איך מצליחים לשלב?

נאפנאף75

New member
איך מצליחים לשלב?

אני חדשה בפורום הזה ומעוניינת לקבל את דעתכם על מצבי. ההודעה הולכת להיות ארוכה ואני מקווה שתחזיקו מעמד עד הסוף.
אני גדלתי בבית דתי לאומי ומאז ומעולם הרגשתי שאני לא מאמינה בכלום. למדתי בבתי ספר ממ"ד ואח"כ המשכתי לשירות הלאומי. אף פעם לא הייתי ילדה מרדנית ועשיתי את כל מה שצריך כאשר בתוך תוכי אני לא מתחברת לכל מה מה שקורה סביבי. בגיל מסוים הוריי אפשרו לי לא ללכת איתם לבית הכנסת אך בבית תמיד שמרתי על שבת וכשרות. כשיצאתי מהבית עברתי לגור עם שותפות (הן תמיד היו דתיות) והקפתי את עצמי באנשים דתיים. כאשר הייתי בשבתות לבד בדירה שלי און שנסעתי לבקר חברה בת"א הייתי מחללת שבת ואף אוכלת לא כשר אך תמיד הרגשתי שאני ב"ארון" ולא מצליחה לצאת ממנו. בנוסף. אני תמיד מחפשת סביבי חברה דתית מתוך הבנה שזו חברה שמדברת את השפה שלי ויהיה לי קל יותר להסתדר אבל בתוך תוכי אני מאוד מתוסכלת. לא זו החברה שאני רוצה בה. החברה החילונית נראית לי קרירה ופחות מזמינה.

לפני מספר שנים התחתנתי עם גבר שבא ממשפחה מורכבת. ההורים חוזרים בתשובה. חלק מאחיו חרדים, חלק חילוניים ובעלי חובש כיפה סרוגה. אנחנו מתפללים בביכנ"ס שבו מתפללי חילוניים, דתיים, אורתודוכסים, קונסרבטיבים, אשכנזים וספרדים אך אני לא מצליחה למצוא את עצמי. אני מתוסכלת מהחיים הללו. כאדם פרטי אין לי אמונה כלשהי ואף פעם לא הייתה אך אני ממש להתחבר לחברה שאינני מכירה כ"כ טוב. לפני כשלוש שנים נולדו לנו ילדים ואנחנו מתחילים לדבר על החינוך שהם. כיום בשבתות, אם יש בעיה עם החשמל (שעון שבת שלא נדלק, צעצוע מצפצף שהילדים רוצים שאפעיל )אני עושה זאת ללא ידיעת בעלי.

הילדים אמורים ללכת בעוד שנה למסגרת עירונית ובעלי רוצה שהם ילכו למסגרת ממ"ד ואני רוצה שילכו למסגרת המשתפת דתיים וחילוניים יחד (יש לנו מסגרת כזו בעיר שאנו גרים בה). אני מרגישה מתוסכלת ולא מוצאת את עצמי. אין לי עם מי לדבר (האחיות שלי דוסיות) ואין לי חברות בעיר שאנו גרים בה (עברנו לעיר הזו אחרי החתונה שלנו ואני לא מצליחה למצוא לי חברה). הבעל שלי מתוק ומנסה לעזור לי בכל דרך א]שרית אבל הוא לא באמת מבין אותי. הוא חזר בתשובה עם הוריו כאשר היה בגיל בי"ס ויש לו אמונה אמיתית והדת חשובה לו (הוא ממש חמוד. אחרי החתונה שלנו ולידת הילדים הוא הסכים להתפלל בשבת מידי פעם בבית כדי לעזור לי עם הילדים אבל הוא לא מבין את התסכול שלי). אני מרגישה בודדה.

אני מודה לכל מי שהיה קשוב וקרא עד הסוף.

HH husa

New member
שאלת גם בפורום חרדים בעל כורחם ?

"החברה החילונית נראית לי קרירה ופחות מזמינה" אני לא מכיר את החברה הלא חילונית (רק כמה דתים חרדים וחוזרים בתשובה) , אבל חמימות והזמנה תלוים באדם והאנשים הקרובים אליו.

