איך מתחילים?!

איך מתחילים?!

היי חברים
שמי בת-אל, בת 27 ושוקלת 115 קילו.

אשמח לעזרה,
בעבר התאמנתי בחדר כושר, נרשמתי וישר תחלתי עם מאמן כושר אישי.
אימונים ראשונים בקושי סיימנו חצי שעה ובהדרגה הסיבולת לב ריאה והכוח התחילו לעלות ושרדתי שעה ושעתיים באימונים משולבים.

עברתי תקופה רעה בחיי ושקעתי בדכאון, עליתי במשקל המון והגעתי לאן שהגעתי, לשיא.

שיניתי חשיבה, בדקתי תפריטים ודברים חדשים ואני מוכנה לדרך חדשה בלי פחד.

אני רוצה להירשם בתחילת אפריל לחדר כושר ליד הבית, מוכר ואהוב.
חבל לי לבזבז מאות שקלים על מאמן אישי בהתחלה כשהאימונים הראשונים הם בערך חצי שעה, אין דרך שאוכל בשבועיים הקרובים ובחודש הראשון בחדר כושר להתאמן לבד ולעשות דברים שיעזרו לי קצת לחזור לכושר ולקחת מאמן אישי כשאשרוד איתו באמת שעה שלמה.

חשוב לי לציין שבעבר עישנתי עד לפני חודשיים קופסא ביום וגם עם זה הפסקתי, ולמזלי לא ברחתי לנשנושים ואוכל.

תודה על כל התייחסות ותשובה :)
נשיקות

מזל טוב!

מזל טוב זה על הפסקת העישון, על הרצון להתחיל לחזור לספורט ועל כל השינויים הטובים.
הפסקת העישון תעזור לך בספורט שדורש סיבולת לב ריאה (אירובי)
אין באמת מה לפחד...זה רק עניין של רצון וידע.
אם תפעלי נכון, את תראי תוצאות.

השילוש הקדוש הוא תזונה, אירובי ואן אירובי.

בשביל תזונה את צריכה פגישה אחת עם תזונאית.
מה שחשוב בעיני בתפריט זה להחליף את הפחמימות הפשוטות בתפריט במורכבות, כך לא תהיי רעבה למרות שתהיי בגרעון קלורי.
את מוזמנת גם לקרוא את המאמר המצויין הזה מאתר קילוגרם:

http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

מאמן אישי זה מצוין, השאלה אם זה בתקציב שלך.
ומה עושים שאין תקציב? המדריך בחדר כושר אמור לבנות לך תוכנית אימונים.
זה בסדר לחודש חודשיים הראשונים..להתחזק קצת....
אחר כך...תשארי כאן בפורום ותראי איך משדרגים את תוכנית האימונים שלך.

ואחרון זה אירובי. לסיבולת לב ריאה ועזרה בגרעון קלורי. תתחילי בללכת כל יום עד שתצליחי ללכת שעה אחת רצוף במהירות סבירה.
אז בשלושה ארבעה אימוני הליכה בשבוע, תרוצי דקה ותלכי שלוש דקות...עד שתצליחי לרוץ 20 דקות רצוף.
לא להתפתות לרוץ כל יום כי זה עלול להוביל לפציעה אורתופדית.

אחרי שתהיי מסוגלת לרוץ 20 דקות רצוף תסתכלי על תוכניות האימונים הללו (ל-5 קילומטר) כאן ותפעלי בדיוק על פיה.

http://halhigdonmarathontraining.blogspot.co.il/p/blog-page_24.html

ושתהיי שם, השמיים הם הגבול.

תזונה ואירובי את יכולה להתחיל כבר עכשיו. אסור לוותר על אימוני המשקולות כי הם עוזרים בשמירת מסת השריר כאשר יורדים במשקל.
במילים אחרות, שאת יורדת במשקל את רוצה לרדת כמה שיותר בשומן וכמה שפחות בשריר ובשביל זה את צריכה אימוני משקולות.

חג שמח!

וואו תודה על כל המידע

שאלה לגבי ההליכות,
כשהתחלתי בחדר כושר אז, האימון עם המאמן היה ממש אינטנסיבי וכמעט איבדתי את ההכרה אחרי חצי שעה ועצרנו.

לכל אורך השנתיים כשהייתי רשומה התאמנתי באירובי ואן אירובי יום יום לסירוגין ושילבתי קרוס שחיה ומשקולות.

היה לי מאוד קשה ללכת על הליכון ונורא כאב לי בחלק הקדמי של השוק כבר אחרי 3 דקות רצופות של הליכה מהירה.

ביום יום אם אני הולכת ממקום למקום יותר מדיי זמן או מהר הכאבים מתחילים

אני נורא רוצה להתחיל הליכות יום יום והבנתי שאני צריכה להתחיל מעשר דקות עד שאגיע לשעה וכמו שציינת עם עניין הריצה.
איך שורדים את הכאב החד הזה?

כשניסינו לעשות הליכה מהירה על הליכון (באימון עם המאמן) העדפתי ישר לרוץ כי הכאב לא התקיים כמו בהליכה מהירה.

את אמורה לעשות את זה בצורה הדרגתית

גם אם תלכי לאט בהתחלה זה עדיין ישפר את הכושר שלך ויחזק את השרירים והמפרקים וכך לאט לאט תוכלי להגביר את הקצב. המאמן שלך לא נשמע לי כל כך מקצועי.

למעלה