איך מספרים?

אמא של ל

New member
איך מספרים?

שלום לכולם רציתי לשאול אתכם שאלה מהיבט אחר של הפונדקאות - איך מספרים לילד שהוא ילד מפונדקאית? מה אומרים לו? באיזה גיל? האם כדאי להתיעץ עם פסיכולוג קודם לכן? המדובר בילד גדול יחסית (גיל יסודי) שאינו יודע דבר! אשמח מאד לשמוע תשובותכם

אמא של ל יקרה../images/Emo13.gif

שלום אמא של ל- אני בתור אם מיועדת בתחילת התהליך חשבתי על הסוגיה הזו. אני יכולה לספר לך שיש לנו זוג חברים שאימצו תינוק בן שנה ובגיל 3 שהוא נכנס לגן וראה אמהות בהריון אז אמא שלו סיפרה לו שהיא אמא שלו ואוהבת אותו, אבל הוא לא היה בבטן שלה. בפונדקאות לפי ההגיון זה נראה לי אפילו יותר קל להסבר.. ונראה לי שאני אישית אספר לילד שלי מגיל קטן שאמא לא יכלה לשאת אותך ברחם, בגיל קטן אספר שהרופא לא הרשה לי ושהוא היה בבטן של מישהי אחרת שעזרה לאמא ואבא, אבל הוא בן שלי ושל אבא ואפילו רשום בתעודה שהוא שלנו. גיל יסודי זה באמת דיי גדול ובגיל כזה באמת מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג וגם ללכת עם האינטואיציה שלך. ילד בגיל יסודי גם בדור שלנו יודע כבר איך באים ילדים לעולם, אז הייתי קונה לו ספר איך באים ילדים לעולם לגילו ומספרת לו לאט לאט ובאהבה ותמיכה איך הוא בא לעולם. אמא של ל
זרקתי לך מחשבות מתוך מישהי מהצד שעדיין לא בסיטואציה, אבל מתוך חיבור ללב. בהצלחה

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo20.gif

השאלה שאת מעלה, היא שאלת השאלות לדעתי. ראשית, אני סבורה שכדאי לספר, שמעתי על הורים שחושבים שאפשר בעצם להסתיר את זה ולא יגרם שום נזק, אני יודעת שכשבתי תגיע לגיל טיפה יותר מבוגר אספר לה (היא עוד מעט בת 4). לא הייתי פוסלת התייעצות עם פסיכולוג, אני חושבת שאת מכירה הכי טוב את הילד שלך ויודעת איפה הרגישויות שלו, מה אפשר להגיד לו ומה לא.. הגיל המתאים הוא סביב 6-7 לדעתי,אז הילד מסוגל להבין את המושגים.

חדוהיוס

New member
למירבי

יש לך גם בת גדולה. היא מסתירה את עובדת הפונדקאות מאחותה???ילדים אפילו בשעת כעס כדי להתגרות יכולים לספר כזה דבר.וכמובן שלא האח צריך לספר זאת לאחיו.לא מפחיד אותך? זה החשש שלי עכ" בעתיד כמובן חשבתי שהכל צריך להיות פתוח מההתחלה.

מירבי*

New member
היי חדוה

שי-לי מעולם לא אמרה את זה לליבי, אני ביקשתי ממנה לא לספר עד שנחליט יחד לשתף אותה, ליבי קטנה מדי כדי לקלוט את הסיפור הזה... ראי מה כתבתי בהודעה למטה בעניין איך שי-לי גילתה את זה

חדוהיוס

New member
מירבי

סיפורך מאוד ריגש אותי. תסריט דומה עבר לי בראש..אבל מוקדם עדיין לדבר על זה...

אירית51

New member
היי אמא של ל

גם אני בהתלבטות הזו.לירון פילון אמא של ירין גם אז התלבטה המתוקה הסבירה לו בסביבות גיל 6 שהבטן של אמא היתה חולה ו.... וזה עבד מצויין. הפונדי שלי היתה השבוע ודיברנו על כך שיגיע המועד נספר לקטנות ואפילו נפגיש אותן עימה (זה כבר בגיל בוגר יותר). אני אישית הכנתי שני תיקים אחד שמכיל את כל ההליך משאיבת הביציות ועד הלידה ותיק שני אספתי כל מידע וכתבות מהעיתון בנושא פונדקאות כדי להראות לבנות כאשר תגדלנה. למעשה הילד הראשון מפונדקאות בסביבות גיל 8 והכל טרי. אם את מתלבטת בהחלט אפשר להיוועץ עם פסיכולוג שעוסק בגיל הרך. בהצלחה ובטוח שאת תעברי את ההליך לפני ואני אזדקק לעצתך. אירית

אנחנו בהתלבטות כפולה..

אני בטוחה שנספר לילד הכל לגבי זה אין לנו ספק ! ובעיקר מאחר ויש לנו כבר ילד אחד לא ניתן להסתיר את האמת. היום אנחנו בהתלבטות כיצד לספר למורן על התהליך ומתי (ברור שזה יהיה לפני סיום ההריון) ולכן ומסיבות נוספות שקשורות בגידול של מורן ניפגשנו עם פסיכולוגית לילדים שכעת מטפלת בנושא אחר אבל מודעת לצורך העתידי שיהיה לנו בסיפור התהליך למורן. אעדכן בעתיד כשנגיע לגשר (במהרה אני מקווה..) בכל מקרה אשמח לשמוע כבר כעת על ניסיונות של אחרות. באמת שאלת השאלות !