בכל חברה אדם מרגיש חמימות עם חבריו וקרירות עם זרים , אצל חרדים ודתים זה אחרת ?

Sonic hedgehog

New member
נשמע מורכב מאוד ואני לא באמת יכולה לייעץ

רק בנוגע לחינוך אני חושבת שהעובדה שקיימת מסגרת שמשלבת דתיים וחילוניים היא אופציה טובה מאוד ומשהו שיש סיכוי ששניכם תתחברו אליו, אולי כדאי להתעקש?

יתכן (ואני ממש לא בטוחה אבל את מכירה את בן הזוג שלך) שכנות דווקא תעזור לשניכם?אם תשתפי אותו ברגשות שלך לגבי הדת נראה לך שתוכלו להגיע לאיזשהו הסכמה? לדעתי זה לפחות יקל עלייך מהכיוון שאת לא מנסה להסתיר.

motii011

New member
לא הגדרת את עצמיך...

ויתכן שזה חלק מהבעיה...
זה נראה סוג של אניסות... את מחפשת חברה דתית ולא נוח לך בחברה שהיא דתית. זה פרדוקס
בנוסף זה נראה שגם בעליך לא יודע מה עובר עלייך. הצעד ראשון זה לשתף אותו. לפני שאת באה עם הרעיון של מערכת חינוך משותפת שהרבה יותר קשה לקבל את זה כשהוא לא יודע שאת כבר לא דתית...

נאפנאף75

New member
צודק

אני חושבת שאתה צודק מאוד בהבחנה שטרם הגדרתי את עצמי לעצמי. נראה לי שזה הקושי המרכזי אצלי. מי/ מה אני? אני מתחבטת בשאלה זו כבר כמה שנים טובות ועדיין לא הצלחתי להגיע לתשובה.

motii011

New member
זה דיי ברור..

רק צריך אומץ להודות בזה... זה הכל!
את אמרת בעצמיך ששבת את לא שומרת אמונה מגיל צעיר לא קיים אצליך, כשרות אין. אז מה את?
לאנשים מבחוץ מאוד קל להגיד מה את.... השאלה למה לך זה זה עדיין קשה???

Sonic hedgehog

New member
נראה לי אם כך להתחיל מהגדרה עצמית

תנסי גם להפטר מסטריוטיפים לגבי החברה החילונית ולהסתכל עליהם ועלייך כפי שהינכם באמת, אולי זה יעשה את זה יותר קל.

IshEchad

New member
אמונה

את כותבת "כאדם פרטי אין לי אמונה כלשהי"

זה משפט מאד חריף. אדם שלא מאמין ב"כלום" הוא נטול כל יכולת לחנך ילדים, להגשים יעדים וחלומות , ולממש את עצמו בכל דרך ערכית.

ללא אמונה - אין ערכים. וללא ערכים - אין לאדם שום פן ערכי.

אני חושב שבמקרה שלך - זה לא נכון שאת "לא מאמינה בכלום" - כי את נשמעת כבחורה נבונה, מאד ערכית, ואכפתית. יכול מאד להיות שאת לא מאמינה בדברים מסוימים - ואותם צריכים ללבן.

אני מקווה שמשפטים קצרים אלו פתחו לך חלון של כוון.

איש

הדתיים כדתיים

ואני כבר שומע את זה לא ממישו אחד או שתיים וגם אני הייתי כזה....שאומר "החברה החילונית נראית לי קרירה ופחות מזמינה" אבל האמת היא שבכל חברה יש את אלו ואלו השאלה עם מי התחברת מהחברה החילונית שאת כל כך יודעת שיש שם קרירות ?!
אולי זה משו שפשוט נכנס לך למוח מהדת...גם גויים יש שחמים פי אלף מיהודים דתיים מסוימים...
אני ידעתי הרבה רגעי חום מאז שאני הבנתי לאיזו חברה אני יותר שייך...
והייתי קשוב לכל מה שכתבת --אכן מורכב ....

למעלה