איך מתגברים על זה..

barbar87

New member
איך מתגברים על זה..

אני כבר מיואשת!
יש לי חבר 3 שנים, אני באמת אוהבת אותו והוא אותי, אנחנו גרים במרחק נסיעה של חצי שעה אחד מהשני, ולא גרים ביחד.
שנינו בני 26 , אני הגעתי לשלב בחיים שאני רוצה להתמסד ולהקים משפחה, הוא לטענתו מפחד מזה, לא מרגיש מוכן עכשיו,
דיברנו על זה כבר כמה פעמים בהתחלה כל פעם שהעלתי את זה הוא היה אומר שלא עכשיו ועוד שנה, וככה חלפו להם 3 שנים, הוא באמת אוהב אותי מכבד דואג מפנק אבל ברגע שזה מגיע לחתונה הוא נרתע.
אנחנו לא גרים ביחד כי גם זה בעייתי, הוא בא ממושב ולא רוצה לעזוב אותו, אז הוא בונה בית והיינו אמורים להיכנס לגור בו בעוד כחצי שנה, הבעיה שאני יודעת שברגע שנגור יחד זה יתן לו עוד הזדמנות למשוך את הזמן, ואני כבר באמת מוכנה לשלב הבא.
פעם אחת לפני חצי שנה הבהרתי לו שאו שאנחנו חושבים על הצעד של חתונה לפחות עוד שנה או שנחתוך כי חבל על הזמן של שנינו בעיקר שלי והוא לא היה מוכן לוותר וביקש כמה זמן לחשוב על זה ואמר שהוא גם מאוד רוצה והוא אוהב אותי ורוצה שאני אהיה אמא של הילדים שלו והוא לא רואה מישהי אחרת לצדו אבל הוא מפחד, ממה נובע הפחד? אני חושבת שמהעבר של ההורים שלו, הם גרושים אבל גרים יחד וזה סיפור מאוד מורכב.
הגענו למצב שכל פעם שאנחנו מדברים על חתונה הוא מבקש עוד זמן ועוברים כמה ימים אני שוכחת מהכל ואנחנו ממשיכים יחד כרגיל.
עד שדי אני באמת מרגישה עם כל האהבה שלי שאני תקועה באותו מקום, אבל אני ממש מפחדת לעשות את הצעד ולגמור את הקשר הזה.
אני כל כך אוהבת אותו ואת המשפחה שלו וזה הדדי, אנחנו נפגשים קבוע כל סופש ופעמיים נוספות באמצע השבוע אנחנו כל כך שונים אבל התגברנו על הרבה מכשולים להיות יחד, אני מרגישה שאני לא אחזיק מעמד בלעדיו ואני לא יודעת מה לעשות?
האם לחתוך ולהמשיך הלאה? או לנסות לחכות ולגור יחד?
בבקשה אני זקוקה לעזרה

The Heretic

New member
זה שתלחיצי רק יגרום לו לדחות עוד

ולפחד. אם הייתי במקומך הייתי מנתקת בגלל שגם הוא מבזבז לך את הזמן וגם יש יותר סיכוי שהוא יקח את החתונה יותר בקלות אחרי שהוא מאבד אותך ותהיי חסרה לו. ואם לא, אז טוב שנפרדתם...

sani48

New member
אם את באמת אוהבת אותו

ומאמינה בו ,אז על תוותרי עליו,את רק בת 26 כך שאין לך מה להיות לחוצה כל כך,ובעיני על כל מיקרה זה טעות להתחתן לפני שמנסים לגור ביחד תקופה מסוימת,זה צעד הכרחי,וזה יהיה באמת המבחן האמיתי לזוגיות שלכם לפני החתונה,אז תני לו עוד קצת זמן מבלי להלחיץ אותו,שהוא ירגיש שהוא באמת בשל לזה,אני מאמין שאם הוא יראה שבאמת אתם מאושרים ביחד בבית החדש,לא יהיה לו סיבה לחשוש מהחתונה,ואם הוא באמת אוהב אותך אז זה יקרה בסופו של דבר,דרך אגב בן כמה הוא?

