איך מקבלים כשרות?

lior02010201

New member
איך מקבלים כשרות?

אני עובד בבורגראנץ' בסניף כשר שלא עובד בשבת עם כשרות והכל... איך הסניף עובד בכל זאת בתשעה באב? מקבלים כשרות אך מותר להגיש ליהודים אוכל בזמן צום?

תשובה

ברור שזה אסור ואולי מה שמותר זה רק מכולות וכאלה שיודעים שקונים דברים סגורים ויש מצב שזה לאחרי הצום, אבל מסעדות דוגמת בורגר ראנץ' זה אסור אבל כתוב בהלכה שלא לוקחים להם את הכשרות כי אם כן רוב העם בכל זאת ימשיך לאכול שם ואז לא יהיה פיקוח, ועדיף לא לצום [לעבור על דיברי חכמים] מאשר לאכול טרפות שזה איסורי תורה רבים. לכן מגיעים למסקנה שעדיף לתת כשרות ובחשבון הכללי בעצם להציל יותר יהודים מיותר איסורים וחמורים.

אופירA

New member
מנהל
מעיקר הדין -

מותר למכור מצרכי מזון ומכולת וירקות ב-ט' באב, וכן מלאכת דבר האבד מותרת. אבל ירא שמים צריך להימנע מכך, כי מותר למכור מזון רק למי שפטור מהצום. בבורגראנץ' מסתמא שאינם יראי שמים שמחמירים ונזהרים, אבל אין למנוע מהם בגלל זה את הכשרות (ובפרט שמדובר בכשרות רבנות, שמטרתה העיקרית למנוע נבילות וטריפות מעם ישראל).

SAMO BITON

New member
מה הבעיה בדיוק?

אתה מדבר על תשעת הימים אם אני מבין נכון. השנה למשל, היה אסור לאכול בשר לספרדים רק יומיים. ותמנים נוהגים לאכול עוף בסעודה מפסקת של ט' באב. זה שעדות אשכנז מחמירים על עצמם - שיהיו בריאים:) אנחנו הולכים להגיד סליחות. ושוב, כמו שאמרו קודם, אתה לא יכול לצפות מכלל הציבור שרובו בכלל לא דתי, ורובו בקושי מבין מה זה ט' באב, להוריד בשר מהמדפים.

Blackpanter1י

New member
מאיפה הבאת את זה

"השנה למשל, היה אסור לאכול בשר לספרדים רק יומיים"? אבל אני יכול לצפות ממוכר בסניף שווארמה שהוא מחזיר מעצמו אדם דתי שיסגור אותו בט' באב... ולא יכשיל אחרים.

אופירA

New member
מנהל
הרב עובדיה יוסף כתב

שגם ספרדים נהגו להימנע מבשר ויין מא' עד י' באב. וכך למדנו גם לגבי פוסקים ספרדיים אחרים. תימנים אכן לא נהגו כלל להימנע מבשר בכל 9 הימים.

למעלה