איך משלבים חיפוש עבודה עם הריון ?

רנה10

New member
איך משלבים חיפוש עבודה עם הריון ?

אשמח לשמוע את דעתכן אני בת 34 נשואה פחות משנה ומובטלת (אנחנו בחו"ל) לפני חודש התחלנו לנסות (להכנס להריון כמובן) למרות שאני במקביל מחפשת עבודה , החלטנו לא לחכות גם בגלל שאנחנו כבר רוצים במבינו אבל בעיקר בגלל הגיל וריבוי הסיכונים אחרי גיל 35. היום הייתי בראיון עבודה למשרה שפשוט תפורה בשבילי , אין לי מושג כמובן אם התקבלתי אבל אני מבולבלת לגמרי. מצד אחד אני רוצה להכנס להריון אבל אני גם רוצה את המשרה , ומה יקרה אם אני אקבל את המשרה ואחרי שבוע יופיעו לי שני פסים בבדיקה ??? מה אני עושה במקרה כזה ? אומרת להם ישר ?
חלק ממני מעדיף לא לקבל את המשרה ולהיות בהריון וחלק אחר מעדיף לא להיות בהריון ולקבל את המשרה ??? (האופציה של לא לקבל אף אחד מהם מודחקת בשלב זה) מה דעתכן ??? רנה

אכן בעיה

לצערי, אין לי תשובה מעודדת. למיטב ידיעתי - החוק קובע שניתן לפטר עובדת בהריון, אם אין לה ותק של 6 חודשים במקום העבודה. וכבר ראיתי מעסיקים שעשו כך. מצד שני, אם תספרי שאת מנסה להכנס להריון, סיכוייך לקבל איזושהי משרה שואבים ל 0.

פּוֹנְג

New member
זה לא פשוט

אבל אני מציעה שתנסי למצוא עבודה כאילו את לא מנסה להכנס להריון ותנסי להכנס להריון כאילו את לא מחפשת עבודה. תעברי את הגשר כשתגיעי אליו. אני מאחלת לך שהבעייה שתצטרכי להתמודד איתה תהיה אחרי שבוע במקום העבודה החדש - אי הנעימות של לומר להם ת'שמעו - אני בהריון. מקסימום יפטרו אותך. אבל המציאות היא לפעמים שונה מהדימיון, יכול להיות מצב שלא תמצאי עבודה, אז מה? בגלל זה לא תכנסי להריון? ולעומת זאת יכול להיות מצב של לא כל כך מהר תכנסי להריון, אז מה? בגלל זה לא תחפשי עבודה? וכמו שאמרתי לך קודם, המציאות עולה כל כך דימיון אז מה שאני חושבת שיקרה זה שאת תקבלי את העבודה החדשה הזו, ועוד שבוע יהיו לך שני פסים כחולים וזוהרים ומהבוס שלך תקבלי נשיקת מזל טוב. גם זה יכול לקרות. בהצלחה.

יעלה לי

New member
אני מסכימה מאוד עם פונג

אני גם חושבת שהחיים, לפחות כאן בארץ, משתנים בקצב ממש ממש מטורף. ואת לא יודעת מה ילד יום. גם ככה הלידה תהיה רק בעוד 9 חודשים או יותר. את יודעת מה הולך לקרות עד אז?? יש מצבים שחברה יכולה להתפרק תוך 9 חודשים. או שדרך מקום העבודה הזה פתאום תגיעי למקום שתרצי לעבוד בו כעצמאית בכלל, וזה יכול לעזור בגמישות בשעות עבודה, כשיש תינוק. אני סתם משרטטת תסריטים דמיוניים, כדי לומר שמקום העבודה ידע מזה בבוא היום, מתוך הנחה שאת עובדת מסורה שעושה את העבודה על הצד הטוב ביותר, ואז ידעו לקבל גם את עצם עובדת היותך בהריון. גם לך מגיע חיים מקושטים בילדים..... חוץ מזה, מה שנשאר בחיים בסופו של דבר זה הילדים ושום עבודה לא יכולה לתפוס את מקומם, זו דעתי בכל אופן..כך שנראה לי פספוס גם לא לנסות להרות ללא כל קשר. אני הייתי במצב שלך כמעט לפני חודש בערך. ידעתי שאני כבר בהריון (שבוע 4 בערך),וקיבלתי הצעת עבודה (גם אני מובטלת) והייתי בפחד נוראי מה אני הולכת לעשות עכשיו. לצערי הייתי צריכה לעבור הפלה, ומי יודע מתי אכנס עכשיו להריון. ..חוץ מזה ההצעה נפלה וגם אין לי עבודה עכשיו... אז תראי שדברים לא תמיד מתפתחים כפי שאנחנו מצפים להם. עד כאן, ומאחלת לך להחליט עם הרבה שלמות עם מה שאת עושה...

רנה10

New member
תודה ../images/Emo51.gif

עד עכשיו באמת נהגתי כמו שפונג מציעה חיפשתי עבודה כאילו אני לא מנסה להכנס להריון וניסיתי להכנס להריון כאילו אני לא מחפשת עבודה. רק מלחיצה אותי הסיטואציה בה אחרי שבוע בעבודה אני מודיעה על הריון , אז בינתיים אני ממתינה ונעבור את הגשר כשנגיע אליו רנה

למעלה