איך מתחילים?

kanga

New member
איך מתחילים?

רוב חיי אני אוכלת בשר, אני לא יודעת ממש איך לא לאכול בשר. היו לי תקופות קצרות שלא אכלתי בשר ולא סבלתי מזה אבל זה תמיד היה כשהתזונה שלי השתנתה בכל מקרה - טיול בחו"ל הריון וכו'. כבר כמה זמן שאני רוצה להפסיק או לפחות להפחית מאוד את כמויות הבשר שאני אוכלת. הרצון הוא מהרבה סיבות אבל גם בגלל שאחרי אכילת בשר לא טוב לי, מנטלית בעיקר. הבעיה היא שקשה לי להוריד בשר מהתפריט, אני מרגישה שאין לי תחליף (אני לא ממש מתה על תחליפי סויה וטבעולים למיניהם, ואנחנו ממעטים במוצרי חלב בגלל שאני היחידה במשפחה שלא סובלת מהם ברמות כאלו ואחרות). אפשר קצת עידוד ועצות? רעיונות למה לאכול כארוחת צהריים יעזרו לי מאוד

נטע1974

New member
הצעות שונות

אני במינה שאינך מעונינת להפוך לצמחונית מן המניין, אלא להקטין את כמות הבשר שלך בתזונה. הפתרון הוא מאוד פשוט - להחליט, להתעניין ולהתחיל ללמוד. מס' הצעות לארוחת צהריים: 1. אורז / קינואה / כוסמת / קוסקוס או כל דגן אחר שבא לך עם שעועית לבנה / עדשים / גרגרי חומוס / שעועית מש או כל קטינה אחרת שבא לך. שילוב מעולה, משביע, בריא ולא דורש הכנה מורכבת (אפשר בהחלט להשתמש גם בשימורים). את יכולה להוסיף סלט בצד ויש לך ארוחה מושלמת. 2. פסטה + גבינה (מכל סוג רכב / קשה / לבנה / צהובה...) 3. כריך עם ביצה / חביתה + גבינה + ירקות 4. מוקפצים למינהם (אטריות אורז / פסטה + טופו / ביצה (או שניהם) + ירקות). 5. אני למשל אוכלת גם דגים וזה גם פתרון. החוכמה היא לשלב, לגוון, ללמוד ולהכיר את המוצרים. הכל מאוד זמין ונגיד. תאמיני לי שלא תתגעגעי לבשר כ"כ מהר. ממני, נטע הצמחוניה

kanga

New member
תודה על העידוד

הייתי שמחה להפוך לצמחונית לגמרי אבל זה נראה לי קצת לא ריאלי. אולי זה יבוא ככל שאתמיד. תודה

C H 4

New member
אני חושבת

(לפי מה שאת מספרת) שהדרך הנכונה להפחית/להוריד בכמות הבשר היא להגדיל את כמות ה'לא בשר' שנמצא על השולחן. אני לא חושבת שלאכול בשר תוך רגשות אשמה זה מה שיעזור לך, תנסי לבדוק את הרעיון של צמחונות מהכיוון ההפוך, מה את כן רוצה לאכול בכיף ובלי הרגשה לא טובה. כשאת מכינה לעצמך (או למשפחה) אוכל, תכיני כמה מנות צמחוניות בנוסף לבשר ותנסי לשים לב שמדובר במנות מאוזנות מבחינה תזונתית. גם אם הוא נמצא על השולחן הוא לא חייב להיות מוקד הארוחה וכך מתרגלים לתזונה שהיא עשירה, מגוונת ואולי בסוף תגלי שאת מעדיפה להוריד אותו לגמרי מהתפריט שלך. יש המון דברים צמחיים טעימים שאפשר להכין לארוחות. תחליפי סויה/טבעולים... הם בדרך כלל לא משהו מזין במיוחד, אלא יותר תחליף בגדר פינוק. אני מכירה בחורה שהיא טבעונית ואלרגית לסויה, כך שהיא ממש לא מצרך חובה לצמחונים.

kanga

New member
זה מה שאני מנסה לעשות

בינתיים ההתחלה נראית טוב. נראה מה יהיה בסופ"ש... הבעיה שלי כרגע, ואולי זה בגלל שלא נחשפתי מספיק בינתיים, היא בלמצוא מתכונים בלי מוצרי חלב. אני נורא אשמח למתכונים ורעיונות ספציפיים. יש איזשהו ספר / אתר שכדי לקרוא כדי ללמוד עוד?

