איך מתחילים??

magnoy

New member
איך מתחילים??

בחרתי (מבחינה בריאותית) בטבעונות.
האם להתחיל בצורה הדרגתית או פשוט להפסיק בבת אחת עם כל המוצרים מהחי?
מה יותר נכון ובריא לגוף?

לדעתי

הכי בריא זה להתיעץ עם תזונאית טבעונית. יש רשימה בקישורים של הפורום והיא תוכל מאוד לעזור לך.
אני יודעת שבריאותי השתפרה מאוד ואני הפסקתי בבת אחת, ניקיתי את כל הגוף שלי, אבל אני עברתי לטבעונות מטעמי מוסר וערכים, לכן אני לא יודעת אם הדרך ההדרגתית אולי היא יותר טובה מבחינת בריאות.
אני חושבת שאם ניתן להיות בריאים [ואף יותר מקודם] וגם להפסיק עם מוצרים שכרוך בהם סבל כה רב אז להתחיל כמה שיותר מהר, אבל אני יודעת שקשה מאוד לשמור על אורח חיים רק בשביל הבריאות [לפחות לרוב האנשים]. לי יותר קל לאכול אוכל טבעוני משום שזו בחירה ערכית-מוסרית שלי, לכן העצה הכי טובה שיש לי לתת לך היא להיחשף [במידה ובהדרגה] להשלכות הנוראות שיש לתעשיה מן החי ומן המת לא רק על גוף האדם, אלא גם על הסביבה וכמובן גם על בעלי החיים, זה מדרבן ועוזר להתמיד בבחירה.
כמובן זו רק הצעה, ואני לא אדחוף לך שום דבר קשה לפנים.
ברוכה הבאה

האלזה

New member
ברוכה הבאה לכת

סתם סתם... ברוכה הבאה לפורום, כל הכבוד על ההחלטה
.
המלצה שלי: אתגר 22, מכירה?
www.veg.anonymous.org.il/etgar22
צוות של מדריכים ותיקים ותזונאיות שמלווים אותך בקבוצת פייסבוק סגורה עם משימות כיפיות, אווירה תומכת והמון סבלנות בהתנסות של 22 ימי טבעונות (זה חינם אם היה לך ספק).
רק את יודעת מה הדרך הכי נכונה ויציבה בשבילך לעבור לטבעונות.
אידיאלי להפסיק מיד, אפשר לנסות ולראות איך זה הולך, והכי חשוב לא להתייאש ולנסות שוב.
אנחנו כאן לכל שאלה

אשמח גם לשמוע איך הגעת לטבעונות ומה שבא לך לספר על עצמך חוץ מזה.

snupkin

New member
מה שמתאים לך כדי להחזיק בטווח הארוך

קודם כל בהצלחה!
לדעתי המעבר הוא שינוי משמעותי, ולפעמים דווקא כשמדובר על החלטה בריאותית קשה להתמיד. את מכירה את עצמך הכי טוב, אז תחשבי מה יהיה לך יותר קל בטווח הארוך ויעזור לך להתמיד: מעבר הדרגתי או בבת אחת. הכי חשוב שזה לא יהיה עונש: תמצאי לך דברים שאת אוהבת לאכול, שטעימים לך ושמתאימים לאורח החיים שלך.
למרות שלא התנסיתי בעצמי, שמעתי דברים טובים על אתגר 22 שהומלץ למעלה, אז כדאי לבדוק.
ועוד רעיון: למרות שהגעת מהמקום הבריאותי, לדעתי הסיבות העקרוניות -מוסריות של להימנע ממזון מהחי הן מאוד חזקות ומשכנעות. דווקא כשאת "בפנים" תנסי לקרוא קצת או לשאול אנשים ולשמוע את הפרטים למה, סביר שתשתכנעי. אני חושבת שזה רק יחזק את ההחלטה שלך ויקל עליך להישאר בטבעונות.
בהצלחה שוב...

octopussyisback

New member
טבעונות בריאותית

אני לא טוען שהטבעונות האידיאולוגית (זב"ח) איננה גורם שמעצים את הסיבות לשינוי מתזונה של פגרים או צמחונות לטבעונות.
אבל, גם למי שבא מכיוון הבריאות יש הרבה סיבות למעבר זה, כשמחקרים רבים תומכים בטענות על היות התזונה מן החי ומן המת מזיקה לאדם, וגורמת עיקרית למחלות הנפוצות באוכלוסיה המערבית.
ברגע שאדם קורא את המידע המדעי ומשתכנע בנחיצות לעבור לתזונה מן הצומח בלבד,
עליו לבחור בתזונה זו מתוך אותה הבנה.
אין שום סיבה לצרוך מוצר שמזיק לבריאות גם אם שנים היית צרכנית עיוורת שלו. כאשר אני יודע שחלבון מן החי מזיק לי - לא אכניסו לפי, אמנע מלקנות אותו, אסלק אותו מביתי, ולא אזמין אותו במסעדות.
כך גם לגבי רב מוצרי הקוסמטיקה המכילים לצערנו רעלים וחומרים מסרטנים.
הם מזיקים ולכן איני משתמש ! וזו לא שאלה בכלל של "האם לחפוף רק פעמיים בשבוע מתוך 7 בחומר המסרטן ?"
כאשר יש לי ספק בבריאותו של מוצר - אז אין ספק שאסלק אותו מיד.
נכון, לגבי אוכל זה אחרת, אבל הכל בראש.
ברגע שההחלטה שלך שלמה - יפתחו בפניך מרחבים ענקיים של סוגי מזון חדשים, טעימים, בריאים, צבעוניים, כייפיים להכנה ולאילתור. מכאן גם ימצא הזמן להשקיע במזון חי ו\או מבושל, כי זו התרומה הכי משמעותית שלך לחיים ולגוף שלך ושל יקירייך.
ההבנה שחיות ותוצריהן אינם המזון שלך, והם מזיקים לבריאותך ברגע שתאכלי מהם, ובני האדם גורמים להן לסבל איום ולמוות תוך התעללות נוראה כדי להביא אותם עד אליך, כאשר יש לכל מרכיב תזונתי את המקור שלו מן הצומח - אזי החיה מתייתרת במובן התזונתי.
אל תוותרי - תבחרי בטבעונות, ושיהיה לך שינוי נעים ומוצלח.

למעלה