איך מרדדים מרציפן?

דבורה3

New member
איך מרדדים מרציפן?

אני צריכה לעטוף עוגת כיפה במרציפן. קניתי מרציפן טבעי (1 ק"ג) האם מרדדים אותו בדיוק כמו בצק סוכר? מוסיפים קורנפלור או משהו אחר? תודה

brownie65

New member
כן, כמו בצק סוכר

יכול להיות שהוא יהיה קשה יותר מבצק סוכר, אז לושי אותו מעט עד שיתרכך. אני מרדדת על מעט אבקת סוכר.

דבורה3

New member
ועוד שאלה...

קילו יספיק כדי לעטוף את העוגה? יובל שלי רוצה ליום ששי עוגת ירח.

brownie65

New member
אם תלושי את המרציפן היטב

לא יווצרו סדקים. אגב, אני משתמשת במרציפן שנקרא "מסה לקונדיטור" (איזה שם
) - הוא מעט פחות "טהור" ממרציפן רגיל, וגם יותר זול, אבל הוא מאוד נוח לעבודה, וטעים לא פחות. קילו אמור להספיק לך, לדעתי. עוגת ירח - איזה רעיון מקורי יש לבן שלך!

yeya

New member
עוד שאלות

הצביעה של המרציפן והפיסול הם אותו הדבר כמו בבצק סוכר או שזה קשה יותר לעבודה? אני רוצה להכין לאחותי עוגה ליומולדת אבל היא לא כל כך אוהבת בצק סוכר ולעומת זאת מטורפת על מרציפן אז חשבתי לנסות להכין עוגה מצופה במרציפן.. עוד שאלה מבחינת האחסון של העוגה - צריך לשמור במקרר או במקום סגור או באויר הפתוח כמו RFM?

מרציפן מעבדים עם אבקת סוכר ולא

עם קורנפלור כמו בצק סוכר. כדי שיהיה לך קל (זאת כמות גדולה לעבודה), תכניסי אותו למס' שניות למיקרוגל (בזהירות לא לשרוף אותו)והוא יתרכך. הפיסול במרציפן והצביעה הם כמו בבצק סוכר אך לטעמי (אני מפסלת הרבה במרציפן) התוצאות של הצביעה הרבה יותר יפות... בצבעים הרבה יותר בולטים ו"אמיתיים".(ראי בתמונה כמה הוא מבריק והצבעים חדים) גם מרציפן רצוי לא להכניס למקרר הוא פשוט נמס שם. בהצלחה!

tsoff

New member
ואיך המחירים של המרציפן?

סליחה שאני נדחפת.

למעלה