איך מתחילים אחרת?

איך מתחילים אחרת?

הי, הרבה זמן לא הייתי פה, ובינתיים אני מתקדמת עם האימון, לאט אבל מאד מעניין (-: רציתי לשאול אתכם לגבי הפגישה הראשונה ראשונה: אני למדתי לעשות היכרות עם מתאמנת חדשה דרך שאלון של מה יגרום לך לעבוד איתי המאמנת בשותפות? מה היית רוצה לקבל ממערכת היחסים באימון? למה חשוב שתמיד אומר את האמת? איך היית רוצה שאגיב כשאת נכשלת / מצליחה? מה החוזקות שיעזרו לך להצליח באימון.. וכן הלאה וכן הלאה אבל אני עומדת להתחיל אימון חדש ולאור השיחה המקדימה שהיתה לי עם המתאמנת אני מרגישה לא נוח עם השאלון הזה, הוא נראה לי לא מתאים כזה אולי יש לכם הצעות לדרכים אחרות להתחיל, ליצור הכרות ראשונית? (מעבר להסברים של איך ומה עומד להיות, עם אלה אני מרגישה נוח) תודה מראש על עזרתכם

T a l c y

New member
פגישה ראשונה

שלום מתאמנתמתלמדת. נראה שאת יודעת משהו- וזה שאת לא מרגישה נוח עם השאלון. זו נקודה להתחיל ממנה. הייתי שואלת אותך: אם היית רוצה להכיר מישהי, מה היית שואלת אותה? בעיני זה דומה פה. אם את מרגישה לא נוח אם השאלון אז עולים לי שני דברים שתוכלי לעשות: 1. לבנות שאלון חדש שאיתו תרגישי נוח ופשוט. 2. לכתוב לעצמך כמה שאלות חשובות על נייר קטן, או לזכור אותן בע"פ כמו: מה חשוב לה להשיג באימון וכו' (מה שנראה לך חשוב) - ולנהל איתה שיחת הכרות, סקרנית ומעמיקה. בעיקר הייתי סומכת על תחושות הבטן שלך, שאם אחרי שיחה מקדימה זה נראה לך לא מתאים, אז להקשיב לזה. אני באופן אישי, לא תמיד מתחילה משאלון. יש אנשים שזה מאד ממקד אותם, ועוזר להם להבין מה הם רוצים מתהליך האימון וממני, וחלק מהאנשים - זה לא מתחבר. ואז אני פשוט מתחילה אימון ואוספת את ה"חומר" ההיכרותי, בפגישה לפגישה. זה מאד תלוי במי שם מולי. אין נוסחה אחת שעובדת לכולם, לדעתי. מקווה שעזרתי, טל

פגישה ראשונה - תגובה

ראשית תודה לך על ההתייחסות. אני באמת חשבתי שהייתי רוצה להתחיל את האימון ישר וממש כמו שאמרת "לאסןף את החומר ההיכרותי מפגישה לפגישה" אבל זהו בדיוק שאז אני מרגישה קצת אבודה - מה זאת אומרת להתחיל את האימון ככה ישר? נראה לי שמתאמנת צריכה איזה שהוא "כניסה" לעולם של האימון ולשאול אותה משהו כמו מה חשוב לך בזוגיות? מה היית רוצה שיקרה? זה קצת מהשמים לא? אני אקבל תשובות סטנדרטיות כמו בשיחה של יום שישי בערב ולא כניסה להלך מחשבה אימוני

T a l c y

New member
פגישה ראשונה

השאלות שהצגת - שנראה לך שאלו שאלות "כניסה" - זה חלק מאימון. זה יכול לקרות בפגישה הראשונה או החמישית. את יודעת מה נכון, לכי על זה. אני הייתי נותנת לה לפתוח את השיחה, לספר למה היא בכלל הגיעה אליך. ואת בין לבין תשאלי את מה שמעניין אותך לדעת עליה. וכן, השאלות שהצגת הם מעולות - גם לפגישה ראשונה וגם לעשירית (כמו שכתבתי). נראה לי שאת בסך הכל צריכה לקפוץ למים, להאמין בעצמך ולדעת שלטעות זה חלק מהדרך... בהצלחה

תגובה

תודה על העידוד זה מאד עוזר אם לא אצליח לחשוב על משהו אחר בסוף זה מה שאעשה כי אני די יודעת למה היא הגיעה אלי (מהפגישה שהיא שאלה מה זה אימון וכאלה) אז זה נראה לי מיותר או שזה ייראה לה לא מקצועי לשאול שוב

Yin

New member
השגת מידע מול בניית מערכת יחסים

נראה לי שיש לך מלא שאלות של מה, למה, איך. לתחושתי אלו הן שאלות שנועדו להשגת מידע, דבר חיוני מאוד. אני חושב שלפני שיחה על מידע כדאי לבנות ולבסס מערכת יחסים, אני מניח שמילים כמו שקיפות, העצמה, אמפטיה, הקשבה, ללכת עם... ובטח יש עוד כמה. המידע יגיע, אפילו ללא שאלות, אחרי שתווצר מערכת היחסים והתמאמנת תיווכח בעוצמה של מה שהיא אומרת.

