איך מתחילים מחדש?

קטניפ

New member
איך מתחילים מחדש?

אני שנה אחרי הלידה ולאורך השנה האחרונה שכבנו אולי שלוש פעמים, רוב הזמן רבנו, כעסנו, ישנו בנפרד ובכלל לא היה בינינו מגע, ובטח ובטח שלא היה סקס.
בשבוע האחרון הוא מנסה להתקרב ואני מודה שקשה לי - הוא מחבק ומנשק, ובשבת הוא גם ניסה לשכב איתי אבל לא הייתי מסוגלת - ירדתי לו ונתתי לו תחושה שאני נהנית ואני שמחה שאנחנו מתקרבים (והאמת שהיה לי נעים ונחמד אבל לא הייתי מסוגלת עדיין שיחדור אליי) - אז איך מתחילים מחדש?

Sharoman

New member
התשובה תמונה בגוף השאלה

לא משנה כמה זמן אתם יחד, התקופה האחרונה הייתה כלל לא קלה (גם לא הייתה אמורה להיות) ועברתם מאין משבר זמני (
) שצריך גם להחלים קצת ממנו וגם לנסות לחזור למוטב (או לפחות להתקדם לדרך טובה יותר).
כגבר אין לו יותר מידי קושי בלשים את ההרגשות בצד לרגע ולחשוב רק על ההנאה של לחזור לשכב עם האישה שהוא כ"כ נמשך אליה, ולמרות זאת הרגשות האלה (שללא ספק קיימים גם אצלך) כן קיימים בו, ובמוקדם או במאוחר תחזרו שוב לריב ותפסיקו שוב לשכב.
אחרי תקופה ארוכה של ריבים, ויכוחים, כעס ועצבות לא ניתן לצפות מזוג לחזור מיד חזרה לשגרה, אבל ניתן בהחלט להתחיל לנסות.
אז במקום יש לקפוץ למיטה עם ערמה של סרטי פורנו, צעצועים, שמנים וקריאות מעודדות מהקהל ביציאה רצוי להתחיל לאט, ולהתרגל שוב אחד לשניה.
צאו לכמה דייטים טובים, תלכו למסעדה או סרט, תעשו טיול לילי קל מחוץ לבית (עם מזגן נייד), תמצאו פינה שקטה בפראק הקרוב ביותר לביתכם ופשוט תדברו קצת.
בלי מריבות, בלי ילדים, בלי חשבונות לשלם, בלי הורים וללא דאגות מיותרות.
אל תצפי לחזור לרצות להיות איתו עם כל מה ששניכם עדיין שומרים בלב, כי לא משנה כמה אתם אוהבים בשביל לחזור למה שהיה לכם אתם חייבים גם לחבב אחד את השניה, וזה לא יקרה ללא, לפחות מעט, השקעה אחד בשניה.
תתחילו לאט ותראו כמה מהר תחזרו לשגרה.

מה עושה לך את זה?

שבי עם עצמך ונסי לפנטז, מה היה עושה לך את זה עכשיו, הכי פרוע שיש, ולכי תגשימי את זה או שתתני לו להגשים לך את זה, יותר טוב.
נסי לרגע לחזור ללפני שנתיים ,לפני ההריון וכל השאר, קחי את עצמך למקום שבו אתם אותו זוג בלי חוסר שעות שינה, בלי בית עמוס כביסה, טיטולים וויכוחים על תור מי להחליף...
חזרי אחורה למקום שבו הגוף שלך לא עבר טראומה לא פשוטה בכלל, ותזכרי ברגעים הטובים, לא משנה אם זה סקס לוהט או אהבה עדינה, ונסי לשחזר רגע כזה בתור התחלה, כדי להחזיר את האינטימיות.
&nbsp
אין כמו ילד ראשון כדי לקרוע את הקרע הראשון בזוגיות... מצטערת, אבל מהמקום שלי, הרבה שנים אחרי, זה בר הצלה, את רק צריכה באמת לרצות בזה.
הא כן, ותמיד יש מקום לטיפול, במיוחד אצלך, היות ואני מבינה שזה תקוע אצלך, יכול להיות שטיפול מיני (נדמה לי שיש כמה מטפלות בתחום הזה לנשים אחרי לידה, אבל לא זוכרת שמות) שעוזרות לעשות עיבוד חווית ההריון והלידה וחזרה לנשיות שלך.

