איך משחקים "קדמון"?

דון גל

New member
איך משחקים "קדמון"?

שלום לכולם, כשהייתי ילד הייתי משחק "קדמון" עם אבא שלי הרבה. היום שאני רוצה ללמד את האחיינים לשחק, אני... לא זוכר איך! יש פה מישהו שיכול לפרסם את ההוראות או סתם הסבר קצר בשביל להזכיר לי? תודה, הדון.

ycyclop

New member
לא מכיר

אולי תספר מה בערך קורה ומשיהו מכיר את זה בשם אחר?

דון גל

New member
אני אנסה: הייתי בטוח שמשהו ישר ידע.

ככה: הלוח מורכב מגומות: שתי גומות גדולות בשני הצדדים, ושש או שבעה גומות קטנות יותר מול כל שחקן (שני שחקנים בלבד.) בכל גומה קטנה שמים כדורים. בראשונה כמות מסויימת, בשניה יותר, בשלישית יותר וכך הלאה. המטרה היא להעביר כמה שיותר כדורים לגומה הגדולה שלך. המשחק נקרא "קדמון" כי הוא היה משוחק עוד לפני 8000 שנה, ומצאו אותו חצוב בסלע בכמה מקומות, והיו משחקים בו עם גללים של גמלים במקום כדורים. מצלצל? תודה! הדון.

montgomery

New member
מנקלה!!!!!

טוב אז הנה החוקים. מניחים 8 ג'ולות בכל גומה. בכל תור מרימים ג'ולות מגומה לבחירתך(מהצד שלך) ומתחילים לזוז. איך זזים- מניחים ג'ולה אחת בכל גומה החל מהגומה לצד ימין שליד הגומה שבחרת עד לגומה שבה נגמרו לך הג'ולות להניח. דוגמה
בו נגיד והסמיילים זה לוח המשחק, ואתה בחרת להתחיל מה בנדנה. אתה לוקח את 5 הג'ולות ששם ומניח אחז בבוקד,בלונד,טמבל,(עכשיו אמור להיות הגומה הגדולה שלך שבה אתה גם מניח אחד) ואז חבול.(פה נגמר לך הג'ולות להניח(1 פר חור!) חוקים מיוחדים- אם הג'ולה האחרונה נוחתת בחור גדול שלך תורך שוב. אם הג'ולה האחרונה נוחתת בתא רק אתה לוקח את הג'ולות של היריב בתא ממול ומניחם בגומה הגדולה שלך

דון גל

New member
וואלה... תודה! ואם הג'ולה האחרונה

שלי בסיבוב נופלת בחור ריק של היריב, אני גם לוקח אותה ואת מה שיש בצד ממול? יש לי עוד תור במקרה שאני מסיים בגומה ריקה? הדון.

bendelac

New member
עד כמה שאני יודע, אם גומרים בתא/חור

ריק התור עובר.

דון גל

New member
מצאתי פה גרסה אינטראקטיבית, ואכן

התור עובר כשמגיעים לגומה ריקה. אבל שאלה: בהוראות בקישור הזה כתוב "המשחק נגמר כשלאחד השחקנים נגמרים הכדורים. במקרה זה כל הכדורים הנותרים עוברים לגומה הגדולה של היריב" אבל בפועל באתר, אם לי נגמרו כל הכדורים, אני מקבל את כל הכדורים על הלוח. איך באמת זה עובד? יכול להיות שאני זוכר שמשחקים עד שאין כדורים בכלל על הלוח, ולא רק כשלאחד אין? תודה על העזרה! הדון.

bendelac

New member
כדורים עוברים

הכדורים עוברים אל זה שהכדורים בשטח שלו.

למעלה