איך מתחילים?

איך מתחילים?

שלום רב, למרות שאני לא ממש זמר או מוזיקאי, החלום שלי תמיד היה לעשות משהו בתחום. לצערי, בנעורי חברי לא ממש התעניינו בתחום ולא יצא לי להשתתף בהרכב כלשהו. למרות שחלפו להן לא מעט שנים מאז, החלום הזה - בשונה מחלומות נעורים אחרים - מסרב להרפות ואף חזר לאחרונה בעוצמה חזקה יותר. הדבר הביא לכך שנושאים שהטרידו את ראשי פשוט יצאו ממנו בצורת שירים הכרוכים במנגינה (המילים פשוט יצאו מנוגנות). מאחר שאני מתכוון להגשים את החלום, אני מתכוון להקליט את השירים האלה (פשוט חייב לעצמי). השאלה שלי היא איך ממשיכים מכאן: כיצד אפשר להגיע אל מישהו "מבין" שיחווה דעתו על השירים ויכוון להמשך? כיצד אוכל לאתר מוזיקאים-נגנים שיוכלו לעבד ולנגן את השירים ולעזור לי להתקדם עמם (בעלויות נמוכות)? (* איך שהוא הגעתי אל מוזיקאי שעיבד לי שני שירים (בתשלום) בסינטי וגיטרה אבל כחובב רוק אני מעוניין בכלים "אמיתיים"). בינתיים, אני לא מוכן להרוג את החלום (רק לא כל-כך יודע איך לקדם אותו). למישהו יש מושג?

אשמח לעזור

שמי שי ואני מפעיל את הפינת מידע באתר ("הפינה של שי"
) אני זקוק לעוד כמה פרטים כגון: 1. אזור מגורים 2. כמה שירים יש לך 3. מה רמת הגימור אליה אתה שואף 4. אם יש לך משהו להשמיע 5. כמה תהיה מוכן להשקיע בעניין (זמן וכסף) תחזור אלי עם פרטים עדיף לאי-מייל [email protected]

כעקרון הכי פשוט זה ללכת על מישהוא

שיפיק לך במחשב. אבל אם אתה לא אוהב את זה, תנסה להקים להקה. תחפש נגנים למשל בmusicians.co.il או שתשים מודעה בעיתון.

תודה ו

(סליחה על האריכות) שלום לך שי. (מאחר ואני לא יודע אם כבר אפשר לשלוח מיילים בעברית להוטמייל הלא ישראלי, ואיני רוצה שתקבל מכתב ג´יבריש ובטח שלא לשבור את הראש בהטיית זמנים באנגלית, אני מפרסם את המכתב בכללי). ראשית, תודה על התגובה אם כי גיאוגרפית המרחק גדול מעט בשביל לעבוד ביחד (אני מאזור חדרה). יש לי 12 שירים שבינתיים הקלטתי על ערוץ אחד תוך שאני מנסה ללוות את עצמי בגיטרה (ועוד שניים כאמור שעברו עיבוד). לגבי הסכום אותו אני מעוניין להשקיע – התכוונתי בעיקרון למשהו מינימלי אך הכתבה שראיתי היום במוסף "לילות" של סוף השבוע האחרון הכניסה בי הרבה ספקות לגבי ההמשך. אמנם שמחתי לראות שיש לא מעט אנשים שלא מוותרים על חלומם ופועלים להגשימו, אך המציאות המצטיירת לא ממש מעודדת. הזמן הרב שהתהליך לוקח, הקושי בהשגת הכרה ומעל הכל - הסכומים !!! מדברים שם על 200 אלף ש"ח!!! והם עוד מוזיקאים ו"מקושרים" (מה שאני לא ממש יכול לומר על עצמי). הגישה המינימליסטית שלי, מעבר למחסור בממון נעוצה גם בתפיסה (מוטעית?) כי אין צורך ביותר מכך. גם כי המציאות - של בעל טווח שירה מצומצם ויכולת מוזיקאלית מוגבלת - שמה את הדגש מבחינתי על מילות השירים (ופחות על המנגינות או השירה). וגם כי כמעריץ של ספרינגסטין, אני מוצא שבהחלט ניתן להשיג את המטרה בלי עיבודים בומבסטיים, לדוגמא האלבום נברסקה או הקלטות אחרות בהן רק הוא גיטרה ומפוחית עושים את העבודה כהלכה (רק שאני לא הוא). מצד שני עיבוד טוב יכול להפוך גם שיר לא משהו לשיר סביר לא? הבעיה הראשונית שלי היא שלמרות חיבתי הרבה למוזיקה אין לי כל יכולת להעריך את שירי (גרועים? סבירים? לא רעים?… האם הקול שלי בכלל בגדר הנסבל?) ואני חייב שיפוט של מישהו כדי לדעת איך (אם בכלל) להמשיך מכאן. לאן ואיך אפשר לשלוח שירים להערכה?

תפנה אלי לאי מייל

בעברית - אין שום בעיה מלבד זאת אני יכול לצמצם לך את הטווח מחיר בהמון תשלח אלי ונדבר.....

קמי ולו

New member
בדיוק לשם כך קים האתר שלי../images/Emo70.gif

זהו אתר שנותן במה ליזמים צעירים בתחום המוזיקה ובכלל
תוכל ליצור איתי קשר ולפרסם את השירים שלך. קוראים לי אביעד אך אני מעדיף להישאר בעילום שם אם לא אכפת לכם

אישמן

New member
לך על זה...

דבר ראשון אני רוצה לברך אותך על זה שאתה מגשים את החלום שלך... אתה תהנה מכל רגע לא משנה מה תהיה התוצאה. בתור יוצר אמנם חובב אבל עם נסיון בתחום הטכני הייתי מציע לך לחפש מישהו שכבר יש לו אולפן ביתי (ויש הרבה כאלה, ביחוד באזור ת"א) ותנסה להגיע להסכם מראש על התשלום (קבלנות...) ולא לפי שעות (בתקווה שזה לא יפגע בתוצאה) אולפנים כאלה ירדו למחירי זנות (ביחוד במצב היום). אל תתפתה לקנות כרטיס קול ולהקליט בעצמך בבית, זה אף פעם לא נגמר בכרטיס ומקרופון. בקשר לנגנים - יש אתר לחיפוש נגנים - WWW.MUSICIANS.CO.IL הסטודיו שלי יהיה מוכן רק עוד חודשיים בערך ...אז אני לא יכול לעזור כרגע.. בהצלחה.

למעלה