוהב באמת ובתמים, ואפרק את המשפחה לחתיכות?
הרי כל זמן שהיא לא יודעת, היא לא נפגעת, וכשהיא תדע, הכל יתפרק.

avitano

New member
זה שהיא לא יודעת לא אומר שהיא לא נפגעת

אתה פוגע בה, עצם הבגידה שלך היא פגיעה
עזוב אותך כרת לא כרת

נראה לי פסול ונראה לי מגוחך
שישפטו אותך למעלה על משכב זכר ולא על בגידה שקר ומרמה וחוסר כבוד מוחלט לבן אדם, בריאה אלוהית, נפש

כואב לי, מאוד, זה באמת ממש ממש כואב לי
ויותר כואב לי שאתה לא מצליח להבין אותי

da87

New member
מעניין....

אתה מפחד בעיקר מפני האיסור שעונשו כרת- סבבה,הפחד נניח לגיטימי. אבל מה עם עשרת הדיברות שהם היסוד של התורה כולה? על סתם איסור שולי כמו ״לא תנאף״ לא איכפת לך לעבור? בזה אתה לא רואה בעיה? (וכל אלו שיגידו שלשכב עם גבר זה לא נחשב ניאוף בסה״כ מנסים ליפות את המציאות)
אני לא בא ממקום של לשפוט חס וחלילה אני רק רוצה שתחשוב שוב ותשקול ברצינות את צעדיך בין אם זה ממקום מוסרי ובין אם זה ממקום הלכתי...תבדוק שוב האם האיסור על משכב זכר הוא הדבר היחיד שאתה צריך לקחת בחשבון או שיש עוד דברים שעומדים על כף המאזניים...

שיהיה בהצלחה וכל טוב.

חרדי 110

New member
הבהרה

א. איסור לא תנאף, זה אך ורק באשת איש, זה בדוק, וחד משמעי.
ב. הדגשתי בכותרת של האשכול, איך מתמודדים, כלומר, שאני מנסה
להתמודד, ואני מבין שזו בעיה, רק שיש נפילות, אז בן אדם מבקש
להתייעץ עם אנשים שנמצאים באותה סירה, ומה אני מקבל הטפות
מוסריות, תודה רבה.
ג. כל התרי"ג הם שווים לעשרת הדברות, וכל התורה ניתנה בסיני,
והראיה, שיש עדות שנוהגים לא לעמוד בעשרת הדברות, כדי
לא לתת פיתחון פה לאפיקורסים !

גנימדס

New member
מצמרר

הדיון הזה ממחיש את אחת הבעיות הכי גדולות בממסד הדתי:
כל כך להוטים אחרי ספרי ההלכה, שאת הרגשות אנחנו שמים בצד.

בוא נניח שה' הוא לא רובוט -כמו שאנשי ההלכה הפכו להיות- בוא נניח שה' מסתכל על בני האדם ומעשיהם ולא רק על ספר חוקים .
מה מפריע לו יותר? בגידה של איש באשתו או מין אנאלי בין 2 גברים?

א. איסור לא תנאף באמת נאמר על אשת איש. אז אפשר לצאת לסקס חופשי?. זו רוח התורה?
ב.סוף סוף- הוכחה שמדובר באדם עם רגשות!
איך מתמודדים? מכירים במגבלות שלנו ושל המצב שלנו. מכירים בכך שאנחנו הומואים, שזה מי שאנחנו. שיש דברים שאנחנו יכולים לעשות- ויש דברים שלא....
ובמקרה שלך- אתה נשוי. אתה ביסקסואל.
אם אתה יכול להישאר נאמן לאשתך, כדאי. נראה לי ששלמות המשפחה והנאמנות יותר רלונטים מהשאלה "מין אנאלי עם גבר-כן או לא" כי הסוגיה היא בעצם "לבגוד באשתי-כן או לא"?
לגבי מעשיך עם גברים...אם היית רווק, עשה כרצונך. אבל יש אשה (וילדים?) שמעורבים. תחשוב עליהם, תהיה אתם. תהיה שם בשבילם....
ולגבי גברים...אני מציע להשאיר את זה לפנטזיה, עד כמה שתוכל.
ג. כל התריג שוים. אך כשהלל היה צריך להעמיד את התורה על פסוק אחד הוא אמר. "ואהבת לריעך כמוך,אני ה" נראה לי חשוב ,מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך, וגם את אשתך, אם אתה לא היית רוצה שהיא תבגוד בך- אל תבגוד בה. .

מה מפריע לו יותר?

