איך משרישים זית?!

Rockamora

New member
איך משרישים זית?!

הסתכלתי ב"קבצים" על עצי זית וראיתי שהרבה אנשים לקחו ענף עבה של זית והשרישו אותו.. איך משרישים אותו? לוקחים ענף ושמים במים, הוא אמור להשריש ככה?!

Rockamora

New member
תודה רבה- מצאתי!

(המאמר שלך ושל סאן, אחלה!!) (עכשיו צריך למצוא רק הורמון
)

Rockamora

New member
בקשר לעיבוי הגזע-

לפי מאמר של סאן, אם אני אפגע בשכבות הרשונות של הגזע, הוא יתעבה בגלל שהוא "מרפא" את עצמו? אבל איך הוא יתן לו מראה עתק יותר? ועוד דבר שקשור לזה- סאן, אמרת גם שצריך להשאיר ענף אחד על הגזע, שהוא יחסית נמוך ולתת לו לצמוח בצורה לא מבוקרת- כלומר לתת לו להתפרע- הוא בעצם יחסום את רוב האנרגיה שמשקיע הצמח מלעלות למלה.. ואז כל החלק התחתון יתעבה.. השאלה שלי היא- אני צריך להוריד את כל הענפים, להשאיר רק את הבודד הזה ואז לתת לכולם לצמוח חזרה אחרי העיבוי הרצוי? או להשאיר את כולם ופשוט לגזום אותם חוץ מהענף הבודד ההוא? תודה רבה מראש- נבו-

kfirik

New member
לגבי הענף.

היי נבו,גם אני מתחיל בסך הכל שנה וכמה חודשים וכן גם אני מהצעירים (בן 23) לגבי הענף הנמוך בזית ישנם כמה דברים שכדאי שתדע אלה כמה עובדות שקראתי באינטרנט,אם מישהו חושב שאני טועה אני אשמח להתעדכן1)תפקיד הענף אינו לחסום את האנרגיה של העץ אלא תפקידו פשוט :העלים המייצרים חומרי הזנה באמצעות החשיפה לאור מעבירים אותו לאורך הענפים והגזע עד לשורשים,השורשים לעומת זאת מעבירים לעלים את המים,עכשיו כשלעץ יש ענף נמוך שמכיל עלווה מרובה הצינורות שמובילים את חומרי ההזנה מתרחבים וכך בעצם בסיס הגזע מתרחב היות והענף נמוך קצב ההובלה גדול וכך מהירות ההתרחבות גדולה יותר מאשר בשאר חלקי העץ העליונים,דבר שני שחשוב שתדע: לגזום את הענף הזה לפני שהוא נהייה עבה מידי כי אח"כ תישאר צלקת שתכער את העץ. בהצלחה.

למעלה