איך מתחילים

מלכה לי

New member
איך מתחילים

שלום לכולם, אני פרוד כבר שנתיים, גר מחוץ לבית. החלטתי שהגיע הזמן לעשות מעשה ולפרק את החבילה. כרגע יותר מטריד אותי הגט מאשר חלוקת הרכוש. איך מתחילים? לרבני או לעניני משפחה? אפשר בלי עורכי דין? אם יש הסכמה בין הצדדים? אשמח לעזרה

בתקווה שהחלטתך נכונה.

אענה על שאלתך האחרונה וממילא כל השאר יפותרו (מהסוף להתחלה). אם יש הסכמה (היינו הסכם גירושין) התהליך מהיר יותר וטוב. לפיכך, אין צורך בעו"ד מלבד לערוך את ההסכם גירושין, או אצל עו"ד, או בורר, או מגשר וכד'. כשיש הסכם, אין הבדל בין רבני לבית משפט. מתחילים לדבר על הסכם.. ואידך זיל גמור. בהצלחה.

מלכה לי

New member
אין הסכמה בכתב

לי נראה שהעובדות מדברות בעד עצמן. ובכל מה שכרוך בזה שעלינו להתגרש כי אין מצב לחזרה אנחנו מסכימים. מעבר לזה יתכנו מחלוקות. בקיצור, לפנות לברסמכא שיסייע בהליך?

Kטלנית

New member
בראסמכתא../images/Emo70.gif

אל תגיד מחר פן יהיה מאוחר
תבחר בסיוע המתאים לך במידה ואתה חש/יודע שלא תגיעו להסכם בצורה תרבותית לך לעו"ד ותתיעץ איתו בהקדם המידי אין כמו התרת הספקות ב ה צ ל ח ה

תנסו בניכם לכתוב ראשי פרקים..

התחילו מהדברים שעליהם אתם מסכימים... לאחר מכן, ציינו את הדברים שבהם אתם חלוקים. תגשו לבר סמכא (כלשונך) ותדונו על הדברים שבהם אתם חלוקים. תגיעו להנה ופשרה והכינו הסכם חתום. הגישו אותו לבי"ד/בימ"ש ואשרו אותו. עם האישור נתינת גט וקדימה לדרך חדשה... כמובן שלא כדאי נתינת גט לפני פתירת כל הבעיות הממוניות, הדבר עלול לגרום להפסד של אחד מהצדדים, לרוב של זה שיצאה מהבית. אגב, הגעה להסכם, תחסוך הרבה זמן, כסף ועוגמת נפש. בהצלחה

לדעתי אם יש הסכמה בין הצדדים

אז רק גישור. בלי עורכי דין. עורכי דין לפעמים קצת "לוחמניים" מדי.

למעלה