עָנת

New member
איך מספרים?

הפונדקאות בחיים שלנו זה לא דבר סודי. אף אחד מאיתנו לא מסתיר/מטשטש העובדות/מתעלם. בע"ה שרומי תגדל,ותבין עיניין נספר לה בשימחה(העובדה שלא אני ילדתי אותה,אלא היא גדלה ברחם של אישה אחרת,מבלי להכנס לפרטים*לא לעשות מיזה דבר גדול,גרנדיוזי ורציני*). לא עקרוני באיזה רחם היא גדלה,עקרוני שהיא שלנו,ואיתנו,חלק מהמשפחה שלנו.
רומי נושקת לגיל 1/2 שנה אז יש זמן

עָנת

New member
אגב.... מאי שלי ידעה על ההריון

מיום הבטא החיובית
ממש מההתחלה. ובעצם ניתן להגיד שמאי היתה שותפה מלאה להריון מיוחד הזה. באה איתנו לU.S,היתה מנשקת הבטן של יפית
,שיתפה את כל העולם בהריון המיוחד הזה
(גננות/חברות).

ענת תודה על הדברים

אני בהחלט חושבת כמוך, הלוואי שמורני היה יכול להבין, אבל הוא רק בן 3.. הוא כעת רק מתחיל לדבר על אפשרות שיש לי תינוק בבטן (למרות שזה נשמע מוקדם) אבל הוא רואה מסביבו שלאמהות מהגן יש בטן עם תינוק בפנים ואני מניחה שהוא (החכם שלי..) עושה את ההשלכה. בנתיים עניתי באלגנטיות שלאמא יש רק אוכל בבטן
ואני לא נכנסת בכלל למה שזה עושה לי עמוק בפנים לשמוע אותו שואל את השאלה שלצערי תמיד תענה בשלילה..

חדוהיוס

New member
איך לספר..

בתור אחת שמגדלת כלפטע בת שש בבית, אפשר לא לספר לה? היא יודעת הכל עוד לפני לדעתי
האמת עדיין לא דברתי על העתיד להיות אבל כשיהיה הריון ודאי ,זא" סקירת מע" תקינה ,היא תדע, ובלתי נמנע שגם הרך הנולד ידע. לדעתי ילדים פתוחים לקבל כל דבר,אנחנו הבעיתיים,ואם נעביר זאת "בגובה העיניים שלהם" כך שיבינו, והם יראו שאנחנו שלמים עם הפונדקאות ב100% התגובה שלהם תהיה זורמת ומקבלת,יכול להיות שאני טועה ואז באמת אפנה לאיש מקצוע ,אבל עם הכרותי את ביתי הכי נכון לספר כמה שמוקדם יותר ,יותר טוב, בבטחון ,להשרות תחושה שאמא ואבא אוהבים וקנינו את הזעטוטים.כך לילד בבית וכך לילד שיבוא..לאמא היתה בעיה בבטן אז באת מבטן אחרת אבל כולך שלנו .

מירבי*

New member
יש לי אחות מפונדקאות

כשהפונדקאית שלי היתה בהריון, שי-לי בתי הבכורה היתה בת 6, היא ידעה שאני עושה טיפולים כדי להרות והיתה רגישה לזה מאוד, היא היתה יוצאת לחצר, מסתכלת למעלה ואומרת "אלוהים, תעשה שלאמא שלי תהיה תינוקת" לא שיתפנו אותה בתהליך הפונדקאות, רצינו לחכות לאמצע ההריון ואז לספר לה..לה היו תכניות אחרות. באחד הימים, בערך בשבוע ה-10 של ההריון, הפונדקאית שלי והבת שלה היו אצלינו בבית, אני וסילבי ישבנו ליד המחשב והבת של סילבי ובתי שיחקו בחדר, פתאום שי-לי רצה אלי בבכי ואומרת שק' הבת של סילבי סיפרה לה שלאמא שלה יש תינוק בבטן וכשהוא יהיה מוכן היא תתן לנו אותו, אני כמובן לא הכחשתי ואמרתי לה שזה נכון ושאלתי אותה למה היא בוכה..ואז היא אמרה,"אמא, אני רוצה תינוקת, לא תינוק" חיבקתי אותה ואמרתי לה שגם אני, אבל נקדם בברכה כל מה שיבוא, בשלב הזה היו לנו 2 עוברים שלא ידענו את מינם, לשמחתי לא שיתפתי אותה שיש שניים,שבוע לאחר מכן, עובר אחד פרש ונשארה ליבי הלוחמת שלנו. ישבתי עם שי-לי והסברתי לה בדיוק את התהליך, סיפרתי לה שהתינוק או התינוקת שיוולדו לנו יהיו דומים לה כי הם נוצרו מאותו "חומר", היא קיבלה את זה בהבנה מלאה ואני איפשרתי לה לדבר על זה באופו חופשי, מהר מאוד כל בית הספר והשכנים ידעו על זה

angel Mom

New member
לוחמת? שורדת אמיתית!

איזה יפהההה.... אני נהנית לקרוא את מה שאת רושמת! לפי דעתי לא צריך לספר לילד על זה ש"שהה" ברחם אחר. זה כל כך שונה מאימוץ , שבאימוץ מתחילות השאלות בגיל מוקדם יחסית , אם אינו דומה להוריו... בפונדקות הוא ילד שלכן לכל דבר , אז למה להכניס אותו "לסרטים" מיותרים?

למעלה