איך מתחילים?

polop

New member
איך מתחילים?

היי אני בחור יחסית צעיר (בן 27), אני יודע שאני רוצה לחיות בחול בתקופה הקרובה, כמה שנים. אין לי מקצוע. יש אזרחות (מערב אירופאית).מדבר עברית ואנגלית (רמה בנונית) איך מתחילים? עם כמה כסף להגיע? לאיזו מדינה כדאי לבוא? איזו מדינה יש את הסיכוי הרב למצוא עבודה - במקרה שלי? בכלל כדאי לעשות את זה? או שזה יותר מידי קשה... האם הפורום מיועד לאנשים שבוחרים לעבור לגור או לאנשים שבמקרה גרים שם... תודה רבה

Nobilis

New member
אז ככה...

> עם כמה כסף להגיע? < זה תלוי בכל מיני שאלות - מהי המדינה? האם יש לך סידורי לינה (משפחה, לדוגמא) לתקופה הראשונית? האם יש עבודה שמחכה לך בצד השני? באופן כללי, אתה צריך להביא עמך כסף שיספיק למספר חודשים, על מנת שיהיה לך ממה לחיות במקרה ולא תמצא עבודה. > לאיזו מדינה כדאי לבוא? < בעיקרון, מאחר שהשפה היחידה שאתה דובר (פרט לעברית) היא אנגלית, הייתי אומר שהמקום ההגיוני להתחיל ממנו הוא בריטניה או אירלנד. אבל, שים לב ש: א) מאחר שאתה ללא מקצוע, אתה בעצם מחפש עבודות כגון מלצרות, סבלות, חקלאות, מכירות, וכו'. במקצועות כאלו יתכן ותוכל למצוא עבודה גם במדינות אחרות, שכן ידיעת השפה המקומית על בוריה אינה דרישת קדם אליהן בהכרח. ב) בחלק מהמדינות תוכל לקבל קורסי שפה בחינם או במחיר מוזל במיוחד. אם אתה חושב על הגירה של יותר מכמה חודשים, יתכן וכדאי לך להשקיע את המאמץ ללימוד השפה המקומית, אם יש מדינה שמוצאת חן בעיניך במיוחד. זאת גם בהתחשב בכך שגם האנגלית שלך אינה משולמת, לפי דבריך, כך שבכל מקרה תצטרך להשקיע זמן בשיפור השפה. > איזו מדינה יש את הסיכוי הרב למצוא עבודה - במקרה שלי? < ראה תשובתי הקודמת. בעיקרון, אני מניח שבכל מקום תמצא עבודה, בסופו של דבר. בחלק מהמקומות תוכל למצוא עבודה עוד מהארץ, במכירות (אם אתה בנוי לזה). > בכלל כדאי לעשות את זה? < אין תשובה חדה לשאלה הזאת. חלק מצליחים, וחלק לא. חלק נהנים, וחלק לא. בגדול, אתה צריך לשקול את הצדדים הרעים (לדוגמא - ניתוק מהחברים/משפחה/שאר הדברים שיש לך בארץ), מול הצדדים החיוביים (לדוגמא - אפשרות להכיר מקום חדש לעומק). מבחינה כספית, וגם מאחר שאין לך מקצוע, אי אפשר להגיד מראש האם השהות בחו"ל תהיה משתלמת לך מבחינה כלכלית. בלונדון, לדוגמא, יתכן ושכר של עבודה לא מקצועית יאפשר לך להתקיים רק בקושי (בוודאי שלא לחסוך), ותוציא הרבה חסכונות על מחייה כל זמן שאין לך עבודה. > האם הפורום מיועד לאנשים שבוחרים לעבור לגור או לאנשים שבמקרה גרים שם? < הפורום מיועד גם לאלו, וגם לאלו. בהצלחה

למעלה