איך מפילים ממשלה?

youvall

New member
איך מפילים ממשלה?

ממשלת שרון לא מתפקדת ונכון להיום ישנם קולות רבים בקרב המפלגה המתנגדים לכניסה לממשלה אלא מסכימים לפרוש רשת ביטחון ביטחונית-מדינית בכנסת,כמו שעשינו כשבגין יצא מסיני...גם אז לא נכנסו לממשלה בגלל הכלכלה וגם הפעם!!! ויחד עם זאת,ע"מ לחזור מתישהו לשלטון על מפלגת העבודה לתקוף את הקואליציה באמצעות 4 ראשי חץ! 1)כלכלי-בראש ראש החץ הזה יעמוד אברהם בייגה שוחט שיציג לציבור את התוכנית הכלכלית של מפלגת העבודה ויבהיר לאזרחי המדינה את התוכנית הכלכלית שלנו! 2)חברתי-בראש ראש החץ תעמודנה יולי תמיר וקולט אביטל. ראש החץ הזה יתעסק בעיקר בחקיקה ובפעילות שטח,ביקורים בעריי פיתוח ועזרה לשכבות החלשות! יולי תמיר תוביל את הפרוייקט של "ארוחה חמה לכל ילד" בעוד שקולט אביטל תעבוד על החזרת קולות העולים למפלגה! 3)ביטחוני-בראש ראש החץ השלישי יעמדו דני יתום,מתן וילנאי ופואד בן אליעזר. ראש החץ הזה יתקוף את תוואי הגדר,יארגן סיורים לגדר ובאמצעות פעילות שטח מאומצת יביא לידיעת הציבור את עמדות מפלגות העבודה בנושא הביטחוני. 4)מדיני-בראש ראש החץ האחרון יעמדו פרס ומצנע שיציגו את התוכנית המדינית של המפלגה ויבהירו לציבור הרחב את עמדת המפלגה כלפי הבנות ז'נבה,המפקד הלאומי וכו'. בנוסף יוקם ראש חץ קטן בהרבה שיורכב מאיתן כבל,דליה איציק ואופיר פינס שיגייסו תרומות בחו"ל ובארץ על-מנת להוציא את המפלגה מהגירעון הענק שלה. רק ע"י אימוץ התוכנית הזה מפלגת העבודה תוכל לחזור לשלטון ב2007!

wendigo

New member
נחמד להציע רעיונות במילים

ולא לממש אותם במעשים. כל פרשן מדיני יכול להגיד מה שאתה אמרת, הבעיה שהיא שצריך להביא את זה לביצוע, ואת זה אני רואה רחוק מאוד.

youvall

New member
אז זהו..שזה לא רחוק!!!

אני אישית כבר התחלתי לדבר עם דני יתום ויולי תמיר על ראשי החץ שלהם והמטרה היא להביא את בייגה כמה שיותר מהר לכינוס מסיבת עיתונאים מפלגתית שבה יוצג התקציב ע"פ מפלגת העבודה.... וינדיגו,אולי עוד לא מאוחר מידי ובאמת יתגלו חיים במפלגת העבודה!

ש

שלמה איזקסון

Guest
יובל רעיונות יפים:)