אתה אומר ש-X מפריע לקב"ה יותר מ-Y
זה בא אצלך מתוך אינטואיציה, למה שזה ישכנע את האחר?
מי שנשען על ספרי הלכה לפחות יש לו קודקס להישען עליו

גנימדס

New member
"ורחמיו על כל מעשיו"

לפעמים לחז"ל יש מאמרים מאד יפים, על הרגישות של ה' לברואיו. כמו לדוגמא - הצער של ה' על כך שהמצרים הגיעו למצב שנאלצו לטבוע בים. או הרצון של ה' בעולם בו לא יאכלו בעלי חיים.
אפילו כשחז"ל דנים בקידושין הם אומרים שהאשה צריכה הלכיר את הגבר ולהסכים (שזה מאד מתקדם לימי המאה הראשונה לספירה! ברצינות!!) כדי לא לעבור על "ואהבת לריעך כמוך".

הנה , גם אני יכול להשען על הספרות התלמודית.

אבל אני חושב שברגע שהמצפון של אדם הופך להיות ספר- כאן יש בעיה.
לא שחלילה צריך למחוק את ההלכה, אבל אסור להגיע למצב בו אתה מאבד את הרגשות והמחשבות שלך כי ההלכה אומרת אחרת!!

מזכיר לי שפעם , בטירונות החניך תורן התוכח איתנו האם למ"פ צריך לתת שני הקשבים או שלושה הקשבים? עד שסיים להתוכח איתנו- המ"פ כבר הלכה , אבל הויכוחים שלנו עיצבנו את הסמל והוא הוריד את כולנו לשכיבות שמיכה.

"האומר על קן ציפור יגיעו רחמיך"

ההלכה זה קודקס די ברור שאפשר לבנות ממנו מידרג
לגיטימי לא לקבל אותו, אבל אין אלטרנטיבה חדה, אלא זה נכנס לסוג של אינטואיציה.

עכשיו אני מבין את "ללא גבולות",

הביטוי שבו השתמשת.
לא יודע מה לומר לך. אתה מאמין שמשגל אנאלי ("משכב זכור" נשמע כל כך מאשים) הוא חטא גדול, אי אפשר לתת עצות הגיוניות כדי לסתור אמונה.

וודאי שזה משכב זכור

בזה אין ספק.
מכיוון שאתה מאמין שקיים דבר כזה שנקרא "חטא", אין לך ברירה אלא להתמודד עם התשוקה שלך - או לקבל את העובדה שאתה חוטא, או לדכא את התשוקה.
מצד שני, ישנם כאן בפורום אנשים שהיו פעם דתיים, ועכשיו כבר לא מקבלים את מושג ה"חטא", אלא רק את מושג "עבירה על החוק" או "מוסריות חברתית".

חטא לעומת עבירה, חילוק מאולץ

זה עניין של הגדרות לא של מהות.
יבוא אחר וכל מה שאתה קורא לו עבירה יקרא לו חטא וכן להיפך

אני שומר לכל אחד את זכות ההגדרה העצמית

אבל קשה לי לראות את הקשר בין אדם שמאמין שמצוות התורה הם תוצרת אדם לבין ההגדרה 'דתי'

Nחמן

New member
חרדי יקר וחביב

כל מילה שלי מפלחת את ליבי ואני חש את הכאב העצום שלך.
תחילה אקדים ואומר, שאינני מסכים עם דברי המגיבים ויותר מכל - עם דברי אופיר (אביטנו). אני מכיר את אופיר אישית כאדם יקר ונפלא אבל אני מכיר גם את דברי הגמרא שמסתייגת באופן מוחלט מסגנון תגובה שכזה (בלשון רש"י: ככה עונים את המעיקות?!). אני חש אצלך מועקה עזה ואנסה לעזור בדרך שלי.
אז ככה: משכב זכר הוא דבר חמור. רק האם אינך מתבלבל? משכב זכר משמעותו מין אנאלי (חדירה). האם לזאת כוונתך? אין ספק, שזהו איסור חמור מדאורייתא, שעונשו מיתה בידי בי"ד. אין שום רב שיתיר דבר כזה (ועזוב אותך כרגע מהבגידה). בעניין זה דעת הכל היא אחידה: מי שרוצה למנוע משכב זכר, יכול לעשות כן. לפיכך זה תלוי אך ורק ברצון האישי.
מעבר לזה, אם אתה מדבר על אוננות או אפילו על מין אוראלי (מציצות), אזיי גם זו לא מצווה אך איסורה חמור פחות וגם לא ברור שזה מדאורייתא. יש לא מעטים שיגלו הבנה לזה אולם לא יתירו זאת במפורש (ולאופיר גל-עזר: מהי העצומה שפרסמת בפורום? מאמתי הרבנים מתרגשים מעצומות שכאלה? רד מזה.). אם כן, חשוב להבין: א ם יש לך נטייה למשכב זכור, עליך לצאת ממנה מיד. לאחר מכן (האם אתה נשוי?) נראה, כיצד מתמודדים עם הבעיות האחרות.

למעלה