מידע מול מערכת יחסים - תגובה

תודה גם לך על ההתייחסות והעזרה. הדברים שאתה אומר נשמעים לי יותר בכיוון של מה שהייתי רוצה אבל לא לגמרי ברור לי למה אתה מתכוון כי אני רוצה להמנע מ"נאום" שאני מספרת על שקיפות והעצמה... האם אפשר לשאול יותר מדויק למה התכוונת? כאילו מה שני השאלות הראשונות שאני שואלת אותה שמכוונות לכיוון שאמרת כי נראה לי שמשם כבר אדע איכשהו לזרום בערך

Yin

New member
לא דיברתי על נאום

אלא על דיאלוג, על העצמה של המתאמנת דרך הסיפור שלה, על שקיפות במובן של מה מחכה לה בתהליך, ומה היא יכולה לתרום, על שאילת שאלות מתוך מה שהיא מדברת ולא מתוך מה שהמאמן רוצה לדעת. זה בערך הכיוון. למשל, במקום לתת טופס של גלגל החיים, לתת לה לכתוב מהם הפלחים השונים של חייה ואח"כ לצייר גרף עוגה בו כל חלק מיוצג באופן יחסי לחשיבות/זמן/מאמץ. בעיקר להגיע פחות מוכנים לאימון.

תגובה

תודה בהחלט נתת לי כיוון וגם הרגעה (יחד עם העונים האחרים) מצא חן בעיני המשפט להגיע פחות מוכנים לאימון הזכרת לי

tlingit

New member
הי ../images/Emo13.gif

מה לגבי שאלות על תוצאות האימון הרצויות לה? להתחיל להתחבר למצב העתידי הרצוי? (ומה דעתכם, שאר הכותבים, על האפשרות הזו להתחלה?)

יש לי כמה שאלות מערכת יחסים בשבלך

מה יגרום לך לעבוד איתי המאמנת בשותפות? מה היית רוצה לקבל ממערכת היחסים באימון? למה חשוב שתמיד אומר את האמת? איך היית רוצה שאגיב כשאת נכשלת / מצליחה? מוכר לך?
ראשית אני מצטרף בחום לדביו של Yin לגבי החשיבות של בניית מערכת יחסים בתחילת האימון. מערכת יחסים באימון כמו כל מערכת יחסים נבנת לא על סמך מה ששואלים כי אם על מי את כשאת שואלת האם את שואלת "למה חשוב שתמיד אומר את האמת?" כי את רוצה לקבל תשובה, מידע, דעה ומיד לעבור הלאה? או את שואלת כי המתאמנת חשובה לך ואת רוצה להכיר את עולמה הפנימי, איך היא רואה את העולם מה חשוב לה ולמה היא מצפה? לא היה ברור לי האם את נותנת את השאלון בכתב ומקבלת תשובות בכתב או שואלת את השאלות בשיחה, בכל מקרה אני מציע לך לעשות שיחה שהגדרתה הכרות ובה את שואלת את השאלות ולא רק באופן אינפורמטיבי כי אם להתעניין בה ובעולם שלה, להוקיר אותה על מי שהיא וכמו שהיא.

מוכר ../images/Emo13.gif

להכיר את עולמה הפנימי איך היא רואה את העולם גם זה נותן לי כיוון טוב תודה

roniagmon

New member
התחלת אימון

לדעתי הדבר החשוב ביותר באימון בכלל ובפגישה הראשונה בפרט הוא שתהיי את עצמך. פחות משנה מה תשאלי מאשר איך תשאלי. אם המתאמן ירגיש שאת "מדקלמת" שאלות הביטחון שלו בך יעלם. כל שאלה "שתשכחי" לשאול בפגישה הראשונה תוכלי לשאול בפגישות הבאות. את הרושם שיהיה למתאמן מהמקצועיות שלך בפגישה הראשונה יהיה לך הרבה יותר קשה לשנות. בהצלחה רוני אגמון - מאמן עסקי [email protected]

למעלה