אחי יש לך רעיונות טובים וחשוב שתלך עליהם אבל תדע לך שחברי הכנסת שלנו חייבים קודם כל להתחיל להיות פעילים יותר בשטח ומהר כי אנחנו נעלמנו מהמפה...כמוכ ן אנחנו חייבים להראות ולהוכיח כי ממשלת אחדות איננה עומדת על הפרק ולנמק זאת (בכוונה) בראש ובראשונה בנושאים חברתיים וכלכליים על רקע התוכנית הכלכלית הבאמת מזוויעה ל נתניהו והניתוק של הממשלה מהשכבות החלשות.אני אומר את זה גם כי זה טוב לנו פוליטית אבל גם ובעיקר כי אני מאמין בזה...אני מאמין במדינת רווחה ואנחנו צריכים להיות המשווקים הגדולים שלה.לא רק לפני בחירות...באשר לתוכנית הכלכלית החלופית שלנו אתה צודק במאה אחוז!אני אמרתי מזמן שאנחנו צריכים לקיים מסיבת עיתונאים ולנסח ולפרסם בה את המתווה הכלכלי החלופי שלנו שיכלול השעה מאיסיבת בחינוך ורווחה וקידום פרויקטים בפריפריה ובפיתוח הגליל והננגב לצד קיצוץ מאסיבי בתקציב ההתנחלויות ובמשכורות הבכירים במשק הציבורי.זה יראה שיש לנו חלופה רצינית ומנומקת ושאנחנו לא סתם תוקפים ושטחיים.כל הכבוד על היזומה בנושא וחשוב לשלב בין הכלכלי לחברתי ובין יולי תמיר עם הדעות ברווחה לבין בייגה שוחט המעשי...יישר כח

wendigo

New member
נחמד שיש לך חלומות לגבי

מסיבות עיתונאים והפלת הממשלה, אבל תבין משהו, כל עוד שחברי מפלגת העבודה יושבים שאננים אין סיכוי שכל מה שאמרת יקרה. אני לא רואה את שמעון פרס מציע תוכנית מדינית חלופית לתוכנית של אריק שרון, או את פואד בן אליעזר מציע תוכנית בטחונית חלופית לתוכנית של שאול מופז, או את בייגה שוחט מציע תוכנית כלכלית חלופית לתוכנית של בנימין נתניהו אשר תגרום ל-350,000 מובטלים לקום בידיעה שמחר יש להם מקום עבודה ללכת אליו כל בוקר ולביא כל סוף חודש פרנסה לילדיהם. זה נחמד מאוד שאתה מציע תוכניות חלופיות, אבל תבין שהסיכוי שהם יקרו הוא אפסי מאוד. אתה לא יכול לצפות שציבור שלהם אשר מרגיש נבגד ע"י הממשלה ייתן את האמון שלו בתוכניות חלופיות מהסוג שאתה הצגת. צריך הרבה יותר מכך.

מפלגת העבודה עוד לא הכריזה

על תוכנית מדינית שהיא מסכימה איתה. ז"א, הבנות ז'נווה או תוכנית משלה (לא דיברתי על המפקד הלאומי כי הוא זהה להבנות ז'נווה. ההבדל הוא הדרך בו הוא מועבר).

wendigo

New member
הבנות ז'נווה היו רעיון של

מפלגת העבודה, אבל לאחר שהם הבינו שזה לא רעיון טוב הם החליטו לא לממש אותן.

על מה אתה מדבר?

הבנות ז'נווה הן במקור של יוסי ביילין ויאסר עבד רבו. וההבנות לא מזוהות עם מפלגה כלשהי.

יוֹאב

New member
נו,בדיוק

יוסי ביילין היה במפלגת העבודה כאשר נהגתה תכנית ז'נבה

wendigo

New member
אני מדבר על כך

שהבנות ז'נווה היו רעיון ראשוני של מפלגת העבודה, ויוסי ביילין ייזם את הרעיון בעודו כחבר המפלגה, ולאחר מכן שהוא עזב את מפלגת העבודה, הוא הוציא את הרעיון לפועל.

EverMan

New member
בועידה האחרונה עברה

תוכנית מדינית שהיא מסכימה עליה. אז למה אתה מדבר באוויר ?

wendigo

New member
לא נראה לי שיש למפלגת העבודה

תוכנית מדינית אשר תגרום לנו להחזיק את הראש ולהגיד, "איך לא חשבנו עליה קודם"?, מפלגת העבודה נמצאת בתרדמת, והיא צריכה להתעורר מהתרדמת הזאת לפני שיהיה מאוחר מדי, ובמקום להגיד שיש לה תוכנית חילופית, היא צריכה לממש אותה, וכהתחלה היא צריכה לגרום לממשלה הנוכחית ליפול.