לאט לאט

ועם הרבה כבוד לעצמך ולו.
שבי לדבר איתו אחרי שאתם מרדימים את הילד. תגידי לו שגם את רוצה להתקרב אליו ושנורא מחמיא לך להרגיש שהוא חושק בך. שאת צריכה קצת יותר הדרגתיות כדי שיהיה חיבור בין מה שאתם עושים בגוף ובין מה שקורה בנפש.
&nbsp
את זוכרת מה אנחנו תמיד אומרים לגברים עם חרדת ביצוע?
תרגיל ההמנעות מחדירה עוזר להתקרב שוב בלי הלחץ של החדירה ואני חושבת שהוא מאוד יתאים גם פה.
&nbsp
ליבי איתך!

The Antiproduct

New member
קשה באימונים - קשה בקרב

כתבתי מלא ואז קרס לי הדפדפן ועכשיו אין לי את כל הטקסט הארוך והמרגש עם הנראטיב של רומן קלאסי שרציתי שיהיה.
אז אעשה תקציר:
אסכים עם שכתבו מעלי - לידה ואז הורות של שנה ראשונה יכולה להיות חתיכת כאפה מצלצלת ומלאת רגעי WTF. הייתי במצב דומה אך עם שוני - אני כבר אחרי כמה חודשים התחלתי להזיז את העניינים, נקרא לזה, כדי שנחזור לשכב ולחיי מין רגילים. אבל מה? החיים מפריעים בדרך זה מה. אז אחרי כמה חודשים שבהם ניסיתי וניסיתי, ובצד שלה היא מאוד פסיבית ולא יוזמת בכלל... ובכן לבסוף הסיפור התפוצץ. היה מתח חבוי יותר מדי זמן ולבסוף נמאס לי לנסות, עזבתי את המושכות והיא פשוט לא לקחה אותם. אחרי כמה ריבים והרגשה מחורבנת שנמשכה און אנד אוף כמה חודשים החלטנו ללכת לטיפול זוגי/מיני שעשה פלאים.
אבל בגלל שאני לא איש מכירות של טיפולים מיניים ויש לאנשים התנגדות אני אספר מה בערך עשינו. :)
בגדול, קודם כל החלטנו להפסיק לשכב - או לנסות לשכב - לתקופה כלשהי. בעיקר כי זה לא היה לה כיף. היא לא מצאה את מה שהיה לה פעם, שגרם לה להרגיש טוב עם זה. היא לא רצתה לאכזב אותי אז היא הסכימה לחלק מהפעמים כשניסיתי, אבל כדי לנטרל את הלחץ והמעמסה הנפשית הזו פשוט הפסקתי ליזום (בהסכמה של שנינו כמובן) וביטלנו את הסקס לחלוטין. במקום זה קבענו "דייטים" בשבוע, שבהם יצאנו ממש החוצה מהבית לבד - לפאב, לסרט, לחברים. בנוסף קבענו דייטים אינטימיים, שבהם היינו שנינו במיטה, נוגעים ומלטפים, מסאז' עדין וכיוצא בזה - ובלי סקס, בהגדרה. גם הסכמנו שאנחנו חייבים לצאת בנפרד - אז נפגשנו עם חברים למשל לבדינו. ככה התקדמנו לאט לאט כמה שבועות. בהתחלה זה יצר אצלי ממש הרגשה של אכזבה כי ממתי אנחנו - הזוג האדיר והמקסים והמצחיק והסקסי שאנחנו - צריכים לקבוע דייטים ולוותר על סקס וכאלה? כאילו, כמה גרועים נהיינו??
אבל, ממש לפי הספר, זה התחיל לפעול. בהתחלה פתאום היא היתה חרמנית, אבל על אמת. שבוע אחרי זה היה די יבש ורבנו. ואז שוב חזר לה. ואז היא התחילה ליזום יותר ויותר, עד שלבסוף הטיפול נגמר כי בעצם לא היינו צריכים אותו יותר.
אבל מה שלא פחות חשוב הוא הצד הרגשי כאן - בתחילת הטיפול היא אמרה לי שהיא לא רצתה לאכזב אותי ולכן השתדלה לא לסרב כשיזמתי. אבל בפועל זה גרם לה להרגיש רע יותר עם עצמה כי היא "איבדה" משהו שהיה חלק ממנה. ואיך אני אגיב אם היא פתאום תהיה "כזאת"? אולי אני אכעס? אתאכזב? אפגע? ועם כל היזמות האדירה שלי דבר אחד לא עשיתי - לא שאלתי אותה מה היא רוצה. ומה היא רצתה באמת? היא רצתה שאני אהיה שם איתה כי קשה לה. היא רצתה חיבוק ונשיקה, ושארעיף עליה אהבה ללא תנאים ושאפסיק ללחוץ עליה. אז הדרך שעברנו היתה בעצם כמה צעדים אחורה כדי שיהיה אפשר לקפוץ מעל הבור הגדול הזה.
ומה שאני בעיקר חותר אליו הוא זה - אתם לא תהיו יותר זוג לבדכם שיכול לעשות מה שבראש שלו. אבל האמת היא שילדים זו הרחבה של המשפחה ושל הזוגיות, ואתם צריכים לבנות על זה. אתם עכשיו יחידה אחרת, וצריך ללמוד להתנהל בתוך זה. וזה קשה כי הייתם הרבה זמן יחידה זוגית אחת (אנחנו היינו מעל לעשור). אבל אם תחפשו את הבעיות, תחפרו ותבחנו, תדברו ותשקפו את הרגשות אחד של השני - כשזה ייפתר זה יהיה נהדר. הילדה שלי צריכה הורים משוגעים רק במידה, אוהבים ושמרגישים חופשיים אחד עם השני. זה עזר מאוד לסקס וזה עזר ממש המון למשפחתיות.

