איך מתחילים

tallykr

New member
איך מתחילים

היי 0 אשמח ליעוץ כמתחילה בדרכי האנדומיטריוזיס.
אני מנסה להכנס להריון שני ובינתיים לא מצליחה כבר חצי שנה. לפני ההריון הראשון התגלתה בעית פוריות והיינו אמורים להתחיל הפריות (בעיית זרע והדבקות ברחם) אבל רגע לפני וכנגד כל הסיכויים נכנסנו להריון ויש לי בת מקסימה בת שנתיים. עכשיו לאור הנסיון של הפעם הקודמת החלטנו לבדוק אחרי חצי שנה מה המצב, וגילו אצלי אנדומטריוזיס על שתי השחלות. בעברי 3 ניתוחי לפסקופיה, 2 להוצאת ציסטות מהשחלות, ואחד להוצאת אנדומטריוזיס מהשלפוחית, כך שכנראה שאני לא צריכה להיות מופתעת עכשיו.
השאלה היא איך מתחילים. האם יש דרך לדעת האם באמת זה אנדומטריוזיס? האם באמת זה מה שמפריע להכנס להריון? האם כדאי ללכת לרופא הפוריות שלי או לרופא מומחה באנדומטריוזיס?
אציין שבעיית הזרע כבר לא כל כך חמורה, בעלי עבר ניתוח וכרגע המדדים שלו הם בנורמה, כך שהפעם נראה שהבעיה היא רק אצלי.
אנחנו כבר מתבדחים שלילד השני נקרא על שם ביטוח הבריאות שלנו (הראל), כי הוא יידרוש כל כך הרבה פעולות כירורגיות...
תודה למייעצות...
 

liats80

New member
וואו

מודה שהצלחת קצת לבלבל אותי.

אנדומטריוזיס היא מחלה כרונית. זה לא משהו שהולך ובא.
כתבת שבעבר נמצא אנדומטריוזיס על השחלות. מי מצא? רופא אנדו?
בדר"כ אנדומטריוזיס מאובחן בלפרוסקופיה ואני מבינה שעברת שלושה ניתוחי לפרוסקופיה כך שהמידע כבר צריך להמצא בידך (ואחרי שלושה לפרוסקופיות שנמצא בהן אנדו - את כבר לא לגמרי אנדואית מתחילה...).
או שאת שואלת פשוט - "יש לי אנדומטריוזיס, מה הסיכויים שזה הגורם לבעיית הפריון?".
כי התשובה לכך אינה פשוטה כלל. כן ידוע שיש קשר. נמצא גם ששלושים אחוזים מהנשים עם בעיות פריון הן אנדואיות. אבל מה זה אומר עבור אנדואית אחת מסויימת לא כ"כ ברור.
אני מציעה להפגש עם רופא אנדו שיבדוק אותך ואת מצבך הנוכחי - לפני הכל.
כך תדעי מה הכיוון מבחינת הבריאות שלך ואם טיפולים זה בכלל משהו שעומד על הפרק.
לאחר מכן כמובן צריך להתייעץ עם רופא פריון ולראות מה הוא ממליץ לאור הממצאים וההמלצה של רופא האנדו.
שיהיה בהצלחה!
 

tallykr

New member
מנסה להסביר

עברתי בעבר 3 ניתוחים לפרסקופיים, אבל רק באחד מהם הוציאו אנדו מהשלפוחית, בשני המקרים האחרים הוציאו ציסטות אחרות (דרמואיד) מהשחלות. גם כשהוצא האנדו מהשלפוחית זה היה במקרה - פתחו למטרה אחרת, ובמקרה מצאו את זה אז כבר הוציאו. להבנתי, ממה שקראתי עולה, שזה שהוציאו לי אנדו זה לא אומר שבהכרח זה חזר או יחזור וכו'. או שאני טועה? בזמנו הוצאו לי כל הגידולים והאנדו וכו כי חששו שזה יגרום לי לתסביב שחלתי, אבל אלו היו גידולים גדולים בהרבה ממה שיש לי כעת.