יופי של תוכנית

אבל אם אפשר להקשות הייתי רוצה לדעת מהן התוכניות הגאוניות של מפלגת העבודה לחילוצנו מהבוץ ועם איזה קואליציה היא יכולה לממש אותן? ודרך אגב יובל - קואליציה עם החרדים לא תהיה אופצייה טובה בכל מה שקשור לחתימה שלך....

youvall

New member
אתה רוצה קואליציה?

העבודה-40 מ' יח"ד-12 מ' שינוי-8 מ' הירוקים-3 מ' הנה קואליציה טובה!

yosi g

New member
תוכנית מצויינת רק תחליף את אזרחי המ

דינה, יובל אני רוצה לברך אותך, על החשיבה המיוחדת והאיכפתית, לדאוג לנו ולנסות להחליף את הממשלה, רק שכחת משהוא חשוב, שאתה צריך לדאוג שאותם אזרחים שהצביעו בפעם הקודמת לא יצביעו הפעם, מאחר והם דחו כבר בפעם הקודמת, את התפריט שאתה מציע להם, (והמבין יבין) כי אותה גנדרובה באותה גנדרובה, לטעמי, אם אי פעם, מפלגת העבודה מתכוונת לחזור לשלטון, עליה להמנע מהצגת עמדות שמאלניות מדי, גם אם היא מתכוונת לכך, ולא לתת לכל תרנגול להתראיין, ולהציג עמדות קיצניות מדי לצד השמאל, כך שתראה מפלגת שלטון ולא מפלגת שמאל קיצוני שמרבית האזרחים יוכלו לתמוך בה, ותוך כדי שלטון לקדם לאט מרעיונותיה, ראה את שרון, אמר מה שרצו לשמוע, וכשהוא בשלטון עושה את מה שהוא חושב טוב למדינה. חשבת פעם, למה המערך בתקופת רבין שלט, רק, ובגלל רבין ועמדותיו, ולא בגלל האישים, שאתה מתכונן להעמידם בראש החיצים שציינת,אתה יכול להמשיך ולדבר עם יולי תמיר ועוד אחרים עד מחר, להועיל זה לא יועיל. וכן, גם אני בעד החלפת השלטון במהרה , אבל עד שלא נדע מה התפריט שהעם אוהב ונגיש לו הוא לא יאכל ולא חשוב מי יהיה בראש החיצים - אלא אם אתה מתכוון לשים אותם בראש טיל החץ ולשגר אותם השמימה לנצח.

youvall

New member
יוסי,סתם שאלה...

אתה מאמין שהממשלה הנוכחית לא טובה? אתה מאמין שצריך לשנות? יש לך רעיון מי יכול להנהיג את האופוזיציה??? מי יכול להנהיג את מפלגת העבודה??? על רבין וברק אמרו שהם היו אגוצנטריים-לא שיתפו אף אחד... אני אישית חושב שאם המפלגה תתאחד מאחורי מנהיג(פרס ברק דני או פואד זה לא משנה) ויחד עם זאת תמשיך במערכת שבניתי תוך שהיו"ר(המנהיג) נכנס למובילי כל ראש חץ אבל לצידו עומדים הח"כים שהזכרתי-רק ככה נוכל באמת והיבנות ולחזור לשלטון ב2006(מה לעשות,טעיתי שאמרתי 2007)

