איך מקלפים סברס?

איך מקלפים סברס?

כבר שנים אני מנסה, ועדיין לא מצאתי את השיטה שבה לא נדקרים בכלל. אמנם אומרים שלאכול סברס בלי להדקר זה פחות טעים... אבל אני עדיין מעדיף לוותר על התענוג המפוקפק.

שירי ל

New member
אני מקלפת כך (אנסה להסביר מילולית)

צריך - מלקחיים וסכין ביד אחת אני תופסת את הסברס עם המלקחיים ואז מורידה לו את שני הקצוות. אח"כ עם הסכין עושה פס באמצע (זהירות לא לפצוע את הפרי רק הקליפה) ומרימה אותו קצת עם הסכין. עם שתי אצבעות תופסת בקצוות (שכבר מקולפים) ושולפת את הפרי מהקליפה.

../images/Emo97.gif ערב טוב.נו באמת.

ערב טוב חג שמח. יש כמה שיטות. א. את הסברס להניח בדלי ,עם טוש חזק יוריד כל קוץ. 2. מזלג פשוט לדקור את הסברס ולקלף. 3. לנקות את הקוצים עם ענף של עץ רצוי אורן. והנה השיטה לדקור עם מזלג ולחתוך את שני החלקים (זה שמתחבר לעלה)(זה שממנו פרח הפרח) הבנתה? לאחר זה לחתוך עם סכין חדה לאורך ולהוציא את את הפרי גן עדן. 4. פשוט לשים שני זוגות כפפות כזה שרופאים משתמשים. אגב אתה קונה בחנות או קוטף אותם ,עם אתה קוטף נראה שהסברס לא טעים. לבריאות מאיר כרמיאל.

../images/Emo97.gifבבקשה עבורך פוקסי.

בוקר טוב. נולדתי בהודו. הורי הביאו אותי לארץ אחרי שנתים. ילדותי הנפלא עברתי תחילה במחנה עולים בפרדס חנה,אחר כך במאהל עין ראזל לימים מושב עופר שבחוף הכרמל. עם גיוסי לצהל הורי עברו לכרמיאל מאז ועד היום אני בכרמיאל,רק בניהם הייתי 3 שנים בבית הספר החקלאי "חוות לימוד" והיום ניר העמק,שלוש שנים עברו עלי בשארם א שיח. בשביל הסקרנות שלך לגבי יש לי אחין שגר בכפר יונה ואשתו מנהלת גנון. את סודות הסברס ינקתי בילדותי כאשר היתה מתחילה העונה הינו קוטפים וחופרים בור באדמה ומכנסים דלי מתכת ממלאים בסברס וככה למחורת היו לנו סברסים קרים עד הקטיף הבא שהיה כמובן באותו הערב שנגמר הסברס.. דבר נוסף אהבתי בכל הזדמנות שהיתה לי להיות צמוד לאמי ז"ל במטבח ולילמוד את הסודות,אני לרגע לא מצטער על כך. מאיר

../images/Emo97.gifבוקר טוב פוקסי ויוסי שטרן

בוקר טוב לכם. אני השנה הצלחתי בין קטיושה לקטיושה לנסוע כשני ק"מ בתוך העיר כרמיאל ולקטוף כמויות של סברס. מחלקים האדומים עשיתי ליקר סברס וזה יצא אגדי,ממש נהדר. מאיר כרמיאל

פוקסי99

New member
ולמה שאלתי???

מכוון שהרחובותיים הותיקים קוראים לזרם חזק של מיים טוש או גם למקלחת. אני זוכר שכאשר הלכו למקלחת אמרו "אני הולך לעשות טוש"

פוקסי99

New member
ואני קטפתי כך

הייתי לוקח ענפים של אקליפטוס עומד עם הגב לרוח מבריש הייטב את הסברס כדי שהקוצים יעופו עים הרוח. ולאחר מכן קוטף בעזרת פחית שימורים ריקה שם בדלי מתיז מים. לוקח את הסברס חתך מימין חתך משמאל חתך עד עומק הקליפה בין שני החתכים שמים אגודל ימין בצד ימין של החתך שמים אגודל שמאל בצד שמאל של החתך מרחיקים את האגודלים זה מזה תוך גריפת הקליפה והפרי בחוץ לתפארת ולא יעזור כלום תמיד קוץ אחד לפחות יתקע בפה כול טוב

ninga 3

New member
../images/Emo66.gifבוקר טוב לכם../images/Emo135.gif

אני מרחובות במקור, וזו לי הפעם הראשונה לשמוע ש"טוש" היא מילה שמשתמשים רק ברחובות, חושבת שיש כאן טעות, שמעתי מהרבה חברות המשתמשות במילה זו מידי פעם, והן מהמרכז. אנחנו היינו לוקחים קרש ארוך, ומחברים אליו בקצה קופסת שימורים, וכך היינו קוטפים את הפרי המופלא ה"סברס", אחר כך היינו משפשפים עם מברשות בחול להוצאת הקוצים ואחר כך שוטפים, וכמו שכבר נאמר תמיד היה לו קוץ מוצא לו דרך אל אחת האצבעות...בלתי נמנע.. היום אני מלבישה על יד שמאל שקית ניילון פשוטה שאיתה אני אוחזת את הפרי, חותכת הקצבות + הפתח וזהו...בעזרת הסכין מרימה את קצות הפתחים וביד הנקיה מוציאה את הפרי.. מאיר, שלום לך, האם ידוע לך מתכון טוב לבירייני, מאוד אוהבת את התבשיל, והבנתי שעושים אותו בכל מיני וורסיות,אכלתי אותו ב"טאג' מהל" ביפו לפני שנים, היה משגע, אני זוכרת אורז בשלושה צבעים [לבן, צהוב, אדום] פיסות קטנטנות בשר, אננס, שקדים...???? לא זוכרת יותר ואין לי מתכון, האמת שקיבלתי מתכון מחברה אך זה לא מה שאכלתי...תודה מראש על הכל.

טוש וביריינימה שמצאתי

היו אומרים בכל מיני מקומות בארץ והשם בירייני עורר את סקרונתי והנה מה שצאתי

למעלה