עאלק תקציר...

The Antiproduct

New member
זה באמת קצר...

זה מה שהיא אמרה.

אני אולי אהיה מוכן לפרט עוד. מה מעניין אותך?

אמממ

אתה כותב נעים וקולח וזה כבר לא נפוץ כל כך
במיוחד לגבי נושא רגיש כזה
מילות המפתח הן תקשורת טובה, שיתוף והקשבה
נשמע פשוט אבל דורש השקעה
&nbsp
מה בא לך לספר לי?

The Antiproduct

New member
תודה

איזו מחמאה על הכתיבה, אני מסמיק כאן! :)

אני ממש לא רוצה להכליל כאן, אבל לדעתי הבעיה העיקרית עם סוג הטיפול הזה, או לפחות עם סגנון ההתמודדות הזה - היא הזמן שלוקח לו להתחיל לעבוד. לפחות ככה זה הרגיש לנו, שבחודש הראשון פשוט טחנו מים (במקום אחד את השני. גיחי גיחי). והמטפלת ניסתה להזכיר לנו מדי פעם שזה לא ספרינט, אלא מרתון. זה לוקח זמן. שלא כמו האמרה המפורסמת "מתחיל הכי מהר שלך ואז לאט-לאט מגביר", אלא בדיוק ההפך: מתחילים לאט-לאט ובסבלנות. ויותר חשוב מזה - ממשיכים להגיד אחד לשני איך זה מרגיש. זה אולי האספקט הכי חשוב בתהליך כולו, מכיוון שאנחנו בוחרים במודע לוותר על הסאב-טקסט והרמיזות, ונותנים לאגו ולרגשות ביטוי חופשי ומיידי ככל שאפשר. במקום לא להנות ממשהו ואז לחכות איתו כמה שעות, להתבשל במיץ של עצמנו ואז להתפרץ בכעס. בהמשך, כשהמצב משתפר כל אחד מתחיל לסגת קצת עם הבעת הרגשות הלא-מרוסנת הזו וזה לגמרי בסדר, כי רוב החיים לא מביעים את הכל, ואנחנו בוחרים מה להגיד ועל מה לוותר. מה גם שכל שיחה כזו יוצרת אווירה קשה (אבל נקייה, כי ברור לנו שזה חלק מתהליך וזה טוב) אבל לזמן הספציפי הזה של התהליך זה לגמרי רצוי.
ויש לציין שלעשות את זה דורש לא רק סבלנות אלא גם לפעמים ויתור חד-פעמי. אני ויתרתי על ליזום. היא עצמה לא אהבה להרגיש שהיא פוגעת בי אבל עם הזמן היא היתה צריכה לוותר על המחשבה הזו. כן, אני אפגע לפעמים - אז מה? קשה מאוד לעשות את הויתורים האלה אבל הם דרושים בשביל לייצר בסיס חזק יותר.

אני חושב שהיום יש לנו את הסקס הכי טוב מכל התקופה שלנו יחד (שהיא כאמור מלא זמן). זה מרגש אותי מאוד, וזה נותן לי ביטחון עצום בהמשך הקשר ובניית המשפחה.

אני מקווה שאני עושה שירות טוב לציבור פה. :)

Sharoman

New member
לא שירות טוב, אלא מעולה!

