איך מפדלים נכון?

eranlevi76

New member
איך מפדלים נכון?

מהי הדרך הנכונה לפדל? 50-50 דחיפה-משיכה? 100% משיכה? 100% דחיפה? תודה ערן

ItsikH

Member
אני לא רואה איך אתה מודד את זה ולמה המטרה היא לנצל את כל תנועת הסיבוב, למה להבדיל בין דחיפה לבין משיכה? תמיד רגל אחת תבצע את התנועה המשלימה לרגל השניה. יש לא מעט תרגילים של טכניקת דיווש שעובדים בדיוק על זה - רציפות התנועה.

eranlevi76

New member
אתה כנראה מודד את זה כ 50-50

אני רק מנסה להבין מה הדרך הנכונה. פשוט כאבי הבירכיים גורמים לי לנסות להבין אם משהו לא תקין בדרך הפידול שלי. שמתי לב , שאם אני לא מקדיש לכך תשומת לב מלאה בזמן הרכיבה, אני רק דוחף, ויכול להיות שזה מסביר כאבי בירכיים. אני חושב ששמעתי ממישהו בעבר שהוא רק מושך, ע"מ להקל על הבירכיים.

hadarv1

New member
כאבי בירכיים לא קשורים ליעילות דיווש.

חשבת לנסות לכוון את האופנים. יכול להיות שהכיסא לא מכוון. אני באופן אישי אחרי שהחלפתי את האופנים התחיל לי כאבי בברך ימין והגעתי למצב שאחרי אימון לא יכולתי לדרוך על הברך. אחרי שכיוונתי את האפונים פלוס מנוחה בגלל הברך. הכאבים הפסיקו לי
במקרה שלי הכיסא היה גבוה.

eranlevi76

New member
יכול להיות שאת צודק

פעם סבלתי קשות בברך ימין, והלכתי למכוון אופניים ידוע , שעזר מעט, אך לא פתר את הבעיה. בסוף הרמת הכיסא , וכיוון קליטים עצמאי עזרו יותר, אולם עדיין בברך ימין נותרו כאבים ,לא חזקים , בצד החיצוני. אני נוסע 3 עד 5 פעמים בשבוע ,כ- 30 ק"מ כל פעם, אולי זה יותר מדי מאמץ לאורך זמן ללא מנוחה. ניסיתי לאחרונה שוב להרים קצת את האוכף, אך זה לא שיפר. מי יודע, אולי הוא יותר מדי גבוה עכשיו. לאחרונה עברתי לקליטים שנותנים חופש תנועה של כ - 15 מעלות ,לתת לרגל חופש , אולם עדיין יש כאבים. חשבתי אולי סגנון הפידול גורם לבעיה - יותר מדיי דוחף. אולי אני על קדאנס נמוך מדי לפעמים - לא מקפיד על מעל ל 90 במישור. מתיש ומעיק

Devil Kid

New member
ככה- תרגיל לטריינר\ רולר\ או כביש

תשחרר רגל אחת מהפדל. תרכב במהירות סבירה ועם קאדנס של 80 סיבובים לדקה. תדחוף עם העקב ותמשוך איתו ותנסה ליצור עיגול עם העקב. הסיבוב צריך להיות שקט ובלי קפיצות של הקטעים המתים שיש ברכיבה לא נכונה. תחשוב שאתה מושך את הברך לכידון ואז את העקב לאדמה. תגיד אם עזר לך? בכל מקרה רק לעבוד על זה כל הזמן עד שמתרגלים

Devil Kid

New member
וגם

כאבים בברך נוצרים מכיוון לא נכון על האופניים. או קליטים לא מכוונים

רוכב242

New member
תשובה לכל משתתפי השירשור הנ"ל

לכל מי שכואב לו ברכיבה באבר כלשהו אין לו מנוס מלהשקיע כ-400 ש"ח אצל איש מקצוע. הטובים שבהם הם דוד רזניק בת"א ועמוס וולף בצפון. זה יעלה לכם הרבה פחות מהטיפול הרפואי אח"כ! 70 ק"מ אם זה ברכיבה ראשונה ללא אימון מספיק זה הרבה ,אבל לרוכב מאומן 70 ק"מ זה קילומטרז' בלתי מורגש! כנ"ל 5 פעמים 30 ק"מ! הכלל הוא ,שלב א' -כיוון אופניים , שלב ב'-אימון ורק אז ,אם עדיין כואב ,ללכת לבדיקת רופא. בהצלחה

eranlevi76

New member
השקעתי אצל אחד מהטובים

ועדיין לא עזר. אולי איבדתי את האמון בהם. אני לא חושב שזו בעיה רפואית, אלא משהו שקשור לצורת הרכיבה - גובה כיסא,קליטים,עוצמת הפידול וכו'.

forester404

New member
עוד אפשרות

זרוע קראנק קצרה יותר. גורמת לכך העומס על הברך יהיה לאורך טווח קצר יותר של תנועה. ומה שיותר בסיסי - הילוכים קלים יותר וקאדנס גבוה...

eranlevi76

New member
תודה

נראה לי שאני לוחץ חזק מדיי, בקדאנס נמוך מדי. ואני בטוח שיש בעיה עם הקליט גם ככה.

רוכב242

New member
אם היית אצל אחד מאלו שהמלצתי לך

והבעיה עדיין לא נפתרה,עליך לחזור אליו ולתת לו לפתור את הבעיה. גם קליטים וקאדנס זה תחום המומחיות שלו. לדעתי ,הוא יעזור לך להבין את הבעיה(לפחות,הרבה יותר יעיל מהפורום.) והוא גם ידע אם להפנות אותך לרופא במידת הצורך. בהצלחה

למעלה