איך מעסיקים

אדמתי

New member
איך מעסיקים

הבת שלי בת שנתיים אני לפעמים מוצאת את עצמי חסרת סבלנות כי אני לא יודעת במה להעסיק אותה פאזלים יש בכמויות הקליטה שלה מהירה מאד ואחרי 10 דקות היא מרכיבה וזורקת כי היא כבר יודעת ספרים קוראים עד שהיא רוצה לבד ובדרך שלה פלטלינה גם משחקים עד שהיא מתחילה לאכול אותה או לזרוק ולכעוס וכמובן כי זה לא מעניין בקיצור אני מיואשת מה עושים איך מעסיקים רעיונות רבותי רעיונות ושכחתי הוידאו ברקע כל הזמן למרות שאני מנסה להגביל תודה הילה

dorit0

New member
הבת שלי בגיל דומה,

גם לא יודעת במיוחד לשחק לבד. מה שהיא אוהבת מאד זה לעבוד איתי ביחד. לבשל ביחד, לשטוף רצפה, לעבוד בגינה, לסדר את הכלים במדיח, לשטוף כלים, לסדר קניות במקרר, לפעמים לרחוץ את התינוקת, אחותה הקטנה. בכל דבר כזה שאני עושה, אני מוצאת לה תפקיד שהיא יכולה למלא אותו. אמנם, הדברים לוקחים הרבה יותר זמן, ויש לי עוד קצת עבודה אחר כך, אבל אני מרויחה שתי ציפורים: גם עושה דברים שאני צריכה, וגם נהנית מזמן יחד עם הבת שלי. למדתי את הנכס היקר הזה, לעבוד יחד איתה, בתקופות בהן הינו שתינו בבית כל היום, מאחר ולא שלחתי אותה למסגרת מחוץ לבית עד כמעט גיל שנתיים. ועכשיו כשהיא אצל מטפלת בבקרים, זה חסר לי... עוד דבר שתמיד עובד לנו - זה לצאת לטיול. סתם ברחוב, או לקניות או לגן משחקים. תבדקי, אולי משהו מההצעות שלי ידבר אליכם. בהצלחה

dorit0

New member
אה.. ושכחתי

היא מאד אוהבת לצייר בצבעי ידיים, לערבב צבעים בכיור, ללוש חימר. זה גיל נהדר לפעילויות כאלו.

דברים שיובל ואני עושות

יובל בת שנה ועשרה חודשים. יובל אוהבת לבנות מגדל מקוביות, להשחיל חרוזים, משחק בלוטו, היא מאד נהנת לשחק (לבד) עם פליימוביל, לשחק בכלי אוכל ולהאכיל את הבובות, היא מאד אוהבת לצאת לטייל בחוץ, לרכב על אופניים, להיות בגן שעשועים. כאשר אני מבשלת היא מאד אוהבת לעזור לי ומביאה לי מצרכים שאני מבקשת לדוגמא רסק עגבניות, מוציאה כלים, עוזרת לי לבחוש (יחד איתי). מקוה שעזרתי עם הדוגמאות שנתתי.

נעה גל

New member
אני הייתי משנה המחשבה שלך לגבי

התפקיד שלך: לדעתי, את לא צריכה להעסיק אותה. בגיל שנתיים יש לה את היכולת, הרצון והסקרנות להעסיק את עצמה די הרבה זמן. ואת אומרת בעצמך שהיא רוצה לבד. כל המשחקים והפאזלים "מתפעלים" רק איזור אחד במוח - למי יש כוח כל הזמן לזה? לא פלא שנמאס לה. אפשר לצאת מהבית - בחוץ יש אבנים ועלים ואפשר לאסוף, יש חול, ודשא ומגרשי משחקים, אפשר ללכת לחוף הים (לא חייבים בבגד ים
) ולשבת על החול ולהסתכל על השקיעה (שהיא מדהימה בעונה הזו). יש פינות חי למינהן שפועלות אחה"צ. חוץ מזה, ילדים בגיל הזה באמת מאוד אוהבים להצטרף ל"עבודות" שההורים עושים. לאיתמר יש כלי עבודה (גם פטיש ומברגים וגם מטאטא וסמרטוטים) וכשאנחנו עושים עבודה כלשהי בבית הוא מצטרף לעזור. כשאני מבשלת הוא יושב לידי עם סירים וכפות ומשחק בבישול. כשאני מקפלת כביסה
הוא עוזר לי בכך שהוא מביא לי בגדים או מארגן אותם על השולחן.

למעלה