איך מתבצעת גרידה?

איך מתבצעת גרידה?

אמנם לא בבעיית פוריות, אך הריון שלא מתפתח ומחכים שהגוף ידאג לעצמו. במידה ולא - כנראה גרידה. איך היא מתבצעת? הרדמה מקומית/מלאה? כמה זמן אשפוז (אם בכלל)? כמה צריך לנוח אחרי? המון שאלות, בעיקר מהבלבול... תודה ובהצלחה לכולכן

טלטל11

New member
שלום לך חוזרת יקרה

קודם כל מצטערת מאוד בשבילך
במידה ותיצטרכי לעשות גרדה התהליך הפיזי הוא פשוט מאוד, מהיר, ובאותו יום את כבר בחזרה בבית. את צריכה להיות בצום מלא (כולל שתייה) 6 שעות, כך שכדי לקצר את התהליך בבית החולים רצוי שכבר תגיעי בצום. בבית החולים יבצעו שוב בדיקת אולטרסאונד ע"מ לוודא שאכן יש צורך בגרידה, לאחר מכן, אם יש צורך (לא תמיד), יחדירו לצוואר הרחם מקלון דק שנקרא למינריה - הוא מתרחב בהדרגה וכך מאפשר פתיחה של צוואר הרחם ע"מ שייקל להוציא את תכולת הרחם. הגרדה מתבצעת בהרדמה מלאה קלה, והתהליך כולו לוקח בסביבות 10 דקות-רבע שעה- במסגרתו נשאבת תכולת הרחם, ואם יש צורך גם מגרדים בעדינות את הדפנות כדי לוודא שלא נשאר דבר. לאחר כשעתיים של התאוששות משחררים אותך הביתה. זה לא כואב, ולפעמים יש עוד קצת דימומים אח"כ. כדאי שתקחי את מספר ימי המנוחה שנותנים- בעיקר לצורך ההחלמה הנפשית- כי פיזית באמת שמתאוששים תוך יום-יומיים . שולחת לך חיבוק חזק לעידוד

יולי 154

New member
לצערי אני יכולה לפרט

כי עברתי את זה לפני 4 חודשים. עושים את זה בהרדמה מלאה, וקחי לך כמה ימים להתאושש אחר כך- משהו כמו יומיים שלושה, כי עוד מטושטשים מההרדמה. אני עשיתי ברמת מרפא, הם היו מקסימים! ההליך עצמו קל, רבע שעה. אני באתי לפני ושמו לי למינריה- זה מין מקלון שעשוי מאצות שמרחיב את צוואר הרחם. עושים את זה במידה ולא ילדת בעבר, או אם ילדת בניתוח קיסרי, בכל מצב שבו צוואר הרחם לא נפתח מעולם. אם את צריכה את זה אז ישימו לך את זה, ואז מחכים שעתיים עם זה ואז קוראים לך לניתוח. הניתוח עצמו מהיר, שמים הרדמה באינפוזיה, את לא מרגישה כלום, מתעוררת בהתאוששות, ואחר כך לוקחים אותך לחדר. את נשארת שעתיים בערך , נותנים לך לאכול ואז הולכים הביתה. לפני הגרידה חשוב מאוד: צום מוחלט של 6 שעות בלי מים, מסטיק, שום דבר אחרי הגרידה, יתנו לך אנטיביוטיקה למניעת זיהומים. אחרי זה מרגישים עייפים נורא ומטושטשים, גם בהמשך היום וגם למחרת. עוד דבר: לחלק מהבנות הלמינריה כואבת כשמכניסים אותה, אז מומלץ ואפשר לקחת כדור נגד כאבים לפני שבאים, אני לקחתי אדוויל (שאלתי את הרופא והוא אמר שמותר). בהצלחה!

תמרלה

New member
ממליצה על אדוויל לפני!

לצערי גם אני מאלו שעברו גרידה( פעמים !) וכבר נתנו לך הסברים מדויקים לגבי התהליך! כפי שיולי כתבה לך אז מומלץ לקחת כדור נגד כאבים -כי החלק שמכניסים את הלימנרות זה החלק היחידי שכואב! אז למה לסבול? וגם רסקיו יכול עזור כדי שהגוף יהייה רפוי ולא מקווץ! בפעם הראשונה הייתי צריכה לבוא ערב לפני להכניס את הלימנרות ולחזור 23:00 בלילה ואז הכניסו עוד אחת כי לא היה מספיק הרחבה ולמחרת בבוקר שוב- למזלי הוציעו אותם כשהייתי בהרדמה! אז תבררי מתי את צריכה לבוא ומאיזו שעה להיות בצום! אחרי שאת מתעוררת מההרדמה מחכים עד שתלכי לשירותים ואם את מרגישה בסדר, עושים גם בדיקת דם לבדוק אם הכל תקין, נדמה לי שגם לפני! אם יש לך טופס שמופיע סוג דם, כדאי להביא אתך. וכמובן אחרי זה לנוח כמה ימים ולבוא לביקורת אצל הרופא שלך אחרי שבועיים לאולטראסונד לראות שהכל תקין!

