איך מספרים לילדה בת 4 על פרידה?

Fiona16

New member
איך מספרים לילדה בת 4 על פרידה?

אני ובן הזוג שלי החלטנו להפרד. איננו נשואים. לפני הפרידה הוא נסע לחופשה בחו"ל וכשחזר עבר להתגורר עם חברים. עוד לא אמרנו דבר לבתנו בת הארבע, למרות שהיא כבר מבינה שקורה משהו. היא רגילה לכך שאבא שלה יוצא לעבוד בלילות ובבוקר מוקדם וזה מה שאני אומרת לה בימים אלה כשהיא שואלת איפה אבא. קראתי איך צריך להסביר לה אבל עדיין, מפחדת מהתגובה. מהי הדרך הכי טובה לעשות זאת?

דבר נוסף - בן הזוג שלי אינו ישראלי וכאמור אנחנו לא נשואים. פניתי לייעוץ עו"ד בנושא שאמר שצריך לחתום על הסכם. אני חוששת להכנס לתהליך מול עורכי דין בגלל העלות הגבוהה, בן הזוג לא מעוניין לשלם על זה כסף... סיכמנו על סכום שיעביר לטובת הילדה מדי חודש אבל אני יודעת שזה לא מספיק. אני מודעת לחשיבות העניין אבל מרגישה שאני דוחה את הקץ בכל הנוגע להתחלת התהליך... העניין מורכב פי כמה מכיוון שלא בטוח שיוכל להשאר בארץ מכיוון שאין לו אזרחות והוא בכל מקרה צפוי לחזור למולדתו תוך כמה שנים. מרגישה חסרת אונים...

בדד1

New member
המלצה שלי

רק! עורך דין שיוכל להבטיח את הזכויות של הילדה יוכל לענות לך תשובה טובה
ושלב א' - הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ
לספר לילדה, בכל מקרה תצאו מזה רע ככה שרק עם הרבה שיתוף פעולה ביניכם המכה תכאב לה - אבל פחות
יש ספרי ילדים בנושא אם זה מענין ומתאים לך

יש עוד קישורים לנושא - פשוט חפשי בגוגל "גירושין ספרי ילדים"

אין ברירה

צריך להתמודד עם הפחדים. לילדים בני 4 לא צריך לתת יותר מדי הסברים. אומרים שאמא ואבא עברו לבתים נפרדים והם די מקבלים את זה.

לגבי בן הזוג את בבעייה כפולה. גם לא אזרח ישראלי וגם אין הסכם. בתנאים אלה אם יעזוב את הארץ את נשארת עם כלום. אבל אני מניח שזה מצב שלקחת בחשבון כשהחלטת להביא איתו ילד לעולם, שאולי יום אחד תמצאי את עצמך לבד עם הילד. העניין שעם הסכם מאושר ע"י בימ"ש לפחות תוכלי לתבוע את המזונות מהביטוח הלאומי אם הוא לא ישלם.

לגבי גובה הסכום, זה אף פעם לא מספיק. עוד לא נתקלתי בגרושה שאומרת שזה מספיק. לא נקבת בסכום המדוייק אבל יש סכומי מינימום (כ-1400 ש"ח + הוצאות מדור וחינוך, סה"כ כ 2500 ש"ח) ומעבר לכך מתחשבים בכל מיני פרמטרים.

בהצלחה.

בדד1

New member
מחייך

כי בסופו של דבר נראה שאתה מסכים איתי לגבי סכום המזונות מהשרשור הקודם

לא כי זאת לא מכפלה

יש נוסחה שאני כבר לא זוכר במדוייק אבל בקווים כלליים ילד שני מוסיף רק 50% וכל ילד נוסף עוד 30%.

דוגמה מסוף 2016, משפחה עם 3 ילדים בגילאים 5, 8, 10, האבא מרוויח כ 15K נטו (הוא עובד שלי), האמא כ 11K נטו, סיכמו על משמורת אם עם לינה אצל האבא באמצ"ש, מזונות 4,800 בחודש + חצי מההוצאות המיוחדות. החוזה סוכם בין שני עורכי הדין של הצדדים ואושר על ידי בימ"ש. במקרה הזה ממש ראיתי את ההסכם וזה מתיישב עם סכומים אחרים שאני שומע מפעם לפעם. חריגים לשני הכיוונים יש ותמיד יהיו. יש לי חבר שמשלם כמעט 6K על בת יחידה. מצד שני זוגתי לחיים מקבלת מהגרוש רק כ 2K על ילדה בת 14.

יש לנו בערך 10 משרות פתוחות כרגע

מפתחים בתחום big data, full stack, מומחה/ית encription, חוקר data scientist זוטר ועוד כמה משרות שיווק במטה בסן פרנסיסקו שלא רלוונטיות לישראלים.

למעלה