נטע1974

New member
תחליפי חלב

היום הולכים ופורחים מוצרי הסויה למיניהם, אלו תחליפי חלב מצויינים. אני מכירה הרבה כאלו שמטעמי כשרות מחליפים גבינה בטופו (למרות שאולכי בשר אינם מענייננו כאן, אבל יכוללעזור לך בארוחות משפחתיות). מעבר לכך, ישנם גבינות, ממרחים, מעדנים וכמובן חלב וטפו שהם תחליפים מצויינים וטעימים (אם כי לא כ"כ זולים). צמחונים בדר"כ מעשירים את תזונתם בחלב ומוצריהם, כתחליף גם לבשר. אם את ממש רוצה להכנס לעולם הטבעונות (אינם צורכים חלב וביצים) הרי לך עוד כמה מוצרים

kanga

New member
תודה על התגובה ושאלה על תחליפי סויה למיניהם

אני לא ממש חושבת על טבעונות, אבל זה נורא מבאס להצטרך להכין לכל אחד במשפחה אוכל אחר (בעלי ובתי רגישים לחלב). נורא קשה לי למצוא מתכונים צימחוניים שאינם חלביים. אני מודעת כמובן לטופו, סויה ויתר ניגזרותיהם אבל לא מעוניינת לחשוף ילדה קטנה לכמות גדולה של סויה שלפעמים קשה להבין את מקורה (מהונדסת או לא). אשמח לשמוע על בעייתיות ומגבלות לסויה אם יש ומתכונים צמחוניים שאינם מכילים חלב ומוצריו

נטע1974

New member
עולם הצמחונות עשיר במוצרים

פשוט את צריכה קצת יותר להכנס לעולם הצמחונות ולהכיר אותו. לדוגמא: אחד מסוגי המנות המומלצות והבריאות זה שילוב של קטניות עם דגנים: עשיר, טעים, בריא, החלבון נספג באופן ממש טוב לגוף וגם לא מסובך מדיי לבישול. וככל שיותר יצירתיים, אפשר לעשות מזה סוגים רבים של מטעמים. אני מאלה שלא רואים שום בעיה עם הסויה, ממה שאני יודעת זה לא מהונדס, זה מאוד בריא ומזין וכן גם לילדים. נכון שבתקופה האחרונה יצאו כביכול מחקרים על הסויה, ושזה לא בריא יותר מדיי, רק בקריאה מעמיקה גיליתי שמי שעמד מאחורי המחקרים הללו הם מועצות החלב. אז אמת בפרסום??? קשה לי לומר. אני מסתמכת אולי על מיליארד סינים שחיים על סויה כבר מאות שנים, ולא נראה שיש להם איזשהו נזק בריאותי. אבל, תפעלתי איך שאת מבינה ומאמינה, זה הכי חשוב מכל מחקר כזה או אחר.

motior

Member
ועוד משהו

הבעיה של הרבה אנשים שחושבים על צמחונות היא הקונספציה של "מנה עיקרית". ארוחה תמיד כוללת בשר + תוספות. אז זהו שלא. ארוחה יכולה להיות מורכבת מ"תוספות" בלבד - רק חשוב לשמור על מגוון. אם "ארוחה" אצלך עד היום הייתה המבורגר עם צ'יפס (לדוגמא), להסתפק בצ'יפס בלבד זה לא רעיון טוב. לטעמי חשוב שבחלק גדול מהארוחות העיקריות יהיה משהו שנותן חלבון מלא (כמו סויה או קינואה או יותר מזה שילובי דגנים וקטניות - פיתה עם חומוס, אורז עם עדשים, טורטיה מקמח תירס עם ממרח שעועית...) וירקות טריים (שזה גם בריא וגם לא משמין...)

למעלה