איך מפנים מקום בCOVENTIONAL

sidewalk

New member
איך מפנים מקום בCOVENTIONAL

שאלתי היא איך מפנים מקום בCONVENTIONAL MEMORY באופן שלא יפגע בתוכנות שחייבות להשתמש בו אני רוצה להריץ משחקים שפועלים תחת DOS ולא יכול להפעיל אותם מהWINDOWS בדקתי באמצעות הפקודה mem/p/c וגיליתי שיש לי 466KB פנויים. מישהו אמר לי שצריך מעל 600 בערך ואני רוצה לפנות מקום בשביל שהמשחקים יעבדו. איך לעשות את זה מבלי לפגוע בתוכניות שמשתמשות וצריכות את ה CONVENTINAL תודה מראש SIDEWALK

noam01234

New member
פינוי מקום

על רגל אחת... תצטרך לערוך 2 קבצים לשם כך: config.sys ו- autoexec.bat בתוך הקובץ config.sys תכתוב device=c:\windows\emm386.exe device=c:\windows\himem.sys dos=high,umb בתוך הקובץ autoexec.bat תכתוב בתחילת השורה לפני כל תוכנה שעולה LH כדי לעלות אותה לזכרון העליון דוגמא lh mouse אם תצרף את config.sys ואת autoexec.bat אוכל לעזור לך לערוך אותם

noam01234

New member
לא מצליח להוריד את הקבצים

שנה את הסיומת ל TXT ועוד משהו קטן, תקיש את הפקודה הבאה mem /c /p >mem.txt ותצרף את הקובץ mem.txt שנוצר

noam01234

New member
תוסיף...

תוסיף בקובץ config.sys את dos=high,umb, ותפעיל מחדש. תלחץ על מקש F8 בהתחלה ותבחר ב command prompt only תרשום שוב את הפקודה mem /c /p >mem.txt ותצרף את הקובץ כדי שנראה מה השתפר. דרך אגב, הפעלת את הפקודה mem תחת חלונות, זה תופס עוד 100k בזכרון...

sidewalk

New member
קבל עכשיו נראה לי שיש שיפור אבל...

תשמע ניסיתי להפעיל את אחד המשחקים מ הWINDOWS עדיין לא הלך

noam01234

New member
השיפור....

בעצם אין שיפור, הפעם הפעלת את הפקודה mem ללא חלונות אז אתה רואה 100k יותר. שכחתי להגיד לך שאת הפקודה dos=high,umb תשים ב config.sys בשורה השלישית אם לא תצליח להפעיל את המשחק בדוס תחת חלונות תצטרך להפעיל אותו במצב command prompt, תוכל גם ללחוץ לחצן ימני על הקובץ של ההפעלה של המשחק ולהכנס למאפיינים ולסמן שם מצב דוס ואז בכל פעם שתפעיל את המשחק המחשב יאתחל את עצמו למצב דוס וכשתצא ממנו הוא יחזור לחלונות.

למעלה