barbar, אני מרגישה שאת קצת מפספסת את נקודת הראיה שלו על הנושא של חתונה. אצלך זה מאוד אמוציולי וזה בסדר. אצלו, זה כנראה מעורב גם בשיקולים כלכליים וריאליים יותר. ההחלטה לבנות בית ולעבור לגור בו היא החלטה כלכלית מאוד נכונה, בהתחשב במצב היום. וכמו שסאני אמר, קשר ארוך באמת גורם לנו לרצות לעבור אחרי כמה זמן לשלב הבא, אבל אין כמו המבחן של מגורים משותפים. כמה שאת חושבת שאת מכירה אותו, עוד לא באמת חיית איתו. את באמת רוצה להתחתן עם מישהו שאת לא יודעת מה הרגלי השינה / היגינה / סדר שלו? איך ההתנהלות הכלכלית שלו בזוג? כמה הוא מתחשב בך (נניח שאת צריכה לקום מוקדם והוא לא, כשאת חוזרת מאוחר מהעבודה ואין לך זמן לבשל)? אלו דברים שאת בחיים לא תדעי אם לא תגורי איתו. ותתפלאי, אבל זה יכול לשנות את התמונה מאוד. ועדיף להיות מודעים להכל, להכיר את האדם שאיתו את רוצה לחיות חיים שלמים, ושזה יהיה מבוסס גם על הדדיות, שותפות וחלוקת תפקידים נכונה, ולא רק על רגשות אהבה.

טיפול?

שלום,
נשמע שמאוד קשה לחבר שלך. יש אנשים רבים שפוחדים לעשות צעד גדול ומחייב כמו חתונה מסיבות רבות. טיפול יכול לסייע בהתמודדות עם הפחדים שלו ולאפשר לו להצליח לעשות את הצעד שנשמע שהוא כן רוצה, אבל לא מצליח להתמודד איתו לבד. מציעה שתדברי איתו ותעלי את האפשרות. אם יש לך שאלות או חששות לגבי טיפול מוזמנת לפרט אותן ואשתדל לעזור.

נסיה 5

New member
קשה....

אני חושבת שמה שמפחיד כאן זה הקשר של הוריו, הוא מפחד פחד מוות בגלל הוריו שלא תחזרו על הטעות הזאת וכאן תוכלי לחזק יותר ולומר לו שאתם לא תהיו כאלה כי עובדה הצלחתם להחזיק מעמד 3 שנים והצלחתם להתגבר על הקשיים שהיו לכם וזה רק מוכיח לו כמה שאתם מתאימים ויכולים להגיע לשלב הבא
אבל בלי לחץ... ברגע שמלחיצים הם רוצים להתרחק ממך יותר ויותר....
הם מפחדים מנישואין בלי שום קשר אין מה לעשות רק להיות מי שאת ומי שירצה אותך באמת ילך אחריך לכל מקום.
תראי לו רק את הדברים הטובים ביותר בכל הקשר ותרמזי לו שאתם מתאימים לחיות ביחד, תזכירי לו את כל הרגעים החזקים והטובים שעברתם ביחד....
וכדאי לך ליישם את מה שכתבו הגולשים פה.
בהצלחה!!

מותר לי להתערב?

באתי מהראשי, מתנצלת שאני נדחפת ככה.

את היית יכולה להיות בתי מבחינת הגיל.

ומגילי הקשיש אני רוצה לאמר לך שנראה שזה בזבוז זמן.

אחרי שלוש שנים ואתם עדיין לא חיים יחד - זה לא מאד משכנע כמו קשר של מחוייבות אמיתית של בני 26.

למרות שברור לו שלך זה מאד חשוב - הוא דוחה וממסמס. ביקש פעם לחשוב, פעמיים, כמה אפשר?
אולי פעם הבאה שהוא יגיד שהוא רוצה לחשוב - תפתחי את הנושא. תשאלי אותו על מה בדיוק הוא רוצה לחשוב. מה הספקות שיש לו, ומה יכול להשפיע על דעתו (לכאן או לכאן).
לא כאמצעי לחץ, אלא כדי להבהיר האם הוא באמת רוצה לחשוב, או סתם רוצה לסגור את השיחה ולהימנע מלחשוב על הנושא הזה.

אם את חושבת שזה ריאלי שאכן תגורו יחד עוד חצי שנה - שווה לחכות. אבל תדברו על זה ברצינות (למשל - את מעורבת בתכנון הבית הנבנה? אתם בוחרים רהיטים ביחד?)

Megie

New member
ברוכה הבאה!

את מוזמנת אפילו להשאר!!!