זקיקית

New member
זה ממש לא מסובך

עברתי את זה בפעם השנייה (לצערי) לפני כחודש וחצי. אין לי מה להוסיף על מה שתואר, ורק לאשר שאם מחדירים לך למינריה, תדאגי למשככי כאבים. לי החדירו למינריה בשעה 8 בערב, והגרידה נקבעה למחרת ב-11 בבוקר. הרופא אמר לי שאם כואב לי לפני תחילת הצום (ב-12 בלילה), לקחת כדור. אבל לא כאב ונרדמתי לשנת הלילה. ב-4 בבוקר התעוררתי אחוזת כאבים, ונסענו לבית החולים כי לא יכולתי לקחת כדור נגד כאבים (בגלל הצום), ולכן הקדימו לי את הגרידה ל-6 בבוקר, כי כבר ממילא הייתי שם והייתי בצום. ההתאוששות מהירה מאוד, ומקץ כמה שעות את כבר מתפנקת בבית במיטה. בהצלחה!

גוליגל

New member
אצלי זה היה אחרת

באתי (אחרי צום), בדקו שאכן נחוצה גרידה (האולטרסאונד האהוב), הרדימו אותי... ואחרי זה התעוררתי עם כאבים כמו של מחזור, רק יותר חזקים ממה שיש לי בדרך כלל. והיה לי קר. ואז משכך הכאבים נכנס לפעולה, וגם החימום, ושכחתי מזה. לא חזרתי לעבודה באותו היום, אבל כבר בערב הייתי כמו חדשה, ולמחרת כבר עבדתי. לא מכירה את הלמינריה - רק רציתי שתדעי שיש עוד צורות. את שלי עשו באסותא (והיו מקסימים). בהצלחה, תרגישי טוב, ושההריון הבא ייגמר בלידה!

yannir

New member
לצערי, נסיון דומה שנפל טבעי

מצטערת שאת צריכה לחוות זאת ואפילו מזדהה כיוון שחוויתי זאת ביולי האחרון. אצלי הרופא התעקש לעשות מעקב אחרי בטאות, וכשראינו כי יש שק הריון ברחם ונפסלה האפשרות של הריון חוץ רחמי, החליט הרופא להמשיך ולהמתין שהגוף יפלוט זאת. למעשה, בשבוע ה- 12 הגיע ההפלה הטבעית ונקתה את הרחם. מאחלת לך שבמקרה שלך תמנעי מגרידה. בהצלחה בכל אופן ותתעודדי לקראת הפעם הבאה שתהיה מוצלחת.

eve02

New member
לא תמיד בריא להמנע מגרידה..

הריון שהפסיק להתפתח יכול לגרום לזיהומים כתוצאה מהתפרקות החומר ברחם ולכן רופאים רבים ממליצים על גרידה במקום להמתין להפלה טבעית. וחוץ מזה, לטעמי האישי (אבל זה באמת עניין אישי) עדיף לסיים את הסיפור ולהפרד מההריון כמה שיותר מהר, כדי לזרז את ההחלמה הפיסית והנפשית. לשאת עובר מת ברחם זה מאד לא סימפטי (וזה יכול להמשך עד שבוע 14!)

eve02

New member
עברתי כבר 6....

התשובות שקיבלת די מכסות את העניין אז רק כמה הערות: 1. לא בכל בית חולים מכניסים למינריה, גם אם לא ילדת בעבר 2. ברוב המקרים השפעת ההרדמה עוברת תוך מספר שעות. בכל הגרידות שעברתי חזרתי לעבודה למחרת. אבל נותנים לך 2-3 ימי מחלה, אז אם את יכולה להרשות לעצמך להשאר בבית ולהתפנק - עשי זאת! 3. אחרי הגרידה נותנים לך באינפוזיה חומר שמכווץ את הרחם. החומר גורם להתכווצויות שנמשכות כשעה (אצלי) ואחרי זה אין כאבים. 4. בימים הבאים יכול להיות דימום קל או בינוני - זה משתנה מאשה לאשה. 5. אם יש לך בד"כ מחזור סדיר, הווסת הבאה תגיע כעבור 4-6 שבועות.
שיעבור בקלות (לפחות פיסית)

למעלה