איך מתחילים?

Dorali1

New member
איך מתחילים?

שלום לכלום, חדשה פה
. אשמח לעזרה על איך מתחילים! אני רווקה שמעוניינת להרות. עשיתי פרופיל הורמונלי ראשוני ויש לי תור לרופאת נשים. אשמח להפניות למקורות מידע, המלצות, עצות, כל דבר כל פיסת מידע. מעבר לכך, האם יש כאן מישהי שלוקחת תרופות ביולוגיות? אשמח לשמוע מה ההמלצות לגבי הריון והיכן אפשר לבדוק את הנושא. המון תודה!

acka

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרצרה

אני יודעת שיש קומונה מומלצת של בדרך לאמהות יחידנית.
מעבר לכך בהנתן פרופיל תקין תצטרכי לבחור עם איזה בנק זרע את רוצה לעבוד.
איפה את רוצה לעבור טיפול וכו'.
לרוב מתחילים בהזרעה על בסיס טבעי ומתקדמים במקרה הצורך.
אני לא בטוחה מה הכוונה בתרופות ביולוגיות.
מקווה שדרכך תהיה קצרה.

acka

New member
מוסיפה

עכשיו שמתי לב לגיל בכרטיס שלך.
זה לא נותן מעודד, מצטערת. לצערי הגיל עושה את שלו.
יתכן שאם תוך סבב אחד או שניים של הזרעה לא תצליחי יהיה כדאי לך לעבור במהרה להפריות.
אני חושבת שכבר עכשיו כדאי שתקבעי ליתר בטחון תור לרופא פוריות כי לטובים לוקח זמן להגיע.

מיכל270379

New member
קצת מידע על קצה המזלג.

.דבר ראשון ביום רשון על הבוקר את מתקשרת לאחד מבנקי הזרע הציבוריים וקובעת תור. הם יישלחו לך רשימה של בדיקות שאת צריכה לעשות, עם הרשימה את ניגשת לרופאת הנשים בהקדם ומבקשת הפניות.
במקביל את מחליטה בינך לבין עצמך אם את מעוניינת בבנק ציבורי או פרטי, תורם מהארץ או מחול, פתוח או סגור.
כשאת אצל הרופאת נשים תבקשי כבר לעשות בדיקת פאפ ובמקביל תקבעי תור לבדיקת שד אצל כירורג, נראה לי שבגילך דורשים גם ממוגרפיה.
במקביל- קובעת תור לבדיקות גנטיות בקופת חולים.
במקביל (שמת לב שיש הרבה ״במקביל״?
) תקבעי תור לרופא פוריות, חבל לבזבז זמן אצל רופאת נשים, היא לא תוכל לעזור לך הרבה והתורים לרופאי פוריות לוקחים זמן (גם לבנקי זרע ציבוריים, בגלל זה חשוב לא לחכות, וצריך להתחשב גם בגיל שלך ולזרז עניינים)
אם תכתבי באיזו קופת חולים את נוכל לעזור לך עם שמות של רופאים מומלצים.
גם אם את כדיין בשלב ההתלבטות ממליצה לך להתחיל להריץ דברים, יש דברים שלוקחים זמן ( תור לבנק הזרע, תור לרופא פוריות, תשובות של בדיקות גנטיות, תשובות של פאפ ו hiv(

יש קומונה שנקראת בדרך לאמהות יחידנית, שם תוכלי לקרוא עוד מאמרים ולהעזר בבנות שעוברות אותו תהליך בדיוק

בהצלחה
אם יש עוד שאלות אשמח לענות

Dorali1

New member
מיכל270379

וואו, המון המון תודה.
כמה שאלות, האם לקבוע לבנק זרע כבר לפני הרופאת נשים? יש לי כבר תור לרופאה מחרתיים. מה לבקש ממנה?
אני בקופת חולים מכבי.
האם צריך רופא פוריות שהוא מלווה עד ההריון ומההריון מחליפים לרופא אחר?
למה אני צריכה בעצם רופא פוריות? כל התהליך לא מתבצע בבנק הזרע?
תודה על כל המידע, אני הולכת לבדוק גם את הקומונה שציינת

מיכל270379

New member
אני מציעה לך לקבוע תור לבנק הזרע

גם כי התורים בבנקים הציבוריים מאוד רחוקים וגם כדי שתהיה לך רשימת הבדיקות לפני שאת הולכת לרופאת הנשים. זה יכול מאוד לקצר תהליכים.
החלטת כבר על איזה מסלול את הולכת? פרטי או ציבורי?
כמו שציינת רופא הפוריות מלווה עד ההריון ( או עד הדופק) ואז חוזרים לרופא הנשים. הוא זה שיכול גם לבצע הזרעות/שאיבות. זה קצת יותר מורכב מזה, אבל קודם את צריכה להחליט מאחזה בנק את קונה את הזרע.
אל תתמהמהי עם קביעת תורים כי כפי שציינתי זה לוקח זמן. אם את מהמרכז אני ממליצה על ד״ר ערן הורוביץ, הוא מקבל בראשל״צ, רמת השרון ונראה לי שגם באשדוד והוא מקסים אמיתי, ויותר חשוב- לא אוהב לבזבז זמן.

אם את קונה זרע בבנק ציבורי את יכולה לבצע את כל התהליך בבית החולים במרכז הפוריות אבל אני מצאתי את התהליך מסורבל מאוד. לי היה פחות נוח להגיע לבדיקות השוטפות לבית החולים, את המעקבים ביצעתי במרכז לבריאות האישה, ואת ההזרעה בבית חולים ( אחת מתוך הארבעה, את השלושה האחרים ביצעתי במרכז לבריאות האישה כי הזרע היה מבנק פרטי)
את ההפריה עשיתי באסותא עם רופא הפוריות שלי בתשלום של השתתפות עצמית . יש ייתרונות וחסרונות לכל מסלול ואשמח להרחיב אם תרצי

למעלה