איך מתמודדים???

איך מתמודדים???

היי, אין לי מושג אפילו איך להתחיל.. לפני מס' ימים אחי גילה שהוא נשא איידס ומאז אני מרגישה שאני חיה בסרט. אני חזקה מאוד כשאני איתו אבל אני מחזיקה את עצמי בכח. אני כל כך דואגת לו וכמו שאני מכירה אותו הוא לבטח מאשים את עצמו כל זמן שהוא לבד וחושב על זה. כרגע הוא סיפר רק לאחים וההורים עדיין לא יודעים כלום. הוא סיפר לי שאחי דיי כעס עליו כשסיפר ואפילו האשים וגם ביקש שלא יספר להורים אף פעם... לא יודעת מה עושים??? איך ממשיכים מכאן... אני מוצאת את עצמי מסתובבת ופתאום מתחילה לבכות. אני אפילו לא יודעת מה הוא הולך לעבור עכשיו, אין לי מושג מה השפעות התרופות, איך יודעים כמה חמור זה.... האם ללכת כלנו ליעוץ ??? אולי פשוט להניח לו ולא לחנוק אותו מדאגה? לדעתי גם חייבים לספר להורים בשלב מסוים ואיך עושים את זה? אני פוחדת שהם יתמווטטו ולא יהיו מספיק חזקים, הם לא צעירים כל כך.. ואבא דיי פרמיטיבי- אני פוחדת שאולי הוא יכעס עליו מאוד וישבור אותו. כל כך עצוב לי וקה אבל אני מקווה שבאןפטימיות נצליח לעזור לו לחיות חיים מלאים.. הלוואי.

כולנו אתך...

שלום לך, אני מבין את הדאגה הגדולה שלך לאחיך, את הפחד הגדול ואת הרצון שלך לעזור לאחיך. וגם אני כשקיבלתי את התוצאה החיובית לבדיקת ה-HIV שלי (לפני יותר מ-19 שנה) נתקלתי בתגובות קשות ולא מתאימות מחלק מבני משפחתי הקרובים. מצב אשר רק הגביר אצלי את תחושת הבדידות והניכור. לכן חשוב לי ביותר שתעשי צעדים מועילים ובונים אמון למענו. לדעתי הצעדים הראשונים שאת יכולה לקחת הם לפנות אל מירי העובדת הסוציאלית של הוועד למלחמה באיידס - 03-5613000 (שלוחה 105). את יכולה בהחלט לפנות ראשית אליה להתייעצות ראשונית (אפילו בלי לספר את פרטיו האישיים). מירי תוכל להסביר לך יותר טוב על המצב החדש אליו נקלע אחיך ומהמשפחה ותוכל לחשוב ביחד אתך על צעדים מועילים בדרך. - היא גם תהיה עבורו (במידה וירצה בכך) עוגן טוב ואוזן קשבת ואף תוכל לתת לו תשובות רבות לשאלות אשר מציפות אותו כרגע. בנוסף את בהחלט יכולה לגשת (עדיף לגשת ביחד עם אחיך) לרופא או הרופאה המטפל/ת בו במרפאה האימונולוגית/זיהומית בבית החולים והוא יכול לתת יותר אינפורציה על המצב הרפואי הכללי. עוד רעיון, שיכול להיות שיתאים... לוועד למלחמה באיידס יש פרוייקט של טיפול משפחתי וזוגי ביחד עם מכון שינוי - מכון של פסיכולוגים העובדים בשיטה של טיפול קצר מועד וממוקד מטרה. בכל מקרה - הדבר הראשון הוא פניה אל מירי. אני בהחלט ממליץ - היא מאוד אמינה, דיסקרטית ורגישה למצבים השונים שעולים בדרכם של נשאים חדשים. אל תשכחי - בכך שאחיך התגלה כנשא איידס, גם את והמשפחה עברתם טראומה אישית שעדיף לדבר עליה ולטפל בה, אחרת כל הפחדים האיישים שלכם יכולים לעבור אליו (באופן ישיר או באופן בלתי מודע), דבר אשר עלול לגרום לאחיך לאובדן האמון בקרובים ביותר אליו, הסתגרות ואף ריחוק מהמשפחה ולסבל נוסף. את מוזמנת לפנות לאתר הוועד למלחמה באיידס וללמוד קצת יותר על תמיכה באדם החי עם HIV... הכי חשוב - תני לאחיך עכשיו הרבה אהבה- זה הזמן שהוא הכי זקוק לכם. אבל שהאהבה לא תגיע ממקומות של רחמים אלא מרצון לנסות לחזק אותו ולתמוך בו בתקופת ההתסגלות הראשונה עם המצב הקשה. התהליך האישי שעובר נשא חדש הינו מורכב וכל אחד עובר אותו בדרך אחרת ובקצב שונה - אל תלחצי אותו - תני לא את היד וכתף ותהיה שם בשבילי. שיהיה בהצלחה נשא הדגל נ.ב. את מוזמנת גם להפנות אותו לפורום זה - בפורום הוא יוכל לפנות באופן אנונימי לנשאים אחרים ולקבל תשובות לשאלותיו מאנשים אשר היו באותן המקומות הרגשיים - ללא צורך בהזדהות - באופן אנונימי לחלוטין.

תודה על התמיכה

אני חושבת שאח שלי עשה את הבדיקה בשלוחה של הועד למלחמה באיידס, אני לא בטוחה. הוא ביקש ממני לבוא יאתו בתחילת השבוע לפגישה שניה איתם ועם היועצת הסוציולוגית שלהם. באופן כללי אני הכי קרובה אליו ואני שמחה שהוא מרגיש בטוח ונוח לדבר איתי ואפילו לבכות אצלי. אני אלך איתו וגם לבטח אדבר עם מירי, כי כרגע הכל נראה מוזר ואני פוחדת להלחיץ אותו מידי. לגבינו המשפחה, כרגע אני מרגישה אופטימית ורגע אחר מריצה סרטים.מקווה לקבל איזון ( : ושוב תודה על התמיכה

../images/Emo206.gif../images/Emo30.gif

היי, שלחתי לך מסר בפרטי, צר לי לשמוע על מה שקרה, מתמודדים עם זה וממשיכים הלאה.

למעלה