yosi g

New member
זו לא סתם שאלה - זה החיים שלנו

וכן אני חושב ובטוח, שהממשלה הזו היא הגרועה ביותר שהיתה לנו, הססנית, בלתי ברורה, מושתלת מאיברים דחויים בינם לבין עצמם, נגועה במאבקים אישיים, והדבר האחרון שמעניין אותה הוא אזרחי המדינה הזאת - והדוגמאות האחרונות, שר החוץ, מגיע לישיבת הממשלה אמש, כשבאמתחתו סקר פרטי שאנשיו ניסחו את השאלות, כביכול נהנה מתמיכת של 71 אחוז, ומנגד השרה לימור לבנת מפרסמת נתונים מטעים על עלייה בשיעור הזכאים לבגרות ב-0.3 אחוז, רק שוכחים לדווח שהמערכת פשוט מורידה את אחוז הניגשים מ-5 יח' ל3 ו4 יח' וכך מקבלים אחוז גבוה של מצליחים וכולם מאושרים, רק שוכחים שלאחר מכן כל מי שרוצה ללמוד באונברסיטה חייב לשפר מכספי משרד הבטחון או מכספו הפרטי. עד כאן חלק קטן מפשעי הממשלה הזאת, אז יש לך ספק, לא לממשלה הזו אני מייחל - אני יכול לאחל רק קיצור ימיה בקרוב. א. כן אני מאמין שצריך לשנות, קודם כל את מפלגת העבודה, לעשות סדר בהתבטאיותיה, ולאלץ את כל חבריה להציג עמדה אחידה, ולא לאפשר לכל אחד להגיב על כל נושא כראות עיניו, אלא צוות חשיבה שבסופו של דבר יגבש את התגובות, כך שמצד אחד, ינעמו לאוזני רוב האזרחים, ולא יתנגשו עם מצע המפלגה, אבל בהחלט בכיוון של השמעה של מה רוצים לשמוע מרבית העם. ב. להתרחק מסממן שמאלי קיצוני ובמיוחד מאנשים כמו ביילין ודיין אשר גרמו נזק למפלגה בגרירתה אחר מרץ והשמאל הקיצוני - ובכך להחזיר את מפלגת העבודה למקומה הראוי כמפלגת מרכז עם נטייה (ואני מדגיש נטייה) קלה שמאלה תוך חתירה עילאית לשלום. ג. אם פחות או יותר זה יהיה הכוון של המפלגה אז בעצם לא יהיה משנה מי יעמוד בראשה והיא תוכל להוות אלטרנטיבה לשלטון הקיים, אולם עדיף להעמיד בראשה אדם עם נטיות חזקות למרכז כמו וילנאי או סנה או פואד ועוד.. אל לנו לשכוח שהאדם הממוצע רוצה שלום אולם לא מצדיק את הפלסטינאים ועל כן, תקיפה חזקה של פעולות הממשלה במאבקה (הכושל) נגד הפלסטינאים גם אם הוא צודק משיג תוצאה הפוכה ומרחיק את העבודה מחזרה לשלטון. עד שלא נבין כי רק אם נשמיע את מה שרוצים לשמוע, נחזור לשלטון ורק אז יהיה בכוחנו לחתור ולהגיע להסכמים בכיוון בו בחרנו. שאלת את עצמך מדוע אנו הולכים וקטנים האם רק העם טועה, או שגם המפלגה וקומץ קטן הגורר אותה מטה, אם רבין המנוח היה חי אז כל האפסים כמו ביילין ודיין היו עדיין מקשקשים בזנבם במסדרונות הכנסת כחברי כנסת, אבל בזכותו, ולא בזכותם וזו כבר הוכחה מדעית , כי אם לא איך לא הוסיפו אפילו לא קול אחד עם הצטרפותם למרץ ולא נבחרו לכנסת. אז אם תאבי שלטון והשפעה אנו, אז בו נדון על הדברים האלה כאן, כי כאן זה המקום, וטוב שעה אחת קודם. העם הזה הוא דור המדבר כאשר יכו אותו כן ירבה וכן יפרוץ, ואת זה יודע ביבי, והשאלה היא אם אנו מודעים שיש בפנינו עבודה קשה, אני בניגוד אליך ידידי, לא חושב שאנו קרובים לשלטון, בטח לא ב-2007 מצטער לאכזב אותך ואת עצמי, אבל זו דעתי וימים יגידו מי צדק, הלוואי ואני טועה. לילה טוב יוסי

למעלה