אני מניחה ששאלתי לגבי האבחון. עשו לי אולטרסאונד בינתיים וראו בו 3 ממצאים שנראו לרופא שלי כמו אנדו', ויש לי הרבה מהתסמינים של אנדו'. האם יש דרך לדעת אם באמת זה גורם לחסימה מכאנית? אני רואה בכל מקום שהדרך לאבחון היא לפרסקופיה, אז אני מניחה שזה עונה לי על השאלה. האם יש קשר בין הגודל לבין הנזק שזה גורם?

כן - אני מניחה שאני שואלת על הקשר בין זה לבין פריון. הבנתי שיש טיפול באמצעות גלולות, שזה כמובן לא על הפרק כרגע. האם במצב כזה שיש אנדו יש גישה של להעדיף לפרסקופיה? או IVF?
 

זואילי

New member
העניין הוא כזה

אם בדוחות הניתוח שלך כתוב - אנדומטריוזיס.
אז יש לך אבחנה...
יש לך אנדו.


מה שמוצא/נכרת - לא חוזר.
מה שחוזר זה חברים שלו

כי אנדומטריוזיס זו מחלה כרונית שטרם נמצא לה מרפא.
ולראיה - היום חושדים אצלך במימצאים שנראים כמו אנדומטריומות בשחלות (אם הבנתי שאכן רופאך זיהה משהו בשחלות).
וכשמדובר באמת באנדומטריומות - ציסטות אופייניות לאנדו - אז הנטייה שלהן זה אכן לחזור אם אנחנו לא בדיכוי.

חסימה מכאנית זה דבר אחד בעיקר - חצוצרות.
אם בניתוחים שלך עשו לך מעבר צבע בחצוצרות ויצא תקין אז זה בסדר.
אם לא נעשה, ואם לא עשית עדיין - אז צילום רחם נותן תשובה על חסימה מכאנית. (וזה יכול להיות קשור באנדו או לא...) - זה משהו שכדאי לנסות לפני שעובדים על "עיוור"...

תראי, אנדומטריוזיס זה המון דברים. זה לא רק ציסטות.
אז קשה לענות לך על גדלים ונזקים.
לפעמים כל מה שבאגן עצמו, לא רק בשחלות גורם להרבהההה יותר נזק.

אין קשר בין ניתוח לפה' לIVF.
אחד הוא ניתוח ושני הוא דרך להרות.

מה שכן אומרים רופאי האנדו - הם בעד לנתח ברוב המקרים ואז לנצל את חלון ההזדמנויות של הבטן הנקייה ואז להרות. ואם המטופלת רוצה לזרז עניינים - אז לא לבזבז זמן על טבעי או הזרעות אלא אחרי ניתוח להתחיל ב IVF.
זו הגישה הרווחת. אבל כמובן - זה תלוי מקרה, גיל ועוד המוני פרמטרים.
הנה יש כאן בדף הזה מי שעברה ניתוח והרתה והופתעה...

אז לחלק מצליח הטבעי אחרי ניתוח ולאחרות - הטיפולים.
 

פז08

New member
הי... ברוכה הבאה

ליאת וזואילי ענו לך בפירוט.
מה שאוכל לחדד זה שחשוב לדעתי שתפני להערכה אצל רופא מומחה באנדומטריוזיס, רצוי במרכז שעובד בשיתוף עם מומחים לפריון.
יש מרכזים כאלו במאיר, תל השומר וכרמל.
אני אישית ממליצה על המרכז במאיר אבל גם השאר מאוד מומלצים.
חשוב שתעברי הערכה ותתייעצי בנושא גם עם רופא פריון.
השאלה אם לעשות ניתוח כן / לא לפני טיפולי פריון, מאוד תלוי מה מצב האנדו' ומה מצב האגן לאור הניתוחים שכבר עברת.
אני מניחה שיהיה צורך בבדיקות נוספות והתייעצויות נוספות על מנת לקבל החלטה שקולה.
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.
בהצלחה
 
למעלה