מה פתאום נדחפת? ליהפך, כיף שבאת

ויקה1222

New member
החלטתי גם אני להתערב

בגלל שאני קרובה אליך בגיל ומסכימה עם כל מילה שכתבת, זה אכן נראה כמו בזבוז זמן. אני לא רואה שמכאן תצא חתונה, הבחור לא מעוניין.
אז למרות שאוהבים ונוח ונעים וכיף עם המשפחה, עדיף לחתוך עכשיו ולא לבזבז זמן.
היה לי נסיון דומה לפני יותר מעשרים שנה, הייתי עם חבר כחמש שנים, הכל היה מקסים, רק שהוא לא רצה להתחתן. אז הפרידה היתה לא קלה, מצד שני מזל שנפרדנו.

Megie

New member
היי ברברה

להתחתן.. כל ההכתבה החברתית הזאת לא שווה כלום מול שניים שרוצים לחיות יחד עד הסוף.

תגידי לי את- באמת היית רוצה להתחתן כשאת יודעת שזה נעשה כי ביקשת?
אדםשרוצה את זה באמת, ירגיש את זה בכל חלק בגופו וזה יצא ממנו מתוך תשוקה וכך גם זה יראה, אמיתי וכנה- מלא בהתלהבות.. חתונה זה לא יותר מטקס, וכשזה מגיע מהרצון המלא והשלמות- זה הופך להרבה יותר.. בעייני, כל עוד זה לא מגיע ממנו ברצון מלא- אל תעלי את זה בכלל.. ואם זה לא מגיע, ואת מרגישה שהוא לא ייקדם משהו כזה בשנים הקרובות (לגור יחד זה מאסט לדעתי)..אז פשוט תלכי, אל תבקשי שיבקש ממך להתחתן.. כי החיים יחד ירגישו כמו אילוץ.
אם את מרגישה שזה תוקע אותך, ומאמינה שלהתחיל משהו מחדש- יהיה מהיר יותר.. אל תסבלי, צאי לבדוק את זה...
לדעתי- התהייה והקושי יחד עם הפחד, נובעים מהנוחות.. כשאת שלו ושם, קל לברוח מדברים גדולים..אבל אולי המרחק ייגרום לו להבין, שחתונה יכולה רק לחבר..
בכל מקרה, אין לך לאן למהר.. זה חייב להגיע מחופש בחירה ולא מאילוץ.

בהצלחה יקירתי

Imsodamnsorry1

New member
יש לך אומץ לדבר איתו בכנות ולהבין אותו?

מבלי להחליץ אותו?

לנסות להבין את הפחדים שלו ולעזור לו להתמודד איתם כך ששניכם תרוויחו? אולי יש פתרון עבורו, אולי הוא כן רוצה להתחתן אבל בתנאים מסויימים? אולי משהו בחתונה מפריע לו?

ivgy1980

New member
התייחסות

בהתחלה חשבתי על כסף.
אך אמרת שההורים שלו גרושים וגרים יחד.
ובמצב כזה את באמת חשבת שתוכלי לדבר איתו על חתונה?

אם הוא

לא נראה מעוניין,תרדי מזה.כי אם תתחתנו מלחץ זה מתכון לכישלון שבו הסוף ידוע מראש.
תשקלי עם כל הקושי לסיים את הקשר.כי שניכם לא באותו בכוון.

נשמע שהחששות שלו באמת נובעים מההורים שלו, וכנראה מהנישואים הלא מתפקדים שלהם ,

יחד עם זאת, הוא יצטרך להתגבר על זה ולהתמסד.

אם הוא לא מוכן לעשות את הצעד הזה, הוא יצטרך להבין שאת כן, ושישחרר אותך הלאה.

אם הוא כן מוכן אבל לא יודע איך להתגבר - פה יש מקום להתייעץ עם איש מקצוע, כדי שהחיים שלו פשוט לא יתקעו לו אי שם בגלל טראומה מההורים.

זה שאתם אוהבים זה נהדר, ונראה שיש לכם קשר טוב, 3 שנים זה בהחלט זמן להתקדם הלאה, ועם כל ההבנה שלך למצב שלו, זה הזמן שלו להחליט מה הוא רוצה לעשות.

ניסית לדבר איתו על התייעצות עם איש מקצוע?

או שהוא פשוט מעדיף להשאר סתם בזוגיות ואפילו לא שוקל?

למעלה