איך מתגרשים?

איך מתגרשים?

הרבה נאמר על כך שאם לא הולך צריך להיפרד. ואף פעם לא מאוחר מידי. אבל תכלס, איך עושים זאת? קודם שוכרים חדר/דירה? פוגשים עורך-דין? מתישבים ביחד עם חוזה פירוד? אין הרבה משותף וכבר ישנים בחדרים נפרדים. נפגשים מפעם לפעם בסלון והבית מתנהל כסדרו. הילדים כבר בחוץ, אבל ההרגשה היא על זמן שאול. מחכה שיקרה משהו. כאילו אנו בהילוך ניוטרל. אמנם לא מתקדמים אבל לפחות לא מדרדרים.

לפני שאת עושה צעד

כדאי שתקבלי ייעוץ על התהליך עצמו ואיך לגשת אליו. פני לעו"ד שיסביר לך ולאחר מכן קבלי החלטות.

../images/Emo208.gif ../images/Emo207.gif באמת איך../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

איך מוצאים עורך דין להתיעץ איתו? לאן פונים? לרבות או שיש עוד אופציות? מה עושים עם הרכוש? איך סוגרים על הסדר ראיה עם ילדים?

Gירוסקופ

New member
התשובות לפי עניות דעתי

עו"ד מוצאים בדר"כ לפי קשרים אישיים, המלצות, לא תמיד פותחים דפי זהב או אינטרנט ומחפשים, אלא רוצים לשמוע "עדות" ממשהו על המועמד. עו"ד זה, יתחיל לתחקר אותך ולייעץ בהתאם. אולי גם ייעץ לא להתגרש, אולי ימליץ על גישור, אולי כן ימליץ על גירושין, אין לדעת. פונים לעו"ד, זאת ההתמחות שלהם, הם מתעסקים בזה יום יום, שעה שעה, הרבה מהם ראו המון מצבים. העו"ד ימליץ על פניה לרבנות, אם בכלל ומתי. רכוש, שוב, עו"ד יטפל בזה מול העו"ד של הצד השני. אלא אם יש גישור, אזי העו"ד הבודד יטפל בזה. הסדרי ראיה, כנ"ל. למעשה זה משחק פשוט, לכל צד יש עו"ד, כאשר הם מדברים בינהם לפי ההנחיות שלכם ומנסים להגיע לעמק השווה. הכל עניין של מו"מ ורצון טוב שלכם. כמה שיותר קשיים תעמיסו, ככה זה יהיה יותר מכוער. שורה תחתונה: כסף זה הכוח המניע. יש כסף, יש עו"ד טוב שייצג טוב. אין כסף, אין כמעט דבר.

גאידמק אומר במאמר ב7 ימים בידיעות

אחרונות: רוב הזוגות נשארים ביחד מפחד של הלבד. מי שאין לו כסף נשאר צמוד לזוגו למרות שאינו מעוניין בכלל. הכסף מאפשר לחיות איך שמעוניינים. אני (גאידמק) למשל, חי בזוגיות מופלאה - אשתי בפריז ואני בארץ. גם היחדים גדולים כבר ואינם גרים בבית. וזוהי לדעתי זוגיות מופלאה... (סוף ציטוט). דעתכם?

ניצנית42

New member
לאט לאט ובזהירות

שחלילה אף אחד לא יצא שרוט לחלוטין... פגיעות קלות פה ושם זה בסדר... בהצלחה

SIRI41

New member
לי יש את הדוגמא שלי להבדיל אלפי הבד

הבדלות - כשמישהו לא טוב לא בעבודה למשל בגלל שכר נמוך אבל העבודה מעולה, הוא בדילמה לעזוב או לא לעזוב, אם יעזוב את העבודה ויקבל שכר גבוהה במקום אחר והיחס יהיה מגעיל? או שאולי ימצא גם יחס מעולה וגם שכר גבוהה [לא בטוח ויהיה קשה למצוא ] - הכל קשה להלחלטה, אבל בשורה תחתונה, אם דיי הרבה זמן הדילמה הזו עומדת אל מול העיניים צריך להפרד. מה לעשות קודם? לשכור דירה לבד - לגמור את הסכם הגירושין כמה שיותר מהר ובלי עורכי דין, לנסות אפילו להתפשר, לוותר - אין מה לעשות. אני עברתי לגור לבד, זה היה קשה וכרוך בהוצאות אבל עבדתי בשביל זה ועוד הייתי עם שני ילדים, לאחר מכן ויתרתי על זכויות די להתגרש מהר - היום אני כמה שנים אחרי - לא מתחרטת לרגע. שוב, כי לא הייתי במקום שטוב לי בו, לכן רק אם לא טוב לך, העצה שלי מתקבלת. אגב, לחדול ממריבות, מחיכוכים - זה לא תורם כלום רק עושה אתכם מבוגרים בעוד כמה שנים שלא נדבר על מחלות שזה מביא - בבהצלחה

למעלה