איך מספרים לילד

onemegabite

New member
איך מספרים לילד

אחת השאלות שאני הכי הרבה נשאלת זה : מה תגידי לילד. עד ששאלו, לא חשבתי על זה. חשבתי שפשוט אסביר לו כשהבטן תצא. אבל מנסיונכן, איך מסבירים , לילד בן 10 את הנושא על מורכבותו, באופן הכי פשוט , מבלי לפגוע בו או ליצור משקעים שליליים אצלו. כמובן שיש לי עוד מלא שאלות, אשמח ליצור קשר יותר אישי עם מישהי שעברה תהליך של פונדקאות , מהצד הפונדקאי.

מירבי*

New member
אני בטוחה שסיגל תוכל לתרום מהידע

שלה,ברגע שהיא תראה את ההודעה היא תגיב, אני מבטיחה בשמה לאור ההיכרות שלי איתה. אני יכולה לספר לך מהמקרה האישי שלנו, סלי הפונדקאית הנהדרת שלי, סיפרה לילדתה מייד בהתחלה, הבת שלה והבת שלי כמעט באותו גיל, הבת שלה סיפרה לבת שלי, אנחנו עוד חשבנו טיפה לחכות עם זה אבל המתוקונת הזאת הקדימה אותנו, כמובן שאחרי שהיא עשתה את ההכנה אנחנו הרחבנו וסיפרנו הכל. עצתי לך יקירה היא להגיד לילד שאת בחרת לעזור לזוג שנורא רוצה תינוק והאישה לא יכולה לגדל בבטנה את התינוק, הסבירי לו שכהעובר שלהם יווצר ישימו לך אותו ברחם כדי שתגדלי אותו ואז כשיהיה מוכן ובשל את תלדי אותו ותחזירי להם אותו, יש חשיבות לשימוש במילה להחזיר, מראש זה לא שייך לנו ואנחנו רק מגדלים אותו בבטן. מקווה שעזרתי, הציעי לזוג שלך שיבוא לפורום שלנו. בהצלחה באיזה שלב אתם? אחרי אבחונים, בדיקות וחוזה?

onemegabite

New member
הזוג שלי הוא דתי

ולכן אנחנו בשלב שבו אנחנו מחכים לאישור מהרב שלהם שאני מתאימה מבחינת מה שכתוב אצלו בספר. מיד לאחר שהרב יאשר, נתחיל בבדיקות . בינתיים אני מגששת בעזרת האתר אחרי מידע שיכול לעזור לי יותר להבין אם אני מסוגלת לעבור את זה. תודה על הסיוע, אשתדל להישאר בקשר ולעדכן מה קורה.

מירבי*

New member
באופן עקרוני הדת מאשרת פונדקאות

יש בחוק ההסכמים לנשיאת עוברים כמה סעיפים שהמקור שלהם הוא דתי לחלוטין. זו הפשרה שהצליחו להגיע אליה כדי שלא יכשילו את חקיקת החוק. אני מניחה שאת מתכוונת אם את אישית מתאימה להם ולא אם עצם קיום תהליך הפונדקאות מתאים להם. בהצלחה

האמת גם אני פונדקאית ואני מה שעשית

שעשיתי כבר מהרגע הראשון סיפרתי לא מחכה לבטן יוצאת לשתף אותם במה שנעבור יחד כמשפחה, לדעתי זו אחד הדברים הנפלאים שאפשר להקנות לילד [URL='http://'] פשוט ללמוד לתת ולחלוק[/URL]. אבל כמובן שזו דעתי וזו דרכי כפונדקאית.

אז איך מספרים ומתי.......

אני חושבת שכבר כתבתי לך משהו לפני כמה ימים אני לא יודעת אם ראית... לי יש שתי בנות בגילאים 9 ו 12 שנים. כשעשיתי את הפונדי הראשון זה היה לפני שנתיים וחצי (היום הילדים שילדנו בני שנה ושמונה וכל התהליך היה ארוך...) הבנות שלי היו קצת יותר קטנות, תמיד סיפרתי להן את האמת ועל ההתחלה!!! לילדים יש חוש שביעי....הם מרגישים שמשהו קורה עוד לפני שזה מגיע אליהם ולכן אין כמו האמת!!!!!!!! הבת הגדולה שלי אז היתה בערך בת 9 פלוס, סיפרתי לה שאני עומדת להיות פונדקאית , הסברתי לה מה המשמעות שזה לא ילד ביולוגי שלנו (שלי ושל בן זוגי) הבהרתי לה את ההליך הפיזי שמתרחש ויחד עם זה הבהרתי לה שאין לזה שום קשר אלינו ולמשפחה שלנו. בין לבין אמרתי לה שזה תמורת כסף...לא ציינתי כמה.....והדגשתי שזו הדרך היחידה של הזוג להגיע לילד משלהם!!!!! הדבר הכי חשוב הוא לא להשאיר סימני שאלה לילד ולענות על כל שאלה בצורה הכי ברורה ולא לנסות למרוח את הילד. חשוב שהעניין לא יהיה "עלום" ושידע את הכל כ ....הטיפולים..ההריון ..הלידה....וכל דבר בזמנו. בד"כ ילדים למשפחות חד הוריות הם ילדים שכבר חוו דבר או שניים בחיים ואין להם בעיה להתמודד עם דברים!!!!!! אם תדפדפי בהסטוריה תקראי עוד דברים שכתבתי על איך שסיפרתי התגובות של הבנות ומה קרה בסוף....שהוא סוף טוב!!!!!!!! אם תרצי אתן לך את הטלפון שלי ונדבר....... ביייייייי סיגל

למעלה