איך מתחילים.....

שרה111

New member
איך מתחילים.....

אנחנו זוג בתחילת שנות השלושים. לאחרונה הפנו אותנו הרופאים לפונדקאות לאחר שמיצו את כל האפשרויות איתנו. איך יוצאים לדרך מקוים לקבל כמה שיותר מידע מהמשתתפים בפורום על כל האפשרויות הקיימות. תודה רבה שרה

מירבי*

New member
ברוכה הבאה שרה../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

השלב הראשון וההכרחי הוא לצלצל למתאמת הוועדה של משרד הבריאות , אביבה נמרודי בוצר 02-5681275. היא תשלח לכם את כל המסמכים הקשורים לתהליך, כולל החוק. כדי לקבל אישור עקרוני להתחלת התהליך תבקשי מהרופא המטפל שלך מכתב המפרט את הסיבה שבגינה הוא מפנה אתכם לפונדקאות, את המכתב תשלחי לאביבה ומשם תוכלו להתחיל את התהליך. בהצלחה, אנחנו כאן לכל שאלה

קורלי

New member
שלב א

אם תחילת התהליך מותנה במכתב מאת הרופא,אשר עדיין טוען שלא לגמרי מוצתה האפשרות הראשונה,או שלמשל רוצים לבצע את התהליכים לפחות עד לשלב המעשי במקביל בעצם לא ניתן,כי הרופא לא ישתף פעולה בבחינת שתי האפשרויות במקביל אם הבנתי נכון. מהו משך התהליך מבחינת הועדות המאשרות?האם התהליך מתבצע תוך כדי חיפוש אחר הפונדקאית המתאימה?כיצד נקבעת עלותה של פונדקאית והאם משלמים גם לועדה עצמה? אודה על קבלת האינפורמציה לי וגם לשרה.

מירבי*

New member
קורלי,הרופא המטפל שלך

צריך להיות משוכנע שמוצו הדרכים האחרות וכרגע מה שעומד על הפרק זה פונדקאות, המכתב נשלח לוועדה שבין שאר היושבים בה יש גם גניקולוג שמחווה גם הוא את דעתו. ברוב המקרים אם הרופא המטפל ממליץ ומוסיף פרטים על הבעיה חברי הוועדה מאשרים את המקרה. כל הרעיון הוא בעצם להימנע ממצב שבו נשים יבקשו לעשות פונדקאות ממניעים אחרים. בתחילה מקבלים אישור עקרוני ואז מתחילים בעצם לחפש פונדקאית לבד או דרך מרכז ולבצע את כל האבחונים, הבדיקות , לאסוף את המסמכים הדרושים וכשהכל מוכן גם אצלכם וגם אצל הפונדקאית מעלים את התיק לוועדה, הוועדה מתכנסת פעם ב-3 שבועות, קשה להעריך את משך הזמן המדוייק שזה לוקח עד שמתקבל האישור הסופי. לוועדה לא משלמים כלום, התשלום הוא למרכז שדרכו אתם בוחרים ללכת או לבעלי המקצוע ישירות אם בחרתם לגשת לבד לתהליך, בנוסף ישנו התשלום לפונדקאית עצמה. העלות לפונדקאית נעה סביב 25000$-35000$ חלק מהסכומים הפונדקאית תקבל בכל מקרה של לידה וחלק מהסכומים ישולמו במידה ותוכח נחיצותם, אם תרצי פרטים נוספים בקשר לזה אתן לך במסרים. מקווה שעזרתי..

ברוכה הבאה שרה ../images/Emo140.gif

השלב הראשון (אחרי שמדברים עם אביבה ומשיגים מכתב המלצה מהרופא) הוא למצוא פונדקאית. אפשר לעשות זאת באופן עצמאי (אנחנו עשינו זאת כך) או דרך אחד המרכזים. אם יש לך שאלות אנחנו לרשותך. שיהיה בהצלחה !

מתחילים כמו שכתוב

בספר בישול מרוקאי- קודם כל תרגעי (אין לי שום דבר נגד מרוקאים נהפוך הוא אני נשואה לאחד מקסים). אח"כ תשתמשי בהמלצות הפורום. אם יש לך זמן וכוחות נפשיים אפשר לבצע את התהליך לבד. אבל אם אתם די מותשים ממה שעברתם אני מציעה לך לפנות לאחד המרכזים, וגם כי יש דברים שמשתנים כל הזמן בדרישות. בהצלחה לירון

למעלה