האם יש למישהי מושג/נייון איך לעזור לילד בגיל 5-6 לקנח את האף - כלומר, איך ללמד/לאפשר לו להוציא את הנזלת החוצה? אני נתקלת בבעיה גם בהתפתחות הילד וגם בגנים הטיפוליים. האם זה קשור לתפקודי פה?
אני לא חושבת שזה קשור לתפקודי פה אלא ללמידה כיצד לשלוט ובאופן רצוני להוציא את הנזלת מהאף. שימי לב- כשאנחנו מקנחים אף אנחנו בעצם עושים פעולה של הוצאת אויר (ונזלת) תוך כדי לחץ. יצא לי ללמד ילד לקנח אף דרך משחק של שליטה על הוצאת האויר- עשינו את זה ב-2 צורות, עם צמר גפן ועם נר. צמר גפן- צריך להזיז את הצמר גפן עד לנקודה מסוימת ע"י הוצאת אויר מהאף. נר- צריך לכבות את הנר בעזרת האויר שמוציאים מהאף. שיהיה בהצלחה, אושרית.
וברצינות: יש כאן שילוב של סכמת גוף ומודעות גוף לא מלאים. בגלל מודעות גוף נמוכה הילד לא מודע למראהו מבלי שהוא רואה את פניו, הדימוי החברתי בגיל זה לא מספיק חזק כדי שיקפיד על מראהו ומאידך חבריו לא יעירו לו על כך. אשר לסכמת הגוף יש להתחיל בללמד אותו לנפח את לחייו , ללמד אותו את ההבדל בין להוציא אויר מהפה ומהאף- ניתן לסתום אחד מהם לסרוגין ( תשגיחי לא לחנוק אותו אם הוא מנוזל
) ולאחר מכן לנפח את הלחיים תוך דחיפת אויר מהאף. ממליץ לך לקחת חיסון נגד שפעת לפני התרגול
לחקות קולות של ארנב (שעושה תנועות עם האף - מכניס ומוציא אוויר כדי לעשות רעש מתאים....) זו ההתחלה, למרות שגם מוציאים וגם מכניסים, אבל אז רואים שהיכולת קיימת, ומלמדים לנטרל את הלהכניס, ורק להוציא.... בהצלחה