אהבתי את ההודעה הקודמת שלך אבל כאו אתה ממש מסביר על הטיפול עצמו, על המשמעות שלו, על הצורה (ניתן כמעט לומר היחידה) שבה הוא יעבוד.
אנשים לא תמיד מגיעים לתובנות בעצמם, ולמעשה ברוב המקרים כן יש צורך בבעלי ניסיון (שהרי אין חכמעם כמותם).
לוקח להם מספיק זמן כדי להתרגל למצב אחד של זוגיות ואז פתאום הכל משתנה בבת אחת.
האישה עוברת תהליך כלל לא פשוט גם במשך תשעת החודשים הראשונים, גם בלידה עצמה, וגם לאחריה.
הגבר לא תמיד מסוגל להבין שהשינוי הזה בכלל קיים, שלא לדבר על ההשפעה שלו על האישה והזוגיות שלהם, והאישה לא תמיד רוצה (או מסוגלת) להסביר לו על השינוי שהיא עברה.
אני שמח לשמוע שבחרתם להתמיד בטיפול ולא לוותר (למרות הקושי הראשוני), והאמת היא שלדעתי ככל שתוסיף ותכתוב בצורה מפורטת וגלויה יותר על התהליך שעברתם יחד (גם מהצד של אישתך) תעלה את רמת השירות שלך לשוכני הפורום.

Anigodin75

Member
מצד אחד זה עצוב שאנשים צריכים טיפול כדי להגיע לתובנות האלה
כמו באמת לחשוב מה הצד השני רוצה. כמו לנסות לראות את המציאות דרך העיניים שלו.
מצד שני יש כאלה שגם אחרי טיפול לא קולטים את זה...

The Antiproduct

New member
אולי אבל

הציטוט בחתימה שלך מתאים. :)
החיים מפריעים. במקרה שהציגה קטניפ (וגם שלי) המשפחה הורחבה וזה פשוט בלע לחלוטין כל פיסת זוגיות בתוך זמן מאוד קצר. יש זוגות שזה לא יוצר אצלם רעידת אדמה כזו, אבל אנשים מתמודדים עם דברים שונים בצורה שונה, ולפעמים צריך לאו דווקא לראות את המציאות מעיני מישהו אחר אלא דווקא לנסות לשים את ה"רעש" החדש שנוצר בצד ואז להסתכל סביב. אם שני הצדדים מבינים את הבעיה ומוכנים להתמודד איתה הסיכויים גבוהים שהיא תיפתר.

גם יש לציין שבעיות מסוג זה יכולות לקרות כשעוברים דירה או מדינה, או כשמתחילים עבודה חדשה או לומדים בטירוף. אבל לחלק מאלה יש תאריך תפוגה ואתה יודע שהם ייגמרו בתוך כמה שבועות/חודשים/שנים.

בעיה דומה

אנחנו זוג לקראת 40 שבאמת ההורות לילדים לקחה כל פיסה מהזוגיות והמצב הגיע עד כדי כך שלאחרונה היא ביקשה שלא נעשה סקס כי ממש לא בא ואף ביקשה ממני להפסיק ליזום כי זה מעצבן אותה, מודה שמאוד נעלבתי ואני מאוד כועס בתוך תוכי, לתומי חשבתי שדווקא מניעה מזה תגרום לריחוק בין בני הזוג, אם הבנתי היטב מדבריך לקבל את הריחוק המיני יחד עם עשיית דברים יחד שאינם קשורים למין, ולחכות בעצם שהיא תיזום את זה כשיתחשק לה? תודה

מצב נוכחי דומה

היי, המצב שתיארת מאוד מזכיר לי מה שאני עובר עכשיו עם בת זוגתי, מנחם לשמוע שהמצב יכול להשתפר, כי כרגע אנחנו בשפל, היא ביקשה ממני שלא אזום ואתקרב כי ממש לא בא לה, כמו שאמרת התחושה היא של אכזבה נוראית מהזוגיות (גם אנחנו למעלה מעשור נשואים ועם שני ילדים) בראש שלי הייתי בטוח שאם מפסיקים לקיים יחסי מין אז זה גורם לריחוק, הפתעת אותי שבטיפול המליצו להניח לדבר, אם ככה הבנתי שעליי להניח לדבר ולא להציק בנושא, אבל כן מעניין אותי כמה זמן לקח התהליך?
(או בקיצור כמה זמן להתכונן לללא סקס ;) ?
תודה

אומנם אני לא כתבתי

את ההודעה לה הגבת-
אבל פיספסת את העיקר!
זה לא סתם "לעזוב אותה בשקט ולא לעשות סקס" יש שם תהליך טיפולי שדורש הרבה תקשורת כנה, בילויים משותפים ומגע אינטימי ללא חדירה ו"ריצה לאורגזמה". ואני מאמינה שהמפגשים עם המטפל/ת היו מאוד משמעותיים בתהליך.
&nbsp
&nbsp

The Antiproduct

New member
שים לב, אפרים!

מה שקרה לא היה "לא סקס" וזהו. אם תעשה את זה בלבד אני לא חושב שזה יעשה את העבודה. במקום שיחה ודיון והבנה יווצר עוד תסכול וכעס.
בטיפול מה שהיה הוא שהחלפנו את הסקס בפעילות אינטימית אחרת. קבענו דייטים (פותחים יומנים, שלישי בתשע בערב מתאים לשנינו? קבענו) ודבקנו בהם, ועשינו דברים אחרים: קצת נגיעות, עם אווירה, נרות, מוסיקה, מסאז' עדין ללא ניסיון להדליק אף אחד... כשבסוף כל דייט אין סקס. בצורה זו השארנו את האינטימיות אבל החלפנו את הלחץ לסקס (לא משנה מאיזה צד) עם אינטימיות זוגית אחרת. אם קובעים פעם בשבוע, נגיד, אז פעם אחת אתה יוזם (מסדר את החדר, שם נרות, מתקלח, דואג לאווירה) ובפעם השניה היא. מתחלפים כל פעם כדי שזו תהיה פעילות שווה מבחינת היוזמה. בהתחלה זה מרגיש מוזר ולא טבעי אבל... Fake it 'till you make it.
המפגשים היו על בסיס שבועי, ובהם בעיקר שיתפנו ושיקפנו את הרגשות שלנו על ה"דייטים" האלה. זה נשמע אולי קצת כמו "בלה בלה פסיכולוגי שיט" אבל האמת שנכנסנו מעט מאוד לענייני הורים וילדוּת. בעיקר דיברנו אחד על השניה ועל המפגשים, על הניסיונות המיניים של שנינו יחד ולחוד, על מה ציפינו שיהיה ומה בסוף קרה אחרי הלידה.
אני חושב שזה בסדר גמור והוגן לחלוטין להיות זוג שמחליט לשמור על עצמו "כמו פעם". שמוכן להגיד "פאק איט! אני לא מוכן להיות הקריקטורה הטלוויזיונית של זוג נשוי ומאובק, שמסיים את הערב מותש ונמרח מול הטלוייזיה ושוכב פעם בחודש". אני לא רציתי להיות כזה. גם אשתי ממה לא רצתה להיות כזו, אבל השינויים האלה פשוט היו חזקים מאיתנו והרגשנו את הצורך ללכת להכוונה מקצועית.
בכל מקרה החלק החשוב הוא לא לוותר על הסקס אלא לקבוע משהו אחר במקום שהוא עדיין אינטימי אך לא מיני, ולהתחיל לסדוק את השגרה. זה יפה שאישתך הרגישה מספיק בנוח להגיד לך את זה, ויפה שהסכמת, אבל תחזור אליה עם הצעה לעשות משהו אחר במקום.

ולשאלתך, הטיפול לקח כחמישה חודשים (לא תמיד הצלחנו כל שבוע כי נו, החיים וכאלה). סקס חזר לאיטו אחרי חודש או משהו של "דייטים".

Anigodin75

Member
התשובה בגוף השאלה שלך
אם את שואלת זה סימן שאת רוצה להתחיל מחדש.
מההתנהלות שלו גם הוא רוצה.
אז אם שניכם רוצים, תתחילו לאט כמו שהאנטיפרודקט כתב.
לא לכפות את זה, ולנסות לעשות את זה כמה שיותר טבעי ופחות מאולץ.
אם אין לך עדיין חשק לסקס זה סבבה. אם יש לך חשק אבל עדיין כועסת עליו - גם סבבה.
קחו את זה לאט.
ודברו.
תגידי לו איך את מרגישה. איך למה ואיפה הוא אכזב אותך.
תשמעי גם מה יש לו להגיד והכי חשוב - תחשבו איך אתם הולכים אחד לקראת השני ולא אחד נגד השני.

deddy78

New member
זה בגלל

שכנראה ואת צריכה רגשית (ושכלית) להפתח אליו שוב ולהרגיש את התשוקה (שלך כלפיו) מחלחלת אליך.
לא מתיימר לשחק פסיכולוג ולא ממש מכיר את הקשר הרגשי ביניכם <במיוחד שאמרת בעצמך שבקושי שכבתם, ישנתם יחד, אז סילחי לי על ההנחה שלי :) >
אבל מניח שכאשר תרגישי שאת שוב מסוגלת לאהוב אותו <וכאן כמובן דרושה הרבה עבודה על הקשר הזוגי, תקשורת, תקשורת, תקשורת> אני מניח ששוב תהני ממנו והוא ממך.
&nbsp
עד כאן הסיפא שלי.
&nbsp

למעלה