איך משלבים תחליף?

bigdd

New member
איך משלבים תחליף?

ביתי בת חצי שנה יונקת מלא ומשלימה מדי פעם (כשאני יוצאת להתאוורר) חלב שאוב בבקבוק (מיום היוולדה). אני מכניסה אותה למטפלת ביום שני, ולא מצליחחה לשאוב מנה שלמה אלא רק חצאי מנות. ניסינו לתת לה סימילאק היום והיא עשתה הכל כדי לא לאכול (כולל שיעול מציק ופרצופי "אני הולכת להקיא" - לא מאשימה אותה) ואחר כך גם סירבה לאכול חלב שלי בבקבוק. עשתה מעין שביתה. אני תקועה עכשיו ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד אין לי מספיק חלב שאוב ומצד שני היא מסרבת לבקבוק עזרה בבקשה!!!

אלונה ע

New member
היא פשוט ילדה חכמה

ולא מוכנה להכניס את הזבל הזה לגוף שלה. לגבי השאיבות, כמויות החלב כשרק מתחילים לשאוב הן קטנות אבל הולכות וגדלות עם הזמן, מה שאת צריכה לעשות על מנת להגדיל את הכמויות זה: 1. לשאוב בבוקר - אז יש הכי הרבה חלב 2. לשאוב בשעות קבועות של היום 3. להמשיך לשאוב "על ריק" גם כשמפסיק לצאת חלב, אז הגוף מקבל איתות לייצר עוד חלב. באיזה משאבה את משתמשת? את נמצאת כרגע בשלב שגופך התייעל ומייצר בדיוק את הכמות שהיא יונקת ולכן ה"אקסטרה" בשאיבות לא מתקבל בכמות גדולה, תמשיכי לשאוב כל יום בשעות קבועות ותראי בעצמך איך הכמויות הולכות וגדלות. לשלב תחליף בשלב כזה זה מסוכן (מעבר לזה שזה לא בריא ושהיא עדיין זקוקה לחלב שלך) משום שזה יכול "לגמור" את ההנקה. בהצלחה

bigdd

New member
זה יפה מאוד אבל...

אני בכל זאת בבעיה וזקוקה לעצה כיצד להכיר לה את עולם האכילה בבקבוק (כאמור, עכשיו היא עושה שביתה גם מחלב אם שאוב - לא רק מסימילאק) בנוסף, בעבר שאבתי (בספקטרה 2) כמות של 120 מ"ל משני הציצים. היום אני לא מצליחה יותר מ- 80 ב- 10-15 דקות (שואבת ברצף כבר שבועיים, כשעה וחצי אחרי הנקה שלה, ואחרי הפסקה של כחודש וחצי) וחוץ מזה, להגיד שזה זבל זה קצת קיצוני, בהתחשב בעובדה שלא מעט ילדים גדלים יפה מאוד רק על זה

mimor2

New member
טיפ לשאיבה

היי, קודם כל - אני מסכימה איתך שלהגיד "זבל" זה קיצוני, אבל אל תתפלאי - יש כאן הרבה קיצוניות... לגבי השאיבה - יכול להיות שריפלקס שיחרור החלב לא "עובד" אצלך עם המשאבה, כי הגוף התרגל ליניקה של הקטנה. תנסי לשאוב או תוך כדי שהיא יונקת מצד אחד ואת שואבת את השני (ואז את מנצלת את ריפלקס שיחרור החלב שהיא יוצרת, או אם זה מסורבל לך מידי, מה שאני עשיתי בזמנו זה לשאוב צד אחד ו"לינוק" מהצד השני (לא ממש לינוק, רק לגרום לגירוי של הפיטמה השנייה). תוך שניות זה גרם לריפלקס שיחרור החלב והצלחתי לשאוב כ-150CC בתוך כ-5 דקות. לגבי הבקבוק - אל תדאגי, בד"כ מטפלות מצליחות להאכיל את הקטנים האלו... אגב, את יכולה לערבב לה שאוב יחד עם סימילאק, כל פעם להעלות את כמות הסימילאק ולהקטין את כמות השאוב. כך היא תתרגל לאט לאט לטעם של הסימילאק. בהצלחה.

1טלטלים

New member
עוד טיפ לזרז

רפלקס שחרור החלב~לגלג קצה פטמה בין האצבעות,בכלל לעסות חזה לפני שאיבה ובמהלך שאיבה עצמה,אפשר להניח קומפרס חם או לעשות מקלחת חמה לפני שאיבה,לקחת קצת טיפות של רסקיו רמדי,אפשר גם עיסוי גב במיוחד באיזור השכמות. לא כל כך מסכימה עם ערבוב שאוב יחד עם סימילאק ,עדיף לא לעשות זאת מסיבה פשוטה : לשמור על ערכים חיוניים שיש בחלב אם!!!!!!

למעלה