איך מתמודדים עם,

חלושקית

New member
איך מתמודדים עם,

הורים שמלחיצים להיפגש? המריבות והויכוחים חוגגים מעל ומעבר מה שלא היה מעולם...

דרוmי

New member
יש לך 2 ברירות

או להפגש ולהוריד מעליך את הלחץ.או ללכת איתם ראש בראש.עד שאחד ממכם ישבר.מה שלא תבחרי.שיהיה בהצלחה...

תקשיבי ילדה!

מיחד גיסא ההורים שלך לא יכולים בחיים להגיד לך תיתחתני! זה ברור לך? אם את מרגישה לא בשילה או לא רוצה עכשיו להיתחתן מכל סיבה שהיא לרבות סיבות הגונות וסבירות אז ההורים שלך יכולים לקפוץ אחד על השני. מאידך גיסא אם את יוצרת פקק לאחים או אחיות שלך זה בעיה באמת כי לפעמים זה גם יזיק לך בהמשך. ומצד אחר אולי יש כרגע משהו חם על הפרק ולהורים שלך מאד איכפת שתקבלי משהו טוב שאולי מחר זה ילך לאחר אז באמת חבל וזה רק אם יש מצב שאת כן בשלה להיתחתן והכול על הסכמתך הבלעדית. ודבר נוסף זה משנה מאד בת כמה את.... כי אולי אם נניח את בת 23+ זה כבר די מאוחר יהיה מתי שכן תחליטי להיתחתן.... שוב את צריכה לעשות חשיבה אם עצמך ולראות אם זה שווה או שלא. לנסות לפחות פגישה לא תמיד מפסידים. מקווה שעזרתי!

את יודעת,

לפעמים הקושי בעובדה שאת לא נשואה הוא נורא לא רק עבורך אלא אף עבור הורייך.לפעמים אפילו יותר. לפעמים אני חושבת שיש הורים שרואים בעצמם מין אחריות להשיא את ילדיהם. וילד שלא נישא נראה להם לפעמים ככשלון אישי.יותר משהם מאוכזבים מילדיהם הרווקים הם בעצם מאוכזבים מעצמם, מאוכזבים מזה שכביכול נכשלו במשימתם כהורים:'לחתן את ילדיהם.' בשביל ההורים שלא פעם מלחיצים,בשביל ההורים שמנג'סים... ואנחנו נאנחים..."אמאאאא,יהי'ה בסדר..." היא ילדה אותך בכאב אך בשמחה. הוא דאג שיהי'ה לך הכל. הם סחבו אותך על הגב לא מעט חודשים תוך תקווה שיום אחד תשיב להם כגמולם. ומה רוצים הורים יהודיים??? שהבת שלהם תתחתן תיכנס כבר לאיזו שמלה לבנה,נפוחה או פשוטה..רק שתינשא. אפילו הם כבר הצליחו,אז למה את לא??? כל רופא או אישה בבית כנסת/בשכונה יודעים ממנה שיש לה בת פנוי'ה ומה יהי'ה??? הם ניסו לבכות איתך אבל התעקשת שיפסיקו. והם לא מלחיצים,ממש לא-כשזה יבוא זה יבוא . אבל הסבלנות שלהם פוקעת והם חוזרת לסורה "נוווווווו??? מה עם הבחור ההוא" אי אפשר לכעוס עליהם כמו על כל האחרים ששואלים,הם ההורים שלך את חייבת בכבודם!!! הם רוצים בצמא לשמוע על כל דייט {ואפילו כושל} הם אוספים כל מידע על סגולות נדירות ורבנים מברכים. הם כבר שילמו ממיטב כספם לכל צדקה שתושיע. הן סובלים לא פחות ממך,מפחדים למרות התקווה. הם רואים בך את היופי ולא מבינים איך הוא,הבחור לא רואה. הם חוששים יותר מכולם שתיפגע. שומרים בגרון כמות לא קטנה של דמעות,שמישהו מלמעלה יענה כבר:"למה הבת המושלמת שלנו עוד לבד???" ולא משנה כמה תחייכי באמת,הם ימשיכו לדאוג ולחשוש שהפסקת להתאמץ. כל חתונה מצית את דמיונה,כיצד היא מוליכה אותך אל עבר חופה... כל חג ייתן לו את הפנטזי'ה כיצד את מסיבה לשולחן עם החתן... כל יציאה גורמת להם לייחל שהפעם זה סוף סוף קרה. וזה נועד להזכיר לנו שיש להיות סבלנים ולהכיר להם תודה. לשמוח המון בעיקר לידם. לשתף במידת האפשר,לספר על המאמץ וההשתדלות בדרך הארוכה. ולומר לידם בביטחון מלא שהנה,תיכף זה בא... אל תכעסי עליהם.תסלחי להם. הם פשוט פועלת מיאוש. תעשי מה שאת מרגישה שנכון לך. אם את תהי'י מאושרת,בסופו של דבר,זה יעשה טוב גם להם. את הרי יודעת שהיא אוהבת אותך ורוצה שתהיי מאושרת. ו... להתפלל חזק חזק שאם לא בשבילנו אז שיהי'ה בשבילם!!!

שם דבר

New member
אני תוהה אם את חייבת

להתווכח אתם? אין מצב שתנהלי איתם שיחות כשהם יותר רגועים? אם לא -יתכן שאת יכולה להגיד להם אני ממש מצטערת ! נשבר לי לנהל אתכם ויכוחים בצורה כזאת! אני מתיעצת עם... ועם... וזה מספיק לי -אולי שידברו עם מי שאת מתיעצת?

חלושקית

New member
אז זהו ש..

אני לא מתייעצת, כי מבחינתי יש לי זמן. מדובר בבחורה בת 18 וקצת...

אוחחחחח

בגיל 17 הייתי חצי מאורסת... תיברחי מיזה כמו מאש עד שבאמת תיתבגרי ותרגישי בטוחה עם עצמך. ושכולם ימשיכו ללחוץ תעשי רק מה שטוב לך למרות שזה קשה.. אהה ואם כבר להיתייעץ אז עם מישהו מוסמך שמכיר/ה אותך טוב כדי לכוון אותך לדרך שמתאימה לך. אגב אל תיתביישי לספר לו/ה את כל הלבטים שלך כי רק ככה את תצליחי !! המון המון בהצלחה!!
היינו בסירה הזאת ואנחנו איתך!
יומ קסוםםםםםםםםםם ! ! !

kiss 18

New member
חלושקית,

לדעתי את צריכה לשבת לשיחה עם הורייך, לשיחה הגיונית, ותסבירי להם שאת מרגישה שאת עדיין לא בשלה לזה, שיחה שיכלית, הגיונית בלי ויכוחים וצעקות ובלאגנים, לשבת ולהסביר להם שאם הם לא רוצים שהנשואים יסתיימו בגרושין אז שלא ילחצו, אלא לחכות עוד קצת... בקיצור, תסביר להם שאת עדיין לא מרגישה מוכנה לזה! ניראה לי שזה כן יכול לעזור, פשוט לשבת ולהסביר ! בהצלחה!

קליט

New member
כדאי למצוא זמן מתאים לשוחח

ואם זה לא יעזור אזי יש לך הזדמנות להתאמן בתכונה חשובה לחיים -לשתוק שתוק תוק וק ק . . . . .שששש . . . .

למעלה