טבעונות בריאותית
אני לא טוען שהטבעונות האידיאולוגית (זב"ח) איננה גורם שמעצים את הסיבות לשינוי מתזונה של פגרים או צמחונות לטבעונות.
אבל, גם למי שבא מכיוון הבריאות יש הרבה סיבות למעבר זה, כשמחקרים רבים תומכים בטענות על היות התזונה מן החי ומן המת מזיקה לאדם, וגורמת עיקרית למחלות הנפוצות באוכלוסיה המערבית.
ברגע שאדם קורא את המידע המדעי ומשתכנע בנחיצות לעבור לתזונה מן הצומח בלבד,
עליו לבחור בתזונה זו מתוך אותה הבנה.
אין שום סיבה לצרוך מוצר שמזיק לבריאות גם אם שנים היית צרכנית עיוורת שלו. כאשר אני יודע שחלבון מן החי מזיק לי - לא אכניסו לפי, אמנע מלקנות אותו, אסלק אותו מביתי, ולא אזמין אותו במסעדות.
כך גם לגבי רב מוצרי הקוסמטיקה המכילים לצערנו רעלים וחומרים מסרטנים.
הם מזיקים ולכן איני משתמש ! וזו לא שאלה בכלל של "האם לחפוף רק פעמיים בשבוע מתוך 7 בחומר המסרטן ?"
כאשר יש לי ספק בבריאותו של מוצר - אז אין ספק שאסלק אותו מיד.
נכון, לגבי אוכל זה אחרת, אבל הכל בראש.
ברגע שההחלטה שלך שלמה - יפתחו בפניך מרחבים ענקיים של סוגי מזון חדשים, טעימים, בריאים, צבעוניים, כייפיים להכנה ולאילתור. מכאן גם ימצא הזמן להשקיע במזון חי ו\או מבושל, כי זו התרומה הכי משמעותית שלך לחיים ולגוף שלך ושל יקירייך.
ההבנה שחיות ותוצריהן אינם המזון שלך, והם מזיקים לבריאותך ברגע שתאכלי מהם, ובני האדם גורמים להן לסבל איום ולמוות תוך התעללות נוראה כדי להביא אותם עד אליך, כאשר יש לכל מרכיב תזונתי את המקור שלו מן הצומח - אזי החיה מתייתרת במובן התזונתי.
אל תוותרי - תבחרי בטבעונות, ושיהיה לך שינוי